LIFF Laboratory

Film en wetenschap

De experimentele LIFF laboratory vertoningen in LIDO 3 op 4 en 5 november zijn een eclectische mix van film en wetenschap. Jij kan gewoon komen genieten van één van onze geweldige films, terwijl jouw hartslag, jouw talenten, jouw mening of jouw smaakpapillen op de proef worden gesteld! Voor deze speciale vertoningen werken we onder andere samen met het CHDR, Bioscopen Leiden, distributeur Cinéart en Universiteit Leiden.

 class=

River

Zaterdag 4 november om 11:15.

Junta Yamaguchi, in 2020 winnaar van de Bonkers!-Publieksprijs met het fantastische Beyond the Infinite Two Minutes, is terug op LIFF! Laat je verbazen door, geloof het of niet, nóg een wonderlijke film over een time loop.

 class=

Late Night with the Devil

Zaterdag 4 november om 13:45. 16+ 

David Dastmalchian (Prisoners, Oppenheimer) schittert als Jack Delroy, de presentator van een late-night talkshow in de jaren 70. Voor de Halloweenuitzending van 1977 zijn allerlei spannende gasten uitgenodigd: een cool idee natuurlijk, totdat de hel live op televisie losbreekt.

 class=

Io Capitano

Zaterdag 4 november om 16:00. 16+ 

De Afrikaanse Seydou en Moussa verlangen naar vrijheid en beginnen een heftige tocht naar Europa. Academy Award-winnend regisseur Matteo Garrone ging in gesprek met mensen die deze tocht daadwerkelijk hebben doorstaan, waardoor de film een nieuw perspectief geeft aan een vaak eenzijdig verteld verhaal.

 class=

The Royal Hotel

Zaterdag 4 november om 19:00. 16+

Een vergelegen stadje in de outback lijkt voor twee vriendinnen de ideale plek om wat extra reisgeld te verdienen. Echter zorgt het gedrag van de lokale bewoners al snel voor een steeds beklemmendere sfeer. Vergeet alles wat je weet over thrillers en check in bij The Royal Hotel.

 class=

The General: Live Foley Experience

Zaterdag 4 november om 21:30.

Een unieke, interactieve vertoning van een van de bekendste en belangrijkste stomme films aller tijden: The General (Buster Keaton, Clyde Bruckman) zoals ‘ie nog nooit eerder vertoond is. Waarom deze versie uniek is? Omdat jullie zelf de foley (geluidseffecten) mogen gaan verzorgen!

 class=

Acide

Zondag 5 november om 11:15.

Vreemde wolken vormen zich boven Frankrijk. Ze storten geen regen, maar bijtend zuur uit. Een gebroken gezin kan alleen nog terugvallen op elkaar en probeert de ramp te ontvluchten. Deze eco-horror van Franse bodem ging in première op het filmfestival van Cannes.

 class=

Le pot-au-feu

Zondag 5 november om 13:30.

Wanneer culinaire passie en liefde samensmelten: deze film volgt de romance tussen Eugenie en Dodin, wiens gedeelde liefde voor koken overslaat in gevoelens voor elkaar. Gebaseerd op Rouffs karakter uit 1924, is deze prijswinnende film vol cinematografische food porn een must-see voor iedereen die gek is op film, eten en films over eten.

 class=

Robot Dreams

Zondag 5 november om 16:30. 

Dog, woonachtig in Manhattan, is helemaal klaar met zijn eenzame leventje en koopt een robot. De twee worden snel beste vrienden, totdat Dog genoodzaakt is om zijn robot ergens achter te laten. Zullen deze vrienden elkaar ooit nog terugzien?

 class=

A Moment of Science: LIFF Laboratory Edition

Zondag 5 november om 19:15.

Laboratoria in films worden allang niet meer bevolkt door ethiekloze horroronderzoekers en buisjes vol pruttelende chemicaliën. Met fragmenten en korte films laat wetenschapsjournalist George van Hal (de Volkskrant) zien hoe fictie en feit elkaar beïnvloeden en naar grotere hoogten stuwen.

 class=

Das Lehrerzimmer

Zondag 5 november om 21:30.

Een idealistische maar onervaren lerares probeert op te komen voor een kwetsbare leerling die beschuldigd wordt van diefstal. Wat begint als een sympathieke en nobele actie, gaat door haar twijfelachtige methodes al snel haar eigen reputatie negatief beïnvloeden.

Winkelwagen