Een volle bioscoopzaal tijden het LIFF. class=

Word vrijwilliger

Het Leiden International Film Festival kan niet zonder vrijwilligers en dus niet zonder jou! Vrijwilligers van LIFF gaan gratis naar de film en komen terecht in een fantastisch team van mensen die er elk jaar voor zorgen dat LIFF weer beter is dan het jaar daarvoor.

De aanmelding voor vrijwilligers voor de 19e editie van LIFF (2024) is nu geopend! Aan de hand van de drie voorkeursfuncties die je opgeeft bij het aanmelden, word je ingedeeld in een vrijwilligersploeg.

Was je in 2023 al vrijwilligers en wil je dit jaar weer meedoen? Dan hoef je niets te doen. Je ontvangt richting het festival een uitnodiging om je gegevens te controleren en eventueel aan te passen.

Wat kun je van ons verwachten?

Het LIFF kan niet draaien zonder jullie, en alhoewel het werk onbetaald is, doen we er alles aan om je ervaring als vrijwilliger zo goed mogelijk te maken. Als onderdeel van het vrijwilligersteam ontmoet je veel nieuwe mensen en maak je het festival eens vanuit een andere kant mee.

Als vrijwilliger krijg je van ons:

  • Lunch en avondeten en (non-alcoholisch) drinken tijdens je diensten.
  • Festivalshirt en festivalbadge.
  • Korting op consumptiebonnen op de festivallocaties Trianon en Kijkhuis voor drankjes buiten je dienst.
  • Gratis filmtickets als je drie shifts of meer werkt. Dit aantal wordt van tevoren bepaald op basis van het aantal diensten waarvoor je je aangemeld hebt en kan tijdens het festival niet meer aangepast worden, ook niet als je last-minute meer shifts oppakt. Deze vrijkaarten zijn een persoonlijke beloning voor jouw waardevolle bijdrage aan LIFF en kunnen niet door anderen gebruikt worden.

Voorafgaand aan het festival organiseren we een vrijwilligersbijeenkomst om iedereen welkom te heten en van informatie te voorzien. Na afloop van het festival vindt er een vrijwilligersevaluatie plaats met aansluitend een gezellige borrel of filmquiz.

Wat verwachten wij van jou?

Van onze vrijwilligers verwachten we dat je minimaal drie shifts kunt draaien, op tijd komt voor je dienst, een vriendelijke houding hebt tegenover bezoekers en collega’s en de Nederlandse of Engelse taal redelijk tot goed beheerst.

Als vrijwilliger ben je vaak het eerste aanspreekpunt voor het publiek en daardoor ben je als geen ander het visitekaartje van het festival. Tenslotte ben jij degene die voor het publiek en de gasten van het festival de filmbeleving compleet maakt!

Vrijwilligersfuncties

LIFF staat open voor iedereen! Twijfel je over een functie of ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden, stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@liff.nl.

 

De zaalwachten controleren de filmtickets en kortingskaarten bij de ingang van de zaal en begeleiden bezoekers naar zitplaatsen in de bioscoopzaal. Tevens zijn zaalwachten verantwoordelijk voor een goede in- en uitstroom van het publiek en voor het netjes houden van de zaal. Je verwelkomt de bezoekers, scant hun tickets en helpt ze met eventuele vragen over het festival. Verder is het aan jou om de zalen en locaties achteraf goed schoon te maken.

Als kassamedewerker informeer je het publiek over het programma en verkoop je tickets voor de voorstellingen. Kassamedewerkers zijn daarnaast vaak het eerste aanspreekpunt voor het publiek. Voorafgaand aan het festival krijg je een kassatraining met het kassateam. Je bent geschikt voor deze functie als je een vriendelijke houding en een redelijke beheersing van de Nederlandse taal hebt.

Achter de bar van de bioscopen verkoop je drankjes en snacks aan de LIFF bezoekers. In deze functie is het belangrijk dat je snel en nauwkeurig kunt werken, zeker tijdens piekmomenten.

Bij deze functie ben je verantwoordelijk voor de tijdige inloop van het publiek, het aansturen van de vrijwilligers op de locatie, het ontvangen van bezoekers en het opgeruimd houden van de locatie. Je bent het aanspreekpunt voor de teamleiders van Bioscopen Leiden op locatie en je coördineert samen met hen de werkzaamheden. Je bent geschikt voor deze functie als je ervaring hebt met het aansturen van mensen, stressbestendig bent, goed overzicht kan houden en minimaal 25 uur beschikbaar bent tijdens de festivalperiode.

Bezoekers komen naar jou voor al hun vragen en LIFF merchandise. Werk je nauwkeurig en vind je het leuk om een praatje te maken met bezoekers, dan is deze functie iets voor jou.

De flyeraars zorgen voor de verspreiding van festivalposters, flyers en programmaboekjes op verschillende locaties in Leiden. Deze werkzaamheden vinden met name voor het festival plaats, waardoor je veel tijd hebt om tijdens het festival een film te kijken! Het is een pré als je een voorliefde voor plakband hebt en niet schroomt om overal naar binnen te stappen. Deze functie wordt vaak gecombineerd met een andere vrijwilligersfunctie tijdens het festival.

Als runner sta je ‘stand by’ en val je in op plekken waar handen te kort komen. Je zult gevraagd worden zeer verschillende werkzaamheden uit te voeren, variërend van het rondbrengen van flyers tot het opbouwen van statafels; deze functie is dan ook het meest afwisselend en vraagt om een flexibele houding. Het is een pré als je het festival al kent, over een fiets beschikt en de weg weet in Leiden.

Wil je graag je portfolio verrijken en aanwezig zijn bij allerlei gave evenementen tijdens LIFF? Solliciteer dan als LIFF-fotograaf door een mail met een klein portfolio te sturen naar fotografencoördinator Wilke.

Je vindt het leuk om mee te werken aan het opbouwen en afbreken op de verschillende locaties. Je hebt een goede conditie en vindt het niet erg om spullen te tillen. De opbouw vindt op de eerste dag van het festival plaats en de afbouw op de dag na het festival.

Winkelwagen