Jongerenjury

Ben je klaar voor een nieuwe editie van LIFF in 2024? Terwijl het festival druk bezig is met de voorbereidingen, zijn wij op zoek naar enthousiaste jongeren voor onze jury van 2024. Ben jij tussen de 16 en 23 jaar oud en heb je een passie voor film? Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van een unieke ervaring!

De jongerenjury

Wat doet de jongerenjury?

Als lid van de jongerenjury krijg je de kans om meerdere films te bekijken die speciaal voor jullie geselecteerd zijn. Samen met de andere juryleden voer je inhoudelijke discussies en bepaal je welke film de meeste indruk op jullie maakt.

Naast het kijken van films, breng je samen de dagen door en krijg je vooraf een aantal verdiepende workshops die je helpen om in de rol van jurylid te kruipen. Bovendien ben je aanwezig bij de officiële rode loper première van het festival. Als jongerenjurylid breng je enthousiasme en voeg je een frisse, nieuwe blik toe aan het filmfestival.

Doe mee!

Wil jij deel uitmaken van de jongerenjury en bijdragen aan het LIFF? Meld je dan aan via jongerenjury@liff.nl met een motivatiebrief waarin je jezelf voorstelt en je lievelingsfilm beschrijft. Misschien ben jij dan straks een van de gelukkigen die deze bijzondere ervaring van dichtbij mag meemaken!

Kom en beleef LIFF door de ogen van de jongerenjury in 2024! Uiterlijke aanmelddatum: 2 september.

Let op: Het is belangrijk dat je twee weekenden beschikbaar bent: 5-6 & 12-13 oktober.

Over de jury

De Jongerenjury is sinds 2021 onderdeel van het festival. De jury bestaat uit een groep jongeren tussen de 16 en 23 jaar. Tijdens het festival kijk je meerdere films die speciaal geselecteerd zijn voor de jongerenjury. Je voert samen inhoudelijke discussies en kiest de beste film uit van deze selectie.

Naast het kijken van films, breng je samen de dagen door en krijg je van tevoren een aantal verdiepende workshops die je helpen om in de rol te kruipen van een jurylid. LIFF brengt met de Jongerenjury jong talent en enthousiasme samen. De Jongerenjury voegt een nieuwe, frisse blik toe aan het filmfestival.

Winkelwagen