Jongerenjury

Kom erachter welke films onze jongerenjury dit jaar met een kritische blik hebben bekeken en welke film er met de Jongerenjury Award ervandoor gaat.

De jongerenjury

Terwijl de programmeurs druk bezig waren met het programma en de vrijwilligers zich hard aan het voorbereiden waren op de spannende LIFF weken in aantocht, is de jongerenjury voor 2023 in alle stilte samengesteld. We zouden niets liever willen dan de leden van onze jury aan jullie voor te stellen. Dat moet alleen helaas nog even op zich laten wachten, zodat onze leden zich in alle rust op hun nobele taak kunnen voorbereiden.

Om de spanning van de komende weken enigszins dragelijk te maken kunnen we wel alvast de line-up van films die onze jury gaat beoordelen met jullie delen. Op zaterdag 28 oktober en zondag 29 oktober zal de jongerenjury de volgende films bekijken:

 

Hypnosen.
#Manhole.
The Sweet East.
Chronicles of a Wandering Saint.
Mutt.
Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person.

 

Na twee lange, zware (maar ook enerverende) dagen, en uren van overleg, is er een winnaar gekozen. De film die met de Youth Jury Award naar huis mag is Chronicles of a Wandering Saint!

Over de jury

De Jongerenjury is sinds 2021 onderdeel van het festival. De jury bestaat uit een groep jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Tijdens het festival kijk je meerdere films die speciaal geselecteerd zijn voor de jongerenjury. Je voert samen inhoudelijke discussies en kiest de beste film uit van deze selectie.

Naast het kijken van films, breng je samen de dagen door en krijg je van tevoren een aantal verdiepende workshops die je helpen om in de rol te kruipen van een jurylid. LIFF brengt met de Jongerenjury jong talent en enthousiasme samen. De Jongerenjury voegt een nieuwe, frisse blik toe aan het filmfestival.

Winkelwagen