Een volle bioscoopzaal tijden het LIFF. class=

Filminzending

Inzendingen voor de 18e editie van Leiden International Film Festival zijn gesloten. Benieuwd welke korte films op LIFF zullen draaien? Op 6 oktober wordt het volledige programma bekend gemaakt.

Independent
Shorts

De Independent shorts zijn een viering van de beste verhalen van over de hele wereld. Het programma zoekt naar onafhankelijke stemmen die volledig zichzelf zijn. Deze films zijn verschrikkelijk gevarieerd maar horen toch samen vanwege hun uitgesproken vertellingen. De winnaar van LIFF 2023 was Our Males and Females van Ahmad Alyaseer.

Emerging
Shorts

De Emerging Shorts zijn meer gericht op opkomende filmmakers, zoals debuut filmmakers. We zijn op zoek naar frisse, jonge filmmakers die graag hun visies en ideeën met de wereld willen delen. Alle typen fictieverhalen zijn welkom maar de voorkeur gaat uit naar verhalen die net een beetje anders zijn. De winnaar van LIFF 2023 is The Old Young Crow van Liam LoPinto.

Extraordinary
Shorts

De Extraordinary Shorts zijn een onmisbaar deel van het festival. Dit is de categorie voor de films die heel hoog of juist heel laag scoren bij het publiek: films die compleet ‘bonkers’ zijn. Of ze nu absurd, schokkend of hilarisch zijn, ze laten het publiek achter met de gedachte: “Wat heb ik zojuist gekeken?” De winnaar van LIFF 2023 is Gnomes van Rowan Hegelian.

Over LIFF

Het Leiden International Film Festival (LIFF), opgericht in 2006, is uitgegroeid tot één van de toonaangevende filmfestivals in Nederland. Films in ons programma onderzoeken de grens tussen arthouse en mainstream cinema en zijn afkomstig vanuit de hele wereld. De editie van 2022 duurde 11 dagen en vertoonde meer dan 100 films.

De 18e editie van LIFF vindt plaats van 26 oktober tot en met 5 november 2023.

Winkelwagen