Een volle bioscoopzaal tijden het LIFF. class=

Bezoekersinformatie

De 18e editie van het Leiden International Film Festival vindt plaats van donderdag 26 oktober tot en met zondag 5 november 2023.

Het programma staat vanaf 6 oktober online, en vanaf 12 oktober kun je tickets kopen voor de film.

Toegangskaarten voor alle films, feestjes en andere activiteiten van het LIFF zijn online te koop op www.liff.nl. Naast online verkoop kun je tijdens het festival ook kaarten op locatie kopen bij Trianon, Kijkhuis en LIDO. Alle kassa’s zijn Pin Only.

Soms kom je er niet uit en heb je een vraag. Gelukkig ben je niet alleen! Kijk hier of je vraag al beantwoord is of stuur een mailtje naar info@liff.nl!

Algemene informatie

Op donderdag 26 oktober is de officiële opening van het festival. Vanaf vrijdag 27 oktober kun je elke dag de hele dag films kijken. Op zondag 5 november draaien we de slotfilm, daarna is het tijd om weer terug te keren naar de echte wereld!

Het LIFF is begonnen in 2006. Toen duurde het festival nog maar twee dagen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandse filmfestivals. Ieder jaar staat LIFF garant voor grote internationale premières, specials op bijzondere locaties, interessante vertellers uit de hele filmwereld en de beste feestjes.

Het programma van de 18e editie wordt op 6 oktober bekend gemaakt. Zorg dat je op de hoogte blijft door je te abonneren op onze nieuwsbrief of ons te volgen op Facebook en Instagram.

Op 12 oktober start de reguliere online kaartverkoop. Liever kaartjes aan de kassa kopen? Dat kan vanaf 27 oktober. De festivalkassa’s zijn 30 minuten voor de start van de film geopend. 

Om altijd op de hoogte te blijven van het laatste nieuws kun je je het beste abonneren op onze nieuwsbrief. Ook kun je ons volgen op Facebook en Instagram zodat je zeker weet dat je niets mist!

Je kunt ons altijd mailen via info@liff.nl. We proberen je mail dan zo snel mogelijk te beantwoorden. Ook kun je tijdens de festivalperiode terecht bij de kassa’s in de bioscoop of bij de merchandise balie in Trianon. LIFF is niet telefonisch bereikbaar.

Bezoek aan LIFF

Openingstijden bioscoop

Trianon en Kijkhuis openen 30 minuten voor de start van de eerste film. Deze locaties sluiten 30 minuten nadat de laatste film van de dag is afgelopen.

LIDO opent 30 minuten voor de start van iedere film. Tijdens de film zijn de deuren van deze bioscoop gesloten.

Deuren open

De deuren van de bioscoopzaal openen 15 tot 30 minuten voor de start van de film. Gelieve op tijd aanwezig te zijn bij de film. Na aanvang van de film kan de toegang tot de bioscoopzaal ontzegd worden.

Heeft de film kijkwijzer 16+? Dan krijgen alleen bezoekers van 16 jaar en ouder toegang tot de zaal.

Openingstijden kassa’s

De kassa’s in Trianon en Kijkhuis openen 30 minuten voor de start van de eerste film. Deze kassa’s sluiten 30 minuten nadat de laatste film van de dag gestart is.

In LIDO opent de kassa 30 minuten voor de start van iedere film. Als de film start, gaat ook de kassa op deze locatie weer dicht.

LIFF vindt plaats in het centrum van Leiden. De meeste vertoningen zijn in de bioscopen Trianon, Kijkhuis en LIDO. Een aantal specials worden vertoond op bijzondere locaties, waaronder Zwembad de Zijl, Rijksmuseum van Oudheden, Scheltema, Gebr. de Nobel en de Hortus Botanicus. Op de website en het filmticket staat de locatie altijd vermeld.

Voor de film uit eten of na de film iets drinken? Neem dan een kijkje bij de horecapartners van LIFF. 

Bioscopen  

Trianon
Breestraat 31
2311 CH Leiden

Kijkhuis 
Vrouwenkerksteeg 10
2312 WS Leiden

Lido
Steenstraat 39
2312 BV Leiden

Met de trein ben je zo in Leiden. Vanaf het centrale station is het ongeveer tien minuten lopen naar de verschillende festivallocaties of een paar minuutjes met de bus. Kom je liever met de auto? Dan kun je parkeren in een van de gemeentelijke parkeerlocaties en ben je ook binnen een mum van tijd op de juiste plek.

De rolstoeltoegankelijkheid verschilt per locatie en per zaal. Als het programma online staat kun je per film zien in welke zaal deze draait.

Trianon

Trianon zaal 1 heeft rolstoelplaatsen. De helling in de zaal loopt iets op. In het gebouw is een toilet aanwezig voor rolstoelgebruikers. Trianon 2 en 3 zijn mogelijk om toegankelijk te maken voor mensen met een rolstoel. In dit geval staat de rolstoel voor de eerste rij stoelen in de zaal. Grote scootmobielen passen alleen in zaal 1 van Trianon.

Kijkhuis

In het Kijkhuis is zaal 1 toegankelijk met een rolstoel. Om het gebouw te betreden wordt een helling neergelegd. In het Kijkhuis zijn de toiletten helaas niet geschikt om met een rolstoel te betreden.

LIDO

De LIFF-zaal in LIDO, zaal 3, is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Bij de bouw van de nieuwe bioscopen in Leiden wordt rekening gehouden met toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers.

Tickets

Ja! Je kunt tijdens het festival terecht bij onze kassa’s in Trianon, Kijkhuis en LIDO. Alle kassa’s tijdens het LIFF zijn Pin Only.

Er zijn geen kassa’s op de locaties buiten de bioscopen. Je kunt hier via een QR-code een e-ticket kopen (mits er nog kaartjes vrij zijn).

Openingstijden kassa’s

De kassa’s in Trianon en Kijkhuis openen 30 minuten voor de start van de eerste film. Deze kassa’s sluiten 30 minuten nadat de laatste film van de dag gestart is.

In LIDO opent de kassa 30 minuten voor de start van iedere film. Als de film start, gaat ook de kassa op deze locatie weer dicht.

Voor online aankopen ontvang je een e-mail met daarin je ticket en een barcode. Je hoeft dit e-ticket niet uit te printen, toon het e-ticket op een smartphone of tablet bij de ingang van de zaal.

Cineville

Indien je een Cineville-bestelling hebt gedaan staat er direct een QR-code op het e-ticket. Let op: deze is nog niet geactiveerd. Zodra je Cineville e-ticket geactiveerd is aan de kassa of bij de Cineville-zuil kan de QR-code bij de zaal gescand worden. Dit kan vanaf 4 uur van tevoren tot 15 minuten voor aanvang van de voorstelling.

Zitplaatsen

Bij het kopen van tickets is het niet mogelijk zitplaatsen te kiezen, dus je kunt gaan zitten waar je wilt!

Als je nog niet direct een e-mail met je ticket ontvangt, maar wel hebt betaald, kun je eerst je inbox verversen. Ook kan het gebeuren dat onze kaartjes in je spambox terechtkomen.

Heb je overal goed gekeken maar het e-ticket nog steeds niet gevonden? Dan kun je altijd een mailtje sturen naar info@liff.nl met vermelding van de voorstelling, het tijdstip en het e-mailadres waarmee de tickets zijn gekocht. We kijken dan of de bestelling in het ticketsysteem staat en kunnen nogmaals de tickets sturen. Sommige e-mailadressen kunnen een vertraging hebben van een paar uur.

Retourneren van gekochte kaarten is niet mogelijk. Deze zijn definitief zodra de betaalopdracht is verstrekt. Mocht er iets zijn misgegaan bij je bestelling, stuur dan een mailtje met een korte toelichting naar info@liff.nl.

Misschien is het je al wel opgevallen: we hebben een nieuwe website! Superleuk natuurlijk, maar dit betekent ook dat je oude LIFF-account niet meer geldig is. Iedereen moet dus een nieuw account aanmaken om filmkaartjes te kunnen bestellen voor de volgende editie van LIFF. Je kunt nu alvast jouw nieuwe account aanmaken via MijnLIFF. Hiervoor kun je je registreren zonder dat je meteen een kaartje hoeft te kopen.

Heb je al een nieuw account?

Klik op ‘inloggen’ en vervolgens op ‘wachtwoord vergeten’. Je ontvangt een mail met daarin een link. Via deze link kun je een nieuw wachtwoord instellen.

Kortingspassen

Ga jij voor een optimale festivalbeleving en ga je naar 5 films of meer? Dan krijg je een mooie korting op het festival met een LIFF Strippenkaart. En eh… je kunt de strippenkaart natuurlijk ook gebruiken om met je hele huishouden extra voordelig naar dezelfde film te gaan.

Strippenkaart bestellen

Strippenkaarten zijn online te koop en vanaf 27 oktober ook bij de festivalkassa’s in Trianon, Kijkhuis en LIDO.

Nadat je de strippenkaart heb gekocht, ontvang je een code in je mailbox. Ook word de strippenkaart direct gekoppeld aan je pas. Zie je deze nog niet? Probeer dan opnieuw in te loggen.

Tip: Wil je graag meerdere strippenkaarten aanschaffen? Bestel dan graag één strippenkaart tegelijk. Ons systeem wordt anders zo enthousiast dat het niet goed meer werkt en de strippenkaarten je mailbox niet bereiken.

5-strippenkaart €55,-
10-strippenkaart €105,-

Filmkaartje met strippenkaart bestellen

Bij het bestellen van tickets met het emailadres waarmee je de Strippenkaart hebt aangeschaft, wordt deze automatisch verrekend in je winkelmandje.

Als je tickets wil bestellen met een ander emailadres heb je de Strippenkaartcode nodig die je in je mailbox hebt ontvangen. Kies voor kaartsoort ‘Strippenkaart’ en vul in onderstaande balk de code in die je hebt ontvangen. Vervolgens klik op je op ’toevoegen’. Wordt de balk groen, dan weet je dat het ticket verzilverd is. Rond vervolgens het bestelproces af. Je zou je filmticket(s) in je mailbox moeten ontvangen.

De LIFF Passe-Partout is jouw persoonlijke pas waarmee je tijdens de 18e editie van Leiden International Film Festival onbeperkt naar films in de bioscooplocaties van Trianon, Kijkhuis en LIDO kunt.

Passe-partout bestellen

De Passe-partout is voorafgaand en tijdens het festival online te bestellen.

Passe-partout 2023 €145,-

* Let op: de Passe-partout is persoonsgebonden.

Filmkaartje met Passe-partout bestellen

Nadat je de Passe-partout heb gekocht, ontvang je een code in je mailbox. Bij het bestellen van tickets kies je voor kaartsoort ‘Passe-Partout’ en vul je in onderstaande balk de code in die je hebt ontvangen. Vervolgens klik op je op ’toevoegen’. Wordt de balk groen, dan weet je dat het ticket verzilverd is. Rond vervolgens het bestelproces af. Je zou je filmticket(s) in je mailbox moeten ontvangen.

Passe-partout ticket annuleren

Als je een ticket niet kunt of wilt gebruiken dan willen we je graag vragen je ticket tijdig te annuleren. Dat kan via Mijn LIFF. In het overzicht ‘Films op de planning’ ga je naar de film waarvan je het ticket wilt annuleren. Klik op het menu rechtsboven in het plaatje van de film. Kies de optie ‘Ticket annuleren’. Vervolgens verschijnt de melding ’ticket geannuleerd’. Let op: de film blijft in het overzicht staan met ‘0 tickets’.

De Cinevillepas is een maandelijks abonnement waarmee je voor €18,50 (t/m 29 jaar) of €22,50 per maand onbeperkt toegang krijgt tot alle reguliere en vele bijzondere filmvoorstellingen in filmtheaters, inclusief Trianon, LIDO en Kijkhuis.

Cineville op LIFF

Daarnaast geeft de pas dit jaar ook toegang tot LIFF. Met je Cinevillepas kun je tot 10 vertoningen bezoeken uit de drie competitieonderdelen: American Indie Competition, First Feature Competition en Bonkers! Competition. Let op: je bestelt de pas altijd voor minimaal vier maanden, daarna kun je de pas per maand opzeggen.

Tickets bestellen met Cineville op LIFF

Cineville tickets zijn online en aan de kassa te bestellen.

Koop je online een ticket? Kies dan voor kaartsoort ‘Cineville’ in het winkelmandje. Vul in de onderstaande balk je Cinevillepasnummer in. Klik vervolgens op ’toevoegen’. Als je de melding ‘pas correct’ ziet, is je pasnummer geverifieerd. Rond vervolgens je bestelling af.

Filmkaartje inchecken

Je ontvangt een e-ticket met een QR-code die nog niet geactiveerd is. Dit ticket kun je van 4 uur tot 15 minuten voor aanvang van de betreffende voorstelling activeren bij de Cineville check-in zuil bij Trianon en Kijkhuis of aan de festivalkassa bij de bioscoop. Doe je dit niet, dan komt je Cineville reservering te vervallen.

Zodra je Cineville e-ticket geactiveerd is, kun je de filmvoorstelling bezoeken. Ook is het mogelijk om andere films die binnen 4 uur starten te laten activeren, ongeacht de voorstellingslocatie.

Cineville reservering annuleren

Als je een reservering niet kunt of wilt gebruiken dan willen we je graag vragen je reservering tijdig te annuleren. Dat kan via Mijn LIFF. In het overzicht ‘Films op de planning’ ga je naar de film waarvan je het ticket wilt annuleren. Klik op het menu rechtsboven in het plaatje van de film. Kies de optie ‘Ticket annuleren’. Vervolgens verschijnt de melding ’ticket geannuleerd’. Let op: de film blijft in het overzicht staan met ‘0 tickets’.

De CJP-pas geeft €1 korting op elk filmticket. CJP is beschikbaar voor personen onder de 30 jaar, gratis via je onderwijsinstelling of koop de pas op de CJP-website.

Filmkaartje bestellen met CJP

Kies bij het bestellen van tickets voor tickettype ‘CJP’. Klik vervolgens op ‘toevoegen’ en voltooi het bestelproces. Je ontvangt je filmticket(s) in je mail. Let op: je CJP-ticket geeft alleen toegang tot de bioscoopzaal in combinatie met je persoonlijke CJP-pas.

Jazeker! Je krijgt €1 korting op ieder filmkaartje met de LeidsePas. De LeidsePas geeft je korting bij verschillende Leidse organisaties en is te koop op de website van LeidsePas.

Filmkaartje bestellen met de LeidsePas

Kies bij het bestellen van tickets voor tickettype ‘LeidsePas’. Klik vervolgens op ‘toevoegen’ en voltooi het bestelproces. Je ontvangt je filmticket(s) in je mail. Let op: je LeidsePas-ticket geeft alleen toegang tot de bioscoopzaal in combinatie met je persoonlijke LeidsePas.

Helaas krijg je geen korting met je studentenpas op LIFF. Wel kun je een CJP-pas of LeidsePas kopen. Hiermee krijg je op het festival €1 korting per reguliere film.