Een volle bioscoopzaal tijden het LIFF. class=

Bezoekersinformatie

De 19e editie van het Leiden International Film Festival vindt plaats van donderdag 10 oktober tot en met zondag 20 oktober 2024.

Toegangskaarten voor alle films, feestjes en andere activiteiten van het LIFF zijn online te koop op www.liff.nl. Naast online verkoop kun je tijdens het festival ook kaarten op locatie kopen bij Trianon, Kijkhuis en LIDO. Alle kassa’s zijn Pin Only.

Soms kom je er niet uit en heb je een vraag. Gelukkig ben je niet alleen! Kijk hier of je vraag al beantwoord is of stuur een mailtje naar info@liff.nl!

Algemene informatie

Op donderdag 10 oktober is de officiële opening van het festival. Vanaf vrijdag 11 oktober kun je elke dag de hele dag films kijken. Op zondag 20 oktober draaien we de slotfilm, daarna is het tijd om weer terug te keren naar de echte wereld!

Het LIFF is begonnen in 2006. Toen duurde het festival nog maar twee dagen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandse filmfestivals. Ieder jaar staat LIFF garant voor grote internationale premières, specials op bijzondere locaties, interessante vertellers uit de hele filmwereld en de beste feestjes.

Het programma van de 19e editie zal in september bekendgemaakt worden. Zorg dat je op de hoogte blijft door je te abonneren op onze nieuwsbrief of ons te volgen op Facebook en Instagram.

Je kunt online kaartjes kopen. Liever kaartjes aan de kassa kopen? Dat kan vanaf 11 oktober. De festivalkassa’s zijn 30 minuten voor de start van de film geopend.

De programmaboekjes liggen voor het festival al in de Leidse bioscopen.

Wil je het blokkenschema van 2023 nog een keer bekijken? Download het blokkenschema als PDF en print het thuis (of op werk) uit.

Om altijd op de hoogte te blijven van het laatste nieuws kun je je het beste abonneren op onze nieuwsbrief. Ook kun je ons volgen op Facebook en Instagram zodat je zeker weet dat je niets mist!

Je kunt ons altijd mailen via info@liff.nl. We proberen je mail dan zo snel mogelijk te beantwoorden. Ook kun je tijdens de festivalperiode terecht bij de kassa’s in de bioscoop of bij de merchandise balie in Trianon. LIFF is niet telefonisch bereikbaar.

Bezoek aan LIFF

Openingstijden bioscoop

Trianon en Kijkhuis openen 30 minuten voor de start van de eerste film. Deze locaties sluiten 30 minuten nadat de laatste film van de dag is afgelopen.

LIDO opent 30 minuten voor de start van iedere film. Tijdens de film zijn de deuren van deze bioscoop gesloten.

Deuren open

De deuren van de bioscoopzaal openen 15 tot 30 minuten voor de start van de film. Gelieve op tijd aanwezig te zijn bij de film. Na aanvang van de film kan de toegang tot de bioscoopzaal ontzegd worden.

Heeft de film kijkwijzer 16+? Dan krijgen alleen bezoekers van 16 jaar en ouder toegang tot de zaal.

Openingstijden kassa’s

De kassa’s in Trianon en Kijkhuis openen 30 minuten voor de start van de eerste film. Deze kassa’s sluiten 30 minuten nadat de laatste film van de dag gestart is.

In LIDO opent de kassa 30 minuten voor de start van iedere film. Als de film start, gaat ook de kassa op deze locatie weer dicht.

LIFF vindt plaats in het centrum van Leiden. De meeste vertoningen zijn in de bioscopen Trianon, Kijkhuis en LIDO. Een aantal specials worden vertoond op bijzondere locaties, waaronder Zwembad Poelmeer, Rijksmuseum van Oudheden, de Stadsgehoorzaal, de Nobel en de Hortus Botanicus. Op de website en het filmticket staat de locatie altijd vermeld.

Voor de film uit eten of na de film iets drinken? Neem dan een kijkje bij de horecapartners van LIFF. 

Bioscopen  

Trianon
Breestraat 31
2311 CH Leiden

Kijkhuis 
Vrouwenkerksteeg 10
2312 WS Leiden

Lido
Steenstraat 39
2312 BV Leiden

Met de trein ben je zo in Leiden. Vanaf het centraal station is het ongeveer tien minuten lopen naar de verschillende festivallocaties of een paar minuutjes met de bus. Kom je liever met de auto? Dan kun je parkeren in een van de gemeentelijke parkeerlocaties en ben je ook binnen een mum van tijd op de juiste plek.

De rolstoeltoegankelijkheid verschilt per locatie en per zaal. Als het programma online staat kun je per film zien in welke zaal deze draait.

Trianon

Trianon zaal 1 heeft rolstoelplaatsen. De helling in de zaal loopt iets op. In het gebouw is een toilet aanwezig voor rolstoelgebruikers. Trianon 2 en 3 zijn mogelijk om toegankelijk te maken voor mensen met een rolstoel. In dit geval staat de rolstoel voor de eerste rij stoelen in de zaal. Grote scootmobielen passen alleen in zaal 1 van Trianon.

Kijkhuis

In het Kijkhuis is zaal 1 toegankelijk met een rolstoel. Om het gebouw te betreden wordt een helling neergelegd. In het Kijkhuis zijn de toiletten helaas niet geschikt om met een rolstoel te betreden.

LIDO

De LIFF-zaal in LIDO, zaal 3, is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Bij de bouw van de nieuwe bioscopen in Leiden wordt rekening gehouden met toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers.

Nee, bij het kopen van tickets is het niet mogelijk zitplaatsen te kiezen. Je kunt dus gaan zitten waar je wilt! De zaal opent 15 tot 30 minuten voor de start van de film.

Winkelwagen