Zondag 5 november van 21:30 tot 23:08

Das Lehrerzimmer Bijna uitverkocht

Omschrijving

Een idealistische, maar onervaren lerares probeert op te komen voor een kwetsbare leerling die beschuldigd wordt van diefstal. Wat begint als een sympathieke en nobele actie, gaat door haar twijfelachtige methodes al snel haar eigen reputatie negatief beïnvloeden, zeker wanneer ze in haar zoektocht naar de daadwerkelijke dief een van haar collega’s op school beschuldigt. Een Duitse thriller over de clash tussen de idealen van een individu en de richtlijnen van de grote, onveranderlijke instituten die de dienst uitmaken in de maatschappij.

LIFF Laboratory

De experimentele LIFF laboratory vertoningen in LIDO 3 op 4 en 5 november zijn een eclectische mix van film en wetenschap. Jij kan gewoon komen genieten van één van onze geweldige films, terwijl jouw hartslag, jouw talenten, jouw mening of jouw smaakpapillen op de proef worden gesteld! Voor deze speciale vertoningen werken we onder andere samen met het CHDR, Bioscopen Leiden, distributeur Cinéart en Universiteit Leiden.

Duur

98 min.

Gesproken taal

Duits, Turks, Pools, Engels

Ondertiteling

Engels

Genres

Drama

Regisseur

Ilker Çatak

Acteurs

Leonie Benesch, Leonard Stettnisch, Eva Löbau

Locatie

Lido 3

Deze film draait ook op:

Das Lehrerzimmer
Zaterdag 28 oktober
11:15 - 12:53
Kijkhuis 2
€12,00 (Standaard ticket)
Das Lehrerzimmer
Maandag 30 oktober
18:45 - 20:23
Kijkhuis 2
€12,00 (Standaard ticket)
Das Lehrerzimmer: LUX Film Prize Bijna uitverkocht
Donderdag 2 november
16:00 - 17:48
Kijkhuis 1

Emerging: Selections

Ontdekkingen van over de hele wereld. In dit programma vind je opvallende films van talentvolle en veelbelovende regisseurs en acteurs. Deze films zijn geproduceerd zonder Hollywoodbudget, maar mét een grote dosis passie en talent. Nieuwe verhalen, frisse perspectieven en authentieke, onafhankelijke stemmen: in dit programma ontdek je altijd iets nieuws en enerverends.

Naar alle films uit dit programma
Winkelwagen