Zaterdag 4 november van 13:45 tot 15:11 16+

Late Night with the Devil Bijna uitverkocht

Omschrijving

David Dastmalchian (Prisoners, Oppenheimer), die we normaal vooral in dubbelzinnige bijrollen zien, schittert als Jack Delroy, de presentator van een late-night talkshow in de jaren 70. Voor de Halloweenuitzending van 1977 zijn allerlei spannende gasten uitgenodigd, waaronder een helderziende, een parapsycholoog en een meisje dat mogelijk bezeten is door een demon. Een cool idee natuurlijk, zo’n griezelige uitzending, totdat de hel live op televisie losbreekt. Een gave ‘found footage’ film die de duistere kant van showbusiness belicht: want wie is hier nou echt de duivel?

LIFF Laboratory

De experimentele LIFF laboratory vertoningen in LIDO 3 op 4 en 5 november zijn een eclectische mix van film en wetenschap. Jij kan gewoon komen genieten van één van onze geweldige films, terwijl jouw hartslag, jouw talenten, jouw mening of jouw smaakpapillen op de proef worden gesteld! Voor deze speciale vertoningen werken we onder andere samen met het CHDR, Bioscopen Leiden, distributeur Cinéart en Universiteit Leiden.

CHDR op LIFF

Bij deze voorstelling zal het CHDR hartslagmetingen doen bij een deel van de bezoekers om te onderzoeken wat er nu écht gebeurt met je hartslag wanneer jij bijvoorbeeld schrikt of juist heel hard moet lachen tijdens het kijken van een film. Het CHDR zal hiervoor gebruik maken van horloges, die voor de vertoning worden uitgedeeld. De resultaten van dit onderzoek zullen anoniem verwerkt worden.

Het Centre for Human Drug Research is een stichting uit Leiden. Ze testen de effecten van verschillende medicijnen bij zowel gezonde vrijwilligers als patiënten. Het geld dat hiermee wordt verdiend investeert het CHDR in eigen onderzoek, het opleiden van nieuwe onderzoekers en voorlichting geven over het belang van geneesmiddelenonderzoek.

Duur

86 min.

Gesproken taal

Engels

Ondertiteling

Geen ondertiteling

Genres

Horror

Regisseur

Cameron Cairnes, Colin Cairnes

Acteurs

David Dastmalchian, Laura Gordon, Ian Bliss

Locatie

Lido 3

Deze film draait ook op:

Late Night with the Devil Bijna uitverkocht
Vrijdag 27 oktober
16:45 - 18:11
Trianon 3
€12,00 (Standaard ticket)
Late Night with the Devil Bijna uitverkocht
Zondag 29 oktober
21:15 - 22:41
Lido 3
€12,00 (Standaard ticket)
Late Night with the Devil Bijna uitverkocht
Dinsdag 31 oktober
21:30 - 22:56
Kijkhuis 1
€12,00 (Standaard ticket)
Late Night with the Devil Bijna uitverkocht
Donderdag 2 november
14:00 - 15:26
Lido 3
€12,00 (Standaard ticket)

Bonkers! Competition

Bonkers! is een wervelende trip langs innovatieve, vreemde en bovenaardse films die de grenzen van genres doorbreken en zoeken naar nieuwe manieren om heilige huisjes op een eerbiedwaardige manier kapot te trappen. Soms absurd, soms schokkend, maar altijd goed, of in ieder geval goed voor een stevige discussie achteraf. Ga mee het konijnenhol in en ervaar het filmfestival in zijn, laten we zeggen, puurste vorm.

Naar alle films uit dit programma
Winkelwagen