Festival audience in Trianon

Films van A-Z

#Manhole

Kazuyoshi Kumakiri Bonkers! Competition

Shunsuke’s leven lijkt perfect. Maar wat kan er gebeuren als je leven op een hoogtepunt is? Dan kun je diep vallen. Letterlijk. In een rioolput, bijvoorbeeld. Val van de ene plottwist in de ander in deze beklemmende Japanse thriller.

D
16+

Dream Scenario

Kristoffer Borgli Bonkers! Competition Nationale première

Deze nieuwe satire van Kristoffer Borgli (Sick of Myself, LIFF 2022) gaat over professor Paul Matthews, een kalende en ietwat zielige Nicolas Cage, die niet veel bereikt heeft met zijn werk. Wanneer hij onverklaarbaar in de dromen van ieder mens op aarde verschijnt, is hij opeens wereldberoemd.

H
I
16+

Inside

Vasilis Katsoupis Bonkers! Competition Nationale première

Tijdens een kostbare inbraak raakt kunstdief Nemo (een als altijd fantastische Willem Dafoe) opgesloten in een hightech beveiligd penthouse. Volg de eenzame maanden waarin Nemo tot grote extremen gaat in zijn pogingen om te overleven en te ontsnappen uit deze prachtige luxe gevangenis.

L
16+

Late Night with the Devil

Cameron Cairnes, Colin Cairnes Bonkers! Competition Nationale première

David Dastmalchian (Prisoners, Oppenheimer) schittert als Jack Delroy, de presentator van een late-night talkshow in de jaren 70. Voor de Halloweenuitzending van 1977 zijn allerlei spannende gasten uitgenodigd: een cool idee natuurlijk, totdat de hel live op televisie losbreekt.

Le Règne Animal

Thomas Cailley Bonkers! Competition Nationale première

Een mysterieuze golf mutaties zorgt ervoor dat willekeurige mensen geleidelijk in dieren veranderen. Als François’ vrouw hierdoor getroffen wordt, begint hij samen met hun zoon Émile een alles veranderende zoektocht. Deze tweede speelfilm van regisseur Thomas Cailley (Les Combattants) vertegenwoordigt Frankrijk tijdens de Oscars van 2024.

P

Polite Society

Nida Manzoor Bonkers! Competition Nationale première

Als student Rita hoort dat haar zus haar leven omgooit en naar het buitenland verhuist om te trouwen met een rijke man, zit er maar één ding op: haar eigen carrière als stuntvrouw pauzeren en haar zus ontvoeren op haar eigen bruiloft, natuurlijk. Een must-see voor iedere RRR-fan!

Property

Daniel Bandeira Bonkers! Competition

Een familie ontketent enorme woede bij de arbeiders op hun landgoed. Om te ontkomen sluit landeigenaresse Teresa zich op in haar gepantserde auto. Dringende tijd en stijgende spanning leiden tot een daverende ontknoping. Een indrukwekkende waarschuwing voor de risico’s van een onoverbrugbare kloof tussen arm en rijk.

R

River

Junta Yamaguchi Bonkers! Competition

Junta Yamaguchi, in 2020 winnaar van de Bonkers!-Publieksprijs met het fantastische Beyond the Infinite Two Minutes, is terug op LIFF! Laat je verbazen door, geloof het of niet, nóg een wonderlijke film over een time loop.

Y

Yannick

Quentin Dupieux Bonkers! Competition

Tijdens een opvoering van de slechte komedie Le Cocu staat Yannick op uit het publiek. Ontevreden over de voorstelling pakt hij zijn pistool, wat resulteert in een bizarre gijzelingssituatie. Opnieuw een absurde komedie van regisseur Dupieux, die de verwachtingen van het publiek ten aanzien van kunst uitdaagt.

Winkelwagen