Zaterdag 4 november van 16:00 tot 18:01 16+

Io Capitano Bijna uitverkocht

Omschrijving

Seydou en Moussa besluiten Dakar te verlaten en beginnen verlangend naar vrijheid aan een reis naar Europa. Een heftige tocht door de woestijn, langs de verschrikkelijke detentiecentra van Libië en de woeste zee. Academy Award-winnend regisseur, schrijver en producent Matteo Garrone ging voor deze film in gesprek met mensen die deze tocht daadwerkelijk hebben doorstaan, waardoor de film een nieuw perspectief geeft aan een vaak eenzijdig verteld verhaal. De film ging in première op het filmfestival van Venetië en sleepte daar direct meerdere prijzen in de wacht.

LIFF Laboratory

De experimentele LIFF laboratory vertoningen in LIDO 3 op 4 en 5 november zijn een eclectische mix van film en wetenschap. Jij kan gewoon komen genieten van één van onze geweldige films, terwijl jouw hartslag, jouw talenten, jouw mening of jouw smaakpapillen op de proef worden gesteld! Voor deze speciale vertoningen werken we onder andere samen met het CHDR, Bioscopen Leiden, distributeur Cinéart en Universiteit Leiden.

CHDR op LIFF

Bij deze voorstelling zal het CHDR hartslagmetingen doen bij een deel van de bezoekers om te onderzoeken wat er nu écht gebeurt met je hartslag wanneer jij bijvoorbeeld schrikt of juist heel hard moet lachen tijdens het kijken van een film. Het CHDR zal hiervoor gebruik maken van horloges, die voor de vertoning worden uitgedeeld. De resultaten van dit onderzoek zullen anoniem verwerkt worden.

Het Centre for Human Drug Research is een stichting uit Leiden. Ze testen de effecten van verschillende medicijnen bij zowel gezonde vrijwilligers als patiënten. Het geld dat hiermee wordt verdiend investeert het CHDR in eigen onderzoek, het opleiden van nieuwe onderzoekers en voorlichting geven over het belang van geneesmiddelenonderzoek.

Duur

121 min.

Gesproken taal

Wolof, Frans

Ondertiteling

Engels

Genres

Drama

Regisseur

Matteo Garrone

Acteurs

Affif Ben Badra, Issaka Sawadogo, Oumar Diaw

Locatie

Lido 3

Deze film draait ook op:

lo Capitano
Zaterdag 28 oktober
13:45 - 15:46
Kijkhuis 1
€12,00 (Standaard ticket)
Io Capitano
Maandag 30 oktober
16:15 - 18:16
Trianon 1
€12,00 (Standaard ticket)
Io Capitano
Donderdag 2 november
21:15 - 23:16
Kijkhuis 1
€12,00 (Standaard ticket)

Independent: Selections

Films van gevestigde auteurs en onafhankelijke makers met hun eigen stijl. In dit programma zie je de nieuwste films van regisseurs die met hun authentieke stijl en visie hun plaats in de canon (en onze harten) al veroverd hebben. Dit zijn veelal voorpremières en Nederlandse premières van de films waar nog maanden over gesproken zal worden. Deze films mag je echt niet missen!

Naar alle films uit dit programma
Winkelwagen