Festival audience in Trianon

Films van A-Z

A

About Dry Grasses

Nuri Bilge Ceylan Independent: Selections

Een leraar ziet al zijn dromen van een betere aanstelling in duigen vallen na een beschuldiging van ongepast gedrag richting een leerling. Van de meester van complexe, diepgaande drama’s: Turks auteur Nuri Bilge Ceylan (Once Upon a Time in Anatolia).

All of Us Strangers

Andrew Haigh Independent: Selections Nationale première

Het zullen je buren maar zijn! Andrew Scott (Fleabag) en Paul Mescal (Aftersun) spelen de enige bewoners van een flatgebouw die nader tot elkaar komen in deze intieme film van Andrew Haigh (Weekend) over eenzaamheid, verbinding, geesten en gemiste kansen.

B

The Boy and the Heron

Hayao Miyazaki Independent: Selections

Studio Ghibli’s Hayao Miyazaki zou eigenlijk tien jaar geleden al met pensioen gaan, maar kan toch niet stoppen met films maken. Boffen wij even! Een pratende reiger, een rouwende jongen, een fantasiewereld en een echte wereld in oorlogstijd staan centraal in deze prachtige animatie.

F

Fallen Leaves

Aki Kaurismäki Independent: Selections

Lukt het Ansa en Holappa om, ondanks de dreiging van oorlog en een scala aan persoonlijke problemen, bij elkaar een beetje geluk te vinden? Een romantische, komische film, die de complicaties van daten terwijl je al genoeg aan je hoofd hebt nooit uit het oog verliest.

Ferrari

Michael Mann Independent: Selections Nationale première

Een biopic over misschien wel de drie belangrijkste maanden in het leven van Enzo Ferrari, voormalig autocoureur en eigenaar van automerk en raceteam Ferrari – verfilmd door Michael Mann (Heat, Collateral) en met Adam Driver, Penélope Cruz, Shailene Woodley en Patrick Dempsey in de cast.

I
16+

Io Capitano

Matteo Garrone Independent: Selections Nationale première

De Afrikaanse Seydou en Moussa verlangen naar vrijheid en beginnen een heftige tocht naar Europa. Academy Award-winnend regisseur Matteo Garrone ging in gesprek met mensen die deze tocht daadwerkelijk hebben doorstaan, waardoor de film een nieuw perspectief geeft aan een vaak eenzijdig verteld verhaal.

L

L’amour et les forêts

Valérie Donzelli Independent: Selections

Blanche (Virginie Efira, Des Enfants des Autres) vindt in Greg (Melvil Poupad, Grâce à Dieu) haar droomman. Een bruiloft, kinderen en een grote verhuizing later krijgt dit perfecte plaatje een heel donker randje. Een uitzonderlijk beklemmend, aangrijpend en goed geacteerd verhaal.

Le livre des solutions

Filmmaker Marc loopt vast in de laatste fase van de creatie van zijn nieuwste meesterwerk. Hij bedenkt het ene belachelijke excuus na het andere (bizarre edits, zelfhulpboeken schrijven) in de hoop zijn creativiteit terug te vinden. Een heerlijk semi-autobiografisch komedie-drama van Oscar-winnend regisseur Michel Gondry.

Le pot-au-feu

Wanneer culinaire passie en liefde samensmelten: deze film volgt de romance tussen Eugenie en Dodin, wier gedeelde liefde voor koken overslaat in gevoelens voor elkaar. Gebaseerd op Rouffs karakter uit 1924, is deze prijswinnende film vol cinematografische food porn een must-see voor iedereen die gek is op film, eten en films over eten.

M

May December

Twintig jaar geleden begon een lerares (Julianne Moore) een veelbesproken relatie met haar dertienjarige leerling (Charles Melton). Nu zijn ze nog steeds samen en wordt hun verhaal verfilmd. Overleeft hun relatie het bezoek van de iets té geïnteresseerde hoofdrolspeelster (Natalie Portman)? Geregisseerd door Todd Haynes (Carol).

Monster

Hirokazu Koreeda Independent: Selections

Hirozaku Kore-eda (Shoplifters, Broker) is de meester van sensitieve familiedrama’s. Met Monster – een spannende film over een jongen die de weg kwijt lijkt te raken en andere dubbelzinnige personages – slaat hij een ietwat duisterdere weg in, die toch een gevoelige snaar raakt.

N

Next Goal Wins

Taika Waititi Independent: Selections Nationale première

Volg het waargebeurde verhaal van het slechtste voetbalteam ter wereld. Twaalf jaar na een legendarisch verlies van 31-0 is een nieuw team Amerikaanse Samoa’s, ondanks een gigantisch gebrek aan talent, vastberaden hun eer te herstellen. Geregisseerd door Oscar winnaar Taika Waititi.

O

The Old Oak

De eigenaar van The Old Oak, de laatste pub in een kleine mijnwerkersgemeenschap in het noorden van Engeland, probeert zijn pub open te houden terwijl de spanning in de gemeenschap stijgt door de aankomst van Syrische vluchtelingen. Van de meester van sociale drama’s: Ken Loach.

P

Perfect Days

Wim Wenders (Wings of Desire) hoeft eigenlijk niet meer te bewijzen dat hij als geen andere de kleine dingen in het leven kan vieren en toch flikt ‘ie het gewoon weer met Perfect Days! Een vredige film die de schoonheid van dagelijkse routines onderstreept.

16+

Poor Things

Yorgos Lanthimos Independent: Selections Nationale première

Wat als je na je dood weer tot leven gewekt wordt door een uitzonderlijke wetenschapper (Willem Dafoe)? Het overkomt Bella Baxter (Emma Stone) in deze nieuwe film van Yorgos Lanthimos (The Favourite, The Lobster), die natuurlijk als geen ander zo’n bizar scenario kan uitwerken.

Priscilla

Sofia Coppola Independent: Selections Nationale première

Elvis is zó 2022; het is tijd voor Priscilla! Een biopic van Sofia Coppola (The Virgin Suicides, Lost in Translation) over de onstuimige relatie tussen Priscilla en Elvis Presley, vanuit Priscilla’s perspectief en met een frisse, hedendaagse visie.

S

Simple comme Sylvain

Dat tegenpolen elkaar aantrekken is bekend. Maar zijn ze ook toekomstbestendig? Sophia komt uit een rijke familie, Sylvian uit een arbeidersfamilie. Cupido schiet raak als ze elkaar ontmoeten. Hun tegenstellingen zetten Sophia’s wereld op zijn kop in deze charmante, niet-clichéversie van een klassiek verhaal.

Y

You Hurt My Feelings

Nicole Holofcener Independent: Selections

Julia Louis-Dreyfus schittert in deze nieuwe film van Nicole Holofcener (Enough Said, LIFF 2013) als een auteur die ontdekt dat haar echtgenoot (Tobias Menzies) achter haar rug om helemaal niet zo positief denkt over haar nieuwe boek als ze dacht. Pijnlijk!

Winkelwagen