Zondag 5 november van 11:15 tot 12:45

Acide

Omschrijving

Vreemde wolken vormen zich boven Frankrijk. Als blijkt dat de wolken geen regen maar dodelijk bijtend zuur uitstorten staat het hele land in vuur en vlam. Een gebroken gezin kan in deze situatie alleen nog terugvallen op elkaar in een poging deze ramp te ontvluchten. Officieel een fantasy drama maar deze eco-horror van Franse bodem komt toch confronterend dichtbij. De film ging op het filmfestival van Cannes in wereldpremière en regisseur en schrijver Just Philippot wordt geprezen voor zijn scherpe vermenging van huiselijk drama in deze rampenfilm.

LIFF Laboratory

De experimentele LIFF laboratory vertoningen in LIDO 3 op 4 en 5 november zijn een eclectische mix van film en wetenschap. Jij kan gewoon komen genieten van één van onze geweldige films, terwijl jouw hartslag, jouw talenten, jouw mening of jouw smaakpapillen op de proef worden gesteld! Voor deze speciale vertoningen werken we onder andere samen met het CHDR, Bioscopen Leiden, distributeur Cinéart en Universiteit Leiden.

Duur

90 min.

Gesproken taal

Frans

Ondertiteling

Engels

Genres

Drama, Fantasy

Regisseur

Just Philippot

Acteurs

Guillaume Canet, Suliane Brahim, Laetitia Dosch

Locatie

Lido 3

Deze film draait ook op:

Acide
Maandag 30 oktober
11:15 - 12:45
Trianon 2
€12,00 (Standaard ticket)
Acide
Woensdag 1 november
14:00 - 15:30
Lido 3
€12,00 (Standaard ticket)
Acide
Zaterdag 4 november
17:00 - 18:30
Trianon 2
€12,00 (Standaard ticket)

Emerging: Selections

Ontdekkingen van over de hele wereld. In dit programma vind je opvallende films van talentvolle en veelbelovende regisseurs en acteurs. Deze films zijn geproduceerd zonder Hollywoodbudget, maar mét een grote dosis passie en talent. Nieuwe verhalen, frisse perspectieven en authentieke, onafhankelijke stemmen: in dit programma ontdek je altijd iets nieuws en enerverends.

Naar alle films uit dit programma
Winkelwagen