Festival audience in Trianon

Films van A-Z

A

Acide

Just Philippot Emerging: Selections Nationale première

Vreemde wolken vormen zich boven Frankrijk. Ze storten geen regen, maar bijtend zuur uit. Een gebroken gezin kan alleen nog terugvallen op elkaar en probeert de ramp te ontvluchten. Deze eco-horror van Franse bodem ging in première op het filmfestival van Cannes.

Àma Gloria

Marie Amachoukeli-Barsacq Emerging: Selections Nationale première

De zesjarige Cléo is gek op haar nanny Gloria; ze doen alles samen. Als haar moeder overlijdt, moet Gloria direct terug naar Kaapverdië om voor haar eigen kinderen te zorgen. Een laatste zomer samen stelt hun band op de proef na alle veranderingen in Gloria’s leven.

Are You There God? It's Me, Margaret.

Kelly Fremon Craig Emerging: Selections Nationale première

Het leven is niet makkelijk wanneer je elf jaar oud bent en je familie opeens van New York City naar de buitenwijken van New Jersey verhuist! Een fraaie coming-of-age film, gebaseerd op Judy Blumes literaire klassieker met dezelfde titel.

D

Das Lehrerzimmer

Ilker Çatak Emerging: Selections

Een idealistische maar onervaren lerares probeert op te komen voor een kwetsbare leerling die beschuldigd wordt van diefstal. Wat begint als een sympathieke en nobele actie, gaat door haar twijfelachtige methodes al snel haar eigen reputatie negatief beïnvloeden.

Dreamin' Wild

Het waargebeurde verhaal van de Emerson broers, wiens jeugddroom uitkomt als hun album Dreamin’ Wild wordt ontdekt, 30 jaar nadat ze het hebben opgenomen. Peel Slowly and See opent de film in poppodium Nobel met een intro over vergeten en herontdekte singer-songwriters. 

E

The End We Start From

Mahalia Belo Emerging: Selections Nationale première

Een moeder (Jodie Comer, Killing Eve, The Last Duel) ontvlucht een door vloedgolven overstroomd Londen op zoek naar veiligheid. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Megan Hunter. De film ging in première op het filmfestival van Toronto.

F

Fairyland

Andrew Durham Emerging: Selections Nationale première

Na de dood van haar moeder verhuist Alysia met haar vader, schrijver Steve Abbott (Scoot McNairy), naar San Francisco, waar hij een openlijk queer leven begint te leiden in de jaren ‘70. Indrukwekkend regiedebuut van fotograaf Andrew Durham, gebaseerd op de memoires van Alysia Abbott.

J

Je verrai toujours vos visages

Jeanne Herry Emerging: Selections

Slachtoffers en daders van verschillende misdrijven gaan met elkaar in gesprek. Langzaam vloeit hun wantrouwen weg en ontstaat er hoop bij zowel slachtoffers als daders. De Franse sterrencast (Adèle Exarchopoulos, Dali Benssalah) laat zien hoe belangrijk het is om te blijven praten.

L

Lies We Tell

Lisa Mulcahy Emerging: Selections Nationale première

In een duister landhuis, met een nog duisterder verleden, blijft Maud (18) na het overlijden van haar vader achter als wees. In deze psychologische thriller, gehuld in klassieke jurken en kostuums, strijdt Maud niet alleen voor haar erfenis maar voor haar leven.

O

One Life

James Hawes Emerging: Selections Nationale première

Volg het indrukwekkende verhaal van Nicholas Winton (Anthony Hopkins, die wederom bewijst dat hij een legende is), die honderden kinderlevens redde van de Nazi’s. Deze film laat zien welke impact je als ‘gewoon’ individu kunt maken en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

R

Radical

Christopher Zalla Emerging: Selections Nationale première

Een basisschoolleraar in een dorpje in Mexico besluit het roer compleet om te gooien en ‘radicale’ methodes te gebruiken om zijn leerlingen te inspireren en een betere toekomst te bieden. Met in de hoofdrol Eugenio Derbez, die leuke muziekleraar uit CODA.

Robot Dreams

Pablo Berger, Pablo Berger Emerging: Selections

Dog, woonachtig in Manhattan, is helemaal klaar met zijn eenzame leventje en koopt een robot. De twee worden snel beste vrienden, totdat Dog genoodzaakt is om zijn robot ergens achter te laten. Zullen deze vrienden elkaar ooit nog terugzien?

16+

The Royal Hotel

Kitty Green Emerging: Selections Nationale première

Een vergelegen stadje in de outback lijkt voor twee vriendinnen de ideale plek om wat extra reisgeld te verdienen. Echter zorgt het gedrag van de lokale bewoners al snel voor een steeds beklemmendere sfeer. Vergeet alles wat je weet over thrillers en check in bij The Royal Hotel.

S

Shortcomings

Randall Park Emerging: Selections Nationale première

Ben, een niet al te succesvolle filmmaker en –snob woont samen met zijn vriendin Miko in Berkley, Californië. Als Miko naar New York verhuist, vervolgt Ben wat hij dénkt te willen in het leven. Ga mee in zijn zoektocht in deze verfilming van Adrian Tomine’s gelijknamige graphic novel.

Slow

Marija Kavtaradze Emerging: Selections Nationale première

Een danseres ontmoet een tolk gebarentaal en voelt gelijk een diepe connectie met hem. Een, je raadt het al, langzaam en intiem portret van liefde, relaties, (a)seksualiteit, en de manier waarop lichamen – door middel van dans en gebarentaal – soms boodschappen overdragen die niet in woorden kunnen worden uitgedrukt.

Spirit of Ecstasy

Héléna Klotz Emerging: Selections Nationale première

De Franse zangeres Pomme (Claire Pommet) maakt haar veelbelovende acteerdebuut als Jeanne: een non-binaire stagair in de harde wereld van de financiële sector, die buiten de professionele druk die zo’n positie met zich meebrengt ook nog te dealen heeft met slapeloosheid en een lastige thuissituatie.

T

Toll

Carolina Markowicz Emerging: Selections

Suellen denkt haar zoon te kunnen ‘redden’ met een conversiekamp, maar gaat zelf over lijken om aan het geld te komen. De tegenstellingen tussen moeder en zoon worden cinematografisch uitzonderlijk weergegeven en regisseur Carolina Markowicz (Charcoal, ook te zien op LIFF!) verlegt opnieuw de lat voor Braziliaanse cinema.

Winkelwagen