Een volle bioscoopzaal tijden het LIFF. class=

Limited Editions

Limited Editions 2023

LIFF Limited Editions zijn speciale vertoningen van een aantal van de films uit ons programma. Eenmalige ervaringen, speciaal gecreëerd voor deze vertoning van de film door een gastkunstenaar. Zo geheim, dat we zelf nog niet eens weten wat er gaat gebeuren. Maar één ding is zeker: deze ervaring zal maar één keer plaatsvinden. Dus mis het niet!

Parachute 

Vrijdag 27 oktober, 19.00 uur, Trianon 3.

Soms weet je het gelijk. Dat geldt ook voor Riley en Ethan. Beiden komen uit een fragiele situatie. Ethan komt net uit de gevangenis en Riley is onlangs ontslagen uit de kliniek waar ze werd behandeld voor een eetstoornis, zelfmoordpoging en liefdesverslaving. Zodra ze elkaar ontmoeten weten ze het zeker: ze zijn zielsverwanten. De wereld is pas compleet als zij samen zijn. Is dit een romantisch liefdesverhaal of een nieuwe verslaving? Regisseur Brittany Snow legt de lat voor zichzelf hoog met dit debuut. Het verbaast ons dan ook niet dat deze film maar liefst drie prijzen ontving tijdens het SXSW Film Festival.

Deze Limited Edition wordt verzorgd door Joosje Bosch van kunstenaarscollectief ROEM Leiden.

 

The Sweet East

Zaterdag 28 oktober, 18.45 uur, Kijkhuis 1.

Maak je klaar voor een unieke roadtrip door de Amerikaanse East Coast. Middelbare scholier Lillian raakt tijdens een excursie naar Washington D.C. verwijderd van de groep. Ze begint een eigen verkenningstocht. Om de Wizard of Oz maar even te quoten: “It’s not about where you go, it’s who you meet along the way.” Dat geldt zeker ook voor deze film, waarin je wordt getrakteerd op een aantal heerlijke bijrollen. Met Talia Ryder (Never Rarely Sometimes Always), Ayo Edebiri (The Bear), Jacob Elordi (Euphoria) en Simon Rex (Red Rocket).

Deze Limited Edition wordt verzorgd door Sam Wilson Fletcher & Julia July van kunstenaarscollectief ROEM Leiden.

 

I Used to Be Funny  

Dinsdag 31 oktober, 18.45 uur, Trianon 3.

Sam (Rachel Sennott, Shiva Baby, Bodies, Bodies, Bodies) is stand-up comedian én au pair met PTSS, die twijfelt over haar deelname aan de zoektocht naar Brooke, haar vroegere oppaskind. Het verhaal speelt zich af tussen het heden, waarin Sam probeert te herstellen van haar trauma om weer het podium op te gaan, en het verleden, waar herinneringen het steeds moeilijker maken om de plotselinge verdwijning van haar vroegere oppaskind te negeren. Het debuut van schrijver en regisseur Ally Pankiw is grappig, hartverscheurend en geeft een eerlijke en verfrissende kijk op trauma en herstel, en het effect hiervan op onze relaties en communities.

Deze Limited Edition wordt verzorgd door cabaretier Aron Elstak.

 

Starring Jerry As Himself

Woensdag 1 november, 19.00 uur, Trianon 3.

Is het echt? Is het fictie? Het is simpelweg het verhaal van Jerry en zijn familie. Jerry (gespeeld door Jerry) is een Taiwanese immigrant, gepensioneerd en woonachtig in Florida, die door de Chinese politie wordt ingeschakeld voor een geheime missie. Hoe dieper Jerry in deze missie verstrikt raakt, hoe duidelijker het wordt dat hier toch wel iets meer speelt. Naast Jerry’s ervaringen weet regisseur Law Chen ook thema’s als immigratie en ouder-kindrelaties mooi te belichten. Na deze film zal je je ouders wel even willen bellen, dus neem ze, indien mogelijk, vooral mee!

Deze Limited Edition wordt verzorgd door kunstenaar Johanna Breuch.

 

Dreamin’ Wild

Woensdag 1 november, 20.00 uur, Nobel.

Wat gebeurt er als je jeugddroom plotseling uitkomt, maar dan dertig jaar later dan verwacht? Dit muziekdrama van regisseur Bill Pohlad (Into the Wild) volgt het waargebeurde verhaal van de broers Donnie en Joe Emerson die in hun tienerjaren een album, Dreamin’ Wild, opnemen. Tientallen jaren later ontdekt het grote publiek het album en krijgen niet alleen de broers maar hun hele gezin te maken met alles dat komt kijken bij deze plotselinge bekendheid.

Peel Slowly and See opent de film in poppodium Nobel met een introductie over vergeten en herontdekte singer-songwriters.

 

Chronicles of a Wandering Saint

Vrijdag 3 november, 19.00 uur, Trianon 3.

Wat is er voor nodig om heilig verklaard te worden? Rita is kapelbewaarder in een klein stadje in Argentinië. Ze is in continue strijd met de andere vrouwen in het dorp over wie het voortreffelijkst, of beter gezegd, het meest heilig is. Rita kan de kapelvloer schrobben zo hard ze wil, haar inspanningen zijn tevergeefs. Totdat ze in een stoffige achterkamer toevallig op de kans van haar leven stuit. Ze grijpt haar kans op heiligdom, maar komt er al snel achter dat dat niet zo glamoureus is als ze verwachtte.

Deze Limited Edition wordt verzorgd door Charlotte de Beus & Amber Meekel van kunstenaarscollectief ROEM Leiden.

 

Fremont

Zaterdag 4 november, 16.15 uur, Trianon 3. 

Deze indrukwekkende, prijswinnende zwart-witfilm vertelt het verhaal van twintiger Donya. Ze woont in het Californische Fremont, waar ze werkt bij de plaatselijke gelukskoekjesfabriek. Terwijl haar verleden als Afghaanse tolk zorgt voor slapeloze nachten, probeert Donya de puzzelstukjes van haar leven samen te voegen. Haar dagelijkse routine verandert plots als Donya wordt gepromoveerd tot schrijver van de spreuken in de gelukskoekjes. Donya besluit om via de koekjes een speciale boodschap de wereld in te sturen. Zoals een gelukskoekje zou kunnen zeggen: ‘het mooie zit in de kleine dingen.’ Regisseur Babak Jalali zal aanwezig zijn tijdens het festival.

Deze Limited Edition wordt verzorgd door Mikkel Olthof & Jeroen van Wijk van kunstenaarscollectief ROEM Leiden.

 

Le Règne Animal

Zondag 5 november, 16.00 uur, Kijkhuis 1.

De wereld wordt geteisterd door een mysterieuze golf mutaties. Geen extra armen, benen of alien-achtige trekken, maar een geleidelijke verandering van mens naar dier. Nu François’ vrouw een van de slachtoffers van dit fenomeen is, gaat hij samen met hun zoon Émile op een alles veranderende zoektocht naar antwoorden en oplossingen. Met deze film volgt regisseur Thomas Cailley zijn bekroonde debuut Les Combattants op. Na lovende kritieken op het filmfestival van Cannes mag de film Frankrijk vertegenwoordigen in de categorie Beste Internationale Film tijdens de Oscars van 2024.

Deze Limited Edition wordt verzorgd door de band Donna Blue.

Winkelwagen