Filmconcerten op LIFF

Live soundtrack

Wat is er toffer dan films kijken? Films kijken met een live soundtrack natuurlijk! Hier lees je alles over de filmconcerten van LIFF 2023.

Gift class=

Gift met Eiko Ishibashi

Een bijzondere première: Japanse componiste Eiko Ishibashi (van de Oscargenomineerde soundtrack van Drive My Car) komt naar LIFF om live haar score te spelen bij Gift (Ryûsuke Hamaguchi), wat sowieso al een speciale film is als alternatieve cut van Hamaguchi’s Evil Does Not Exist. De film gaat over Takumi en Hana: een vader en dochter die in een klein dorpje in de wildernis rondom Tokyo wonen. De onthulling dat projectontwikkelaars van plan zijn om vlakbij hun huis een ‘glamping’ te bouwen, heeft heftige gevolgen voor zowel het dorp als voor Takumi en Hana zelf.

Zondag 29 oktober, om 14.45 in Trianon 1. 

 class=

City Girl met het James Whale Orchestra

Na het geweldige, uitverkochte filmconcert bij Alfred Hitchcock’s Blackmail in 2022 komt The James Whale Orchestra dit jaar terug naar LIFF voor de première van hun gloednieuwe soundtrack voor de film City Girl (1930). In deze klassieker van F.W. Murnau (NosferatuSunrise) verruilt een stadsmeisje het roerige Chicago voor het platteland van Minnesota om met de liefde van haar leven te trouwen. Wanneer het plattelandsleven met uitdagingen komt die ze van tevoren niet had verwacht, gaat ze zich afvragen of ze de juiste beslissing heeft genomen. Kan deze ‘city girl’ ook als ‘country girl’ haar draai vinden?

Zondag 29 oktober, om 19.30 in Trianon 1.

Meer weten over het programma?

Eerste films bekend!

Het volledige programma wordt 6 oktober bekend gemaakt, maar we geven je graag een kijkje in een deel van de selectie die we met veel liefde, aandacht en popcorn hebben uitgekozen.

LIFF Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Leiden International Film Festival en hoor als eerst van het laatste LIFF-nieuws! Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.

LIFF in het nieuws

Bij LIFF verkondigen wijzelf natuurlijk graag hoe fantastisch het Leiden International Film Festival is. Maar zo nu en dan praten anderen ook over LIFF! Lees en luister naar onderstaande interviews, filmtips en ongezouten meningen uit de krant, podcast en tv.

Winkelwagen