A Moment of Science: LIFF Laboratory Edition

Omschrijving

Laboratoria in films worden allang niet meer bevolkt door ethiekloze horroronderzoekers á la Frankenstein en reageerbuisjes vol pruttelende, kleurrijkje, maar nietszeggende chemicaliën. Sterker nog: de wetenschap in films wordt al jaren steeds realistischer.

In een avondvullend programma grofweg zo lang als een speelfilm illustreert wetenschapsjournalist George van Hal van de Volkskrant aan de hand van een bonte collectie scènes uit kaskrakers, korte (sciencefiction)films en overige fragmenten hoe fictie en feit elkaar steeds meer beïnvloeden en naar almaar grotere hoogten stuwen.

Voor iedereen die zich bij alles van de krijtborden volgepropt met complexe wiskunde tot en met de jacht op intelligent buitenaards leven weleens heeft afgevraagd: wat klopt hiervan nu écht?

Gesproken taal

Nederlands

Ondertiteling

Geen ondertiteling

Deze film draait op:

A Moment of Science: LIFF Laboratory Edition
Zondag 5 november
19:15 - 20:45
Lido 3
€12,00 (Standaard ticket)

Extraordinary: Selections

Hoewel de rest van ons programma eigenlijk al enerverend genoeg is, hebben we óók nog een programmaonderdeel met bijzondere vertoningen en evenementen. De voorstellingen die zo speciaal zijn dat ze echt nergens anders tot hun recht komen, vind je natuurlijk onder het kopje Extraordinary: Selections. Denk aan: spannende locaties, gave activiteiten, live muziek, feestjes en nog veel meer!

Naar alle films uit dit programma
Winkelwagen