Festival audience in Trianon

Films van A-Z

A

An Evening With Don Hertzfeldt, Who Will Not Be There

Don Hertzfeld Extraordinary: Selections Nationale première

Een selectie korte animatiefilms van Oscargenomineerde indie-animatie icoon Don Hertzfeldt, waaronder de drie afleveringen van World of Tomorrow over een toekomst waarin je herinneringen op verschillende manieren kunnen voortleven na de dood. Clones, robots, tijdreizigers en het uploaden van je bewustzijn in een kubus: alles kan!

B

Booksmart: Pool Party

Beleef een spetterende filmervaring in zwembad Poelmeer tijdens deze LIFF Poolparty! Volg dobberend op een floatie het verhaal van twee vriendinnen die vier jaar aan gemiste feestjes in één avond proberen in te halen. Let op: voor deze vertoning moet je minimaal 18 jaar zijn.

C

City Girl: Film concert

The James Whale Orchestra komt terug naar LIFF met een fantastische live soundtrack! Ditmaal voor City Girl (1930), de klassieker van F.W. Murnau, waarin een stadsmeisje het roerige Chicago verruilt voor het platteland, wat toch wel een lastige transitie blijkt te zijn.

G

Gift: Film Concert

Ryusuke Hamaguchi Extraordinary: Selections Nationale première

Een bijzondere première: Japanse componiste Eiko Ishibashi (van de Oscargenomineerde soundtrack van Drive My Car) komt naar LIFF om live haar score te spelen bij Gift (Ryûsuke Hamaguchi), wat sowieso al een speciale film is als alternatieve cut van Hamaguchi’s Evil Does Not Exist.

The General: Live Foley Experience

Clyde Bruckman, Buster Keaton Extraordinary: Selections

Een unieke, interactieve vertoning van een van de bekendste en belangrijkste stomme films aller tijden: The General (Buster Keaton, Clyde Bruckman) zoals ‘ie nog nooit eerder vertoond is. Waarom deze versie uniek is? Omdat jullie zelf de foley (geluidseffecten) mogen gaan verzorgen!

H
L

LIFF Filmquiz

Ook dit jaar presenteren quizmasters Nils, Max en Hans weer een spectaculaire filmquiz, in de Stadsgehoorzaal deze keer. Open vragen, plaatjes, filmpjes, muziek; een feest voor oog, oor en brein. Filmkennis helpt, maar je hoeft geen wandelende IMDb te zijn om mee te doen.

Meld je aan door een gratis teamticket te kopen voor je hele team. Maximaal 5 personen per team.

LIFF Official Afterparty: Silent Disco & Karaoke Night

Wegens groot succes ook dit jaar terug: de officiële afterparty van het Leiden International Film Festival! Op zaterdag 4 november verwelkomen we je, geheel in sfeer, in de foyer van Trianon voor een feestje waar je u tegen zegt. Steel de show met je beste dansmoves in de silent disco en betover iedereen met je mooiste karaoke kunsten, we zingen (schreeuwen) graag met je mee! Toegang tot de afterparty is gratis, je hoeft dus geen kaartje te kopen.

LIFF's 18th Birthday Bash

LIFF is dit jaar achttien geworden, dat vraagt om een feestje! Daarom is het op zaterdag 28 oktober vanaf 23.45 uur tijd voor LIFF’s 18th Birthday Bash! Nu we achttien zijn is het natuurlijk tijd voor seks, drugs en rock ’n roll. Of misschien gewoon heel veel gezelligheid, lekkere drankjes, nog lekkerdere muziek en goede (maar vooral ook slechte) dansmoves in de foyer van Trianon. Gratis entree, zonder tickets.

M

A Moment of Science: LIFF Laboratory Edition

Laboratoria in films worden allang niet meer bevolkt door ethiekloze horroronderzoekers en buisjes vol pruttelende chemicaliën. Met fragmenten en korte films laat wetenschapsjournalist George van Hal (de Volkskrant) zien hoe fictie en feit elkaar beïnvloeden en naar grotere hoogten stuwen.

Monty Python and the Holy Grail

Terry Gilliam, Terry Jones Extraordinary: Selections

In deze legendarische Britse komedie beginnen Koning Arthur en zijn Ridders van de Ronde Tafel een stuntelige zoektocht naar de heilige Graal. Bekijk de film in de prachtige Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden, ingeleid door assistent-conservator Middeleeuwen Raphaël Rijntjes.

S

Schoolziek

Extraordinary: Selections Wereldpremière

Kinderen die kunnen leren, maar niet naar school gaan: ‘uitvallers’. Het lukt maar niet om alle kinderen te laten leren. Hoe komt dat? Kunnen we onderwijsstrategieën bedenken die voorkomen dat ze ziek thuis komen te zitten? Gemaakt door Jan Stap en René Lamers en financieel ondersteund door het Leids Mediafonds.

Sleep

Jason Yu Extraordinary: Selections Nationale première

Jij dacht dat een snurkende partner erg was? Na deze film praat je wel anders! Op Halloween draaien we eenmalig dit zinderende regiedebuut van de Koreaanse Jason Yu tijdens onze Halloween Double Feature-special. Met Jung Yu-mi (Train to Busan) en Lee Sun-kyun(Parasite).

Sneak: Closing Film

We kunnen het zelf ook bijna niet geloven, maar zelfs aan de achttiende editie van LIFF komt een einde. De slotfilm is nog geheim, maar we kunnen wel alvast verklappen dat het een avond wordt die je niet snel meer vergeet!

Squaring the Circle (The Story of Hipgnosis)

Regisseur Anton Corbijn vertelt het verhaal van kunstenaarsduo Hipgnosis, dat legendarische album covers voor artiesten als Pink Floyd, Paul McCartney en AC/DC maakte. Plato Leiden geeft deze co-presentatie in de Nobel een extra dimensie en presenteert een stand met de iconische platen uit de documentaire.

The Secret Garden

Agnieszka Holland Extraordinary: Selections

Waan je tussen de prachtige bloemen en exotische planten tijdens deze speciale vertoning in de Leidse Hortus Botanicus. Mary Lennox ontdekt een mysterieuze tuin, waar ze samen met haar bedlegerige neefje aan het troosteloze landhuis van haar oom kan ontsnappen.

V
16+

Valhalla Rising

Nicolas Winding Refn Extraordinary: Selections

Volg de epische reis van One-Eye (een als altijd sterke Mads Mikkelsen) die ontsnapt uit zijn bestaan als vechtslaaf en zich aansluit bij een groep vikingen op weg naar het niet-zo-beloofde land. Annemarieke Willemsen, conservator Middeleeuwen, leidt de film in.

Veni Vidi Vino

Film kijken en daar ongestraft wijn bij drinken? Eh, ja! Een proeverij van verschillende wijnen, elk begeleid door een speciaal geselecteerd fragment van een goed filmhuis, gerijpt op jarenlange LIFF-ervaring. Inclusief hapjes! Wegens succes verplaatst naar de Stadsgehoorzaal.

16+

Voor Niemand Wat Wils

Waarschuwing: ook dit jaar is VNWW op de één of andere manier in de programmering terecht gekomen. Crapmeisters Hans en Nils gaan weer een rariteitenprullenbak vol knullige, onsmakelijke, verbluffende, aanstootgevende en hilarische cinematische curiositeiten over U uitstorten. Veel sterkte.

Winkelwagen