Festival audience in Trianon

Films van A-Z

A

The Adults

Dustin Guy Defa American Indie Competition Nationale première

‘Volwassen’ zijn: wat betekent dat nu echt? Als Eric (Michael Cera) voor het eerst in drie jaar zijn zussen en zijn geboorteplaats bezoekt, wordt hij geconfronteerd met elementen uit zijn jeugd die hij liever achter zich had willen laten.

F

Fremont

Babak Jalali American Indie Competition Nationale première

Terwijl haar verleden als tolk in Afghanistan ‘s nachts voor slapeloosheid zorgt, werkt Donya overdag in een gelukskoekjesfabriek. Deze indrukwekkende prijswinnende film volgt de in Fremont (California, USA) wonende Donya, die besluit om een speciale boodschap de wereld in te sturen via de koekjes.

16+

The Feeling That the Time for Doing Something Has Passed

Joanna Arnow American Indie Competition Nationale première

Volg Ann, een dertiger die vastzit in een kantoorbaan, door de online datingwereld dwaalt, zich verdedigt tegenover haar kritische familie en een BDSM-relatie onderhoudt. Het een is misschien wat herkenbaarder dan het ander. Het scherpe script en de editing geven Anns worstelingen op humoristische en soms gênante wijze weer.

I

I Used to Be Funny

Ally Pankiw American Indie Competition Nationale première

Sam, stand-up comedian en au pair die worstelt met PTSS, wordt geconfronteerd met de vermissing van een van haar vroegere oppaskinderen. Dit debuut van regisseur Ally Pankiw is grappig, hartverscheurend en biedt een verfrissend perspectief op trauma en herstel.

M

Mutt

Vuk Lungulov-Klotz American Indie Competition Nationale première

Het hectische leven in New York City: Feña weet er alles van. Hij komt in één dag drie mensen tegen die hij niet meer gezien heeft sinds zijn transitie en waarmee zijn relatie op z’n zachtst gezegd nogal gecompliceerd is.

P

Parachute

Brittany Snow American Indie Competition Nationale première

Riley is na verschillende behandelingen ontslagen uit de kliniek. Zodra ze Ethan, net uit de gevangenis, ontmoet weet ze het zeker: ze zijn soulmates. Is dit een liefdesverhaal of een nieuwe verslaving? Dit regiedebuut van Brittany Snow ontving meerdere prijzen tijdens het SXSW Film Festival.

R

Reality

Reality Winner (Sydney Sweeney, Euphoria) wordt gearresteerd op verdenking van het lekken van documenten over Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016. Wat volgt, is een bloedstollend verhoor. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, bijna woord voor woord.

S

Sometimes I Think About Dying

Rachel Lambert American Indie Competition Nationale première

Daisy Ridley speelt een introverte kantoormedewerker voor wie de eentonigheid van het kantoorleven soms wordt onderbroken door fantasieën over manieren waarop ze dood zou kunnen gaan. Wanneer Fran een aardige nieuwe collega ontmoet, kruipt ze langzaam een beetje uit haar schulp.

Starring Jerry As Himself

Law Chen American Indie Competition Nationale première

Is het echt? Is het fictie? Het is simpelweg het verhaal van Jerry en zijn familie. Jerry (gespeeld door Jerry) is een Taiwanese immigrant, gepensioneerd en woonachtig in Florida, die op een dag een geheime missie ontvangt van de Chinese politie.

16+

The Sweet East

Sean Price Williams American Indie Competition

Studente Lillian begint een verkenningstocht door de East Coast, die niet onderdoet voor Oz of Wonderland. Om de Wizard of Oz te quoten: “It’s not about where you go, it’s who you meet along the way.” Met Talia Ryder (Never Rarely Sometimes Always) en Jacob Elordi (Euphoria).

T

A Thousand and One

A.V. Rockwell American Indie Competition Nationale première

New York, jaren 90. De struggelende Inez (Teyana Taylor) neemt een radicaal besluit wanneer ze haar 6-jarige zoon uit de pleegzorg ontvoert. Samen bouwen ze een leven op, achtervolgd door hun geheim. Thema’s als armoede, ongelijkheid en ouderschap maken dit een terechte prijswinnaar tijdens het Sundance Film Festival.

Theater Camp

Molly Gordon, Nick Lieberman American Indie Competition

Als de oprichter van een theaterkamp in een coma belandt, is het aan de kampleiders om de organisatie in handen te nemen. Een hilarische komedie met opkomende sterren Molly Gordon (Shiva Baby), Ben Platt (Dear Evan Hansen) en Jimmy Tatro (American Vandal).

Winkelwagen