Vacature Productiemedewerker

Productiemedewerker gezocht! (X/V/M)

Het Leiden International Film Festival (LIFF) is op zoek naar een productiemedewerker voor de 19e editie van het festival (10 tot 20 oktober 2024). Wil je deelnemen aan een gedreven en enthousiast team? Ben je op zoek naar uitdaging met ruimte voor je eigen creatieve inbreng en wil je bijdragen aan het gaafste filmfestival in Leiden? Lees dan hieronder meer over de openstaande functie.

Stuur je CV en motivatie uiterlijk maandag 15 april naar Hoofd Productie Emma Gol via vacatures@liff.nl. De sollicitatiegesprekken zullen in de eerste week van mei plaatsvinden. 

LIFF

LIFF is een breed georiënteerd, 11-daags filmfestival, dat dit jaar plaatsvindt van 10 t/m 20 oktober 2024. LIFF richt zich op het toegankelijk maken van artistieke films voor een breed publiek en daagt haar bezoekers uit met films vanuit de hele wereld, van jonge makers en verrassende selecties. Al achttien jaar bouwt LIFF aan een elk jaar groeiend, inhoudelijk divers en spannend filmfestival.  Daarnaast organiseert LIFF ook jaarlijks een buitenbioscoop op het Pieterskerkplein in hartje Leiden. Deze Summer Special vindt dit jaar plaats op 20, 21 en 22 juni.

Als productiemedewerker bij LIFF maak je deel uit van een productieteam dat bestaat uit 5 mensen, de gehele LIFF-crew bestaat uit circa 35 mensen. Tijdens de festivalperiode zetten daarnaast zo’n 180 vrijwilligers zich ook dit jaar in om een prachtig festival neer te zetten.

Functie productiemedewerker

Wij zijn op zoek naar een productiemedewerker (m/v/x)! Als productiemedewerker ben je het centrum van alle actie tijdens het festival. De belangrijkste verantwoordelijkheid is het zelfstandig voorbereiden en uitvoeren van de diverse film-gerelateerde events, specials en producties die we tijdens LIFF neerzetten zowel binnen áls buiten de bioscopen. Van Trianon tot het Pieterskerkplein en van de Hortus Botanicus tot het Zwembad, LIFF is overal te vinden en waar LIFF is ben jij hard nodig!
35 crewleden van LIFF poseren samen voor de sponsorwand van LIFF.

Buiten het plannen, organiseren en uitvoeren van je eigen specials ondersteun je het hoofd productie bij diverse andere werkzaamheden die betrekking hebben op de organisatie van het festival. Je draait ook diensten als productiemedewerker en lost dan ter plekke allerhande uitdagingen op die op het laatste moment actie vereisen. Daarnaast lever je tijdens vergaderingen met zowel het productieteam als het volledige team van LIFF input om het festival zowel organisatorisch als artistiek naar het volgende niveau te tillen. In deze functie is er veel verantwoordelijkheid en kun je een hoop bijdragen aan de groei van het festival.

Jouw rol

Waar je (in het kort) mee bezig zal zijn:

 • Productie en evenementorganisatie binnen de bioscopen en op buitenlocaties. Helpen bij het bedenken, voorbereiden, opbouwen, draaien en afbouwen van speciale filmgerelateerde events in de bioscopen en daarbuiten (musea, openlucht, concertpodia behoren tot de mogelijkheden). 
 • Draaiboeken maken, vrijwilligers begeleiden, contact leggen met betrokkenen op locatie, externe partners en leveranciers. 
 • Het aankleden van de bioscopen en buitenlocaties. 
 • Helpen bij de opbouw en opstart van de kassa voorafgaand aan het festival en incidenteel vragen beantwoorden over het kassasysteem tijdens het festival. 
 • Allround ondersteuning tijdens productiediensten. Hier ondersteun je mede teamleden en vrijwilligers bij onvoorziene situaties die zich tijdens het festival voor kunnen doen. 
 • Meedenken over de toekomst van het festival op in eerste instantie organisatorisch, maar zeker ook op artistiek gebied. Dit doe je tijdens teammeetings jaarrond met het productieteam en het gehele LIFF-team. 

Tijdsinvestering

 • De duur is vanaf april 2024 tot en met november 2024. De werkdruk ligt vooral tijdens en kort voorafgaand aan het festival. In de periode daarvoor ben je bezig met voorbereiden of eventueel met een van de zomerevenementen te organiseren. In de periode na het festival help je met de afbouw en evalueer je met het hoofd productie. Bij wederzijds enthousiasme is een plaats in het team van 2025 zeker een mogelijkheid. 
 • In overleg op kantoor en vanuit huis.  
 • Wij vragen je om beschikbaar te zijn gedurende de hele festivalperiode en incidenteel beschikbaar te zijn in avonden en weekenden voorafgaand aan het festival. De verdere voorbereidingen doe je naar eigen inziens 
 • Het bijwonen van de productievergaderingen is noodzakelijk. 

Wat zoeken wij?

Gewenste eigenschappen/benodigdheden :

 • Vaardig in improviseren, snel schakelen en oplossingen vinden. 
 • Bereidheid op gevarieerde tijden te werken. 
 • Ervaring met het maken van draaiboeken of welwillend dit aan te leren. 
 • Zelfstandig planningen kunnen maken voor jezelf en anderen. 
 • Ingesteld op teamwork en communicatief vaardig. Niet bang om de telefoon op te pakken om zaken snel en daadkrachtig te regelen met collega’s of externe partners. 
 • Gemiddelde technische kennis of bereidheid hierover te leren. Basiskennis van computers is een vereiste. 
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. 
 • Rijbewijs B is een pré. 

Relevante werkervaring:

 • Ervaring in een rol als productieassistent of productiemedewerker is een pré. 
 • Minimaal één deelname als vrijwilliger of medewerker bij een filmfestival is een pré. 

Wat bieden wij?

Wij bieden:

 • Een vrijwilligersvergoeding waarvan een deel een vaste basisvergoeding is en een deel verder op te bouwen is naargelang je meer producties op je neemt. De vergoeding is passend bij de omvang van het LIFF.  
 • Een informele werksfeer met veel enthousiaste mensen. 
 • Werken achter de schermen van een filmfestival. 
 • Een hoop ervaring en gratis films! 
 • Catering. 
 • Passe-partout voor het festival.  

 

Over de LIFF-organisatie

LIFF is een breed georiënteerd, 11-daags filmfestival dat een podium biedt aan onafhankelijke film, nieuwe makers en gedurfde specials. Deze drie elementen passen ook goed bij de organisatie van het festival: we bieden een platform aan opkomend talent en zetten graag iets unieks neer. Denk bijvoorbeeld aan een filmvertoning in een zwembad of een gigantische LIFF-ruit op het stationsplein in Leiden.   

Bij de organisatie van LIFF werken we met een groep van 34 teamleden en 170 enthousiaste vrijwilligers. Als PR-coördinator maak je deel uit van deze groep en zet je je in om het filmfestival tot een groot succes te maken. Onze crew en vrijwilligers zijn onmisbaar tijdens het festival en we vinden het belangrijk dat ze zich welkom en gewaardeerd voelen. Om dit sterker in de organisatie te verankeren zijn we begonnen met initiatieven op het gebied van Diversiteit & Inclusie binnen de hele organisatie. We vinden het dan ook belangrijk om een diverse crew te hebben.  

Winkelwagen