Fiscale voordelen

Fiscale voordelen

Leiden International Film Festival heeft een culturele ANBI-status. Als partner of donateur van LIFF, kun je gebruikmaken van de voordelen van de culturele ANBI-status die LIFF heeft. Dit betekent dat je jouw gift aan LIFF kunt aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting, met een extra vermenigvuldigingsfactor. Je kunt dus voordelig aan ons schenken.

  • Particulieren mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift aan een culturele ANBI vermenigvuldigen met 1,25 en als gift aftrekken. Dus als je bijvoorbeeld een gift van €100,- aan LIFF doet, mag je €125,- aftrekken bij jouw aangifte inkomstenbelasting.
  • Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van een dergelijke gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. Dus als jouw onderneming bijvoorbeeld een gift van €1.000,- aan LIFF doet, mag je €1.500,- aftrekken bij jouw aangifte vennootschapsbelasting.

Maak gebruik van onze rekenmodule om te berekenen wat jouw fiscale voordeel is. Het is belangrijk om te vermelden dat belastingregels en aftrekbaarheid van giften kunnen variëren per situatie. Het is daarom altijd verstandig om advies in te winnen bij een fiscaal adviseur of belastingadviseur om de specifieke regels en mogelijkheden in jouw situatie te beoordelen.

Wij waarderen je steun aan LIFF enorm en staan klaar om je te voorzien van verdere informatie of ondersteuning bij het toepassen van de giftenaftrek. Als je meer informatie wilt over de verschillende manieren waarop je kunt bijdragen aan het festival, neem dan contact op met Olaf Croon via development@liff.nl.

Winkelwagen