Festival audience in Trianon

Films van A-Z

20,000 Species of Bees

Estibaliz Urresola Solaguren First Feature Competition

Tijdens een warme zomer in Baskenland onderzoeken een moeder en haar acht-jarige kind wat het betekent om een vrouw te zijn, zowel samen als individueel. Een gevoelige Spaanse debuutfilm over gender, familie en (je raadt het al) bijen.

C

Charcoal

Carolina Markowicz First Feature Competition Nationale première

Een spannende debuutfilm over een Braziliaanse familie die voor een lastige keuze komt te staan. Want laten we eerlijk zijn: heeft jouw familie ooit jouw zieke opa dood laten gaan om plaats te maken in huis voor een onderduikende Argentijnse drugsbaron?

Chronicles of a Wandering Saint

Tomás Gómez Bustillo First Feature Competition Nationale première

Kapelbewaarder Rita is in continue strijd met de andere vrouwen in het dorp over wie het meest heilig is. Haar inspanningen zijn tevergeefs, totdat zich in een stoffige achterkamer een unieke kans voordoet. Het heiligdom blijkt alleen niet zo glamoureus te zijn als ze verwachtte.

F
16+

Femme

Sam H. Freeman, Ng Choon Ping First Feature Competition Nationale première

De Londense Jules, een drag queen bekend als Aphrodite Banks, stopt met optreden na een heftige homofobe aanval. Een tijdje later komt hij één van zijn aanvallers tegen in een homosauna: de ideale setup voor een wraakplan. Of toch niet?

H
16+

Het Smelt

Veerle Baetens (The Broken Circle Breakdown) maakt haar regiedebuut met een aangrijpende dramafilm over drie jeugdvrienden, een zomer waarin alles uit de hand liep, een winter waarin deze gebeurtenissen eindelijk verwerkt worden en een blok ijs in een kofferbak.

Hypnosen

Ernst de Geer First Feature Competition Nationale première

Vlak voor een belangrijke pitch met haar vriend André (Herbert Nordrum, The Worst Person in the World) bezoekt Vera een hypnotherapeut om eindelijk van haar rookverslaving af te komen. De hypnose lijkt haar echter niet te helpen met haar verslaving, maar heeft wel andere onverwachte bijwerkingen.

I

I Like Movies

Chandler Levack First Feature Competition Nationale première

De zeventienjarige Lawrence neemt een bijbaan bij een videotheek om te sparen voor een filmopleiding, maar bevindt zich al gauw in een gecompliceerde vriendschap met zijn manager. Een herkenbare komedie voor elke jonge filmliefhebber en elke filmliefhebber die ooit jong is geweest!

L
16+

Los Colonos

Felipe Gálvez Haberle First Feature Competition

In het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika aan het begin van de twintigste eeuw worden drie mannen – een huurling uit Texas, een officier uit het Britse leger en een Chileense gids – geselecteerd om samen op expeditie te gaan. Een ruige western over kolonialisme en grondbezit.

M

Matria

Álvaro Gago Díaz, Sonia Castelo First Feature Competition Nationale première

Ramona (María Vázquez) heeft twee banen, een 18-jarige dochter en een licht alcoholistische vriend. Nadat ze tekort gedaan wordt, leidt een zoektocht naar een nieuwe baan tot nog veel meer. Vázquez won twee prijzen voor haar rol in deze kleurrijke portretfilm.

P

Paradise is Burning

Mika Gustafson First Feature Competition Nationale première

Drie jonge zussen beleven een zomer zonder ouderlijk toezicht en vol vrijheid. Als een maatschappelijk werker belt voor een afspraak, moeten ze op zoek naar een vervangende moeder. Bekroond op Venice Orizzonti dankzij thema’s als zusterschap en volwassen worden, perfecte muzikale ondersteuning en ijzersterk acteerwerk.

S

Scrapper

Charlotte Regan First Feature Competition Nationale première

Na de dood van haar moeder blijft de twaalfjarige Georgie alleen achter in hun flat in London. Georgie redt zich prima, totdat haar vader, die ze nog nooit eerder heeft gezien, plots voor de deur staat. Dit quirky Britse debuut viel geheel terecht in de prijzen op het Sundance filmfestival.

Shayda

De Iraanse Shayda (Zar Amir Ebrahimi, Holy Spider) vlucht samen met haar dochtertje naar Australië. Hun vrijheid komt opnieuw in gevaar als Shayda’s gewelddadige echtgenoot weer opduikt… Iraans-Australische regisseur Noora Niasari baseerde het scenario van haar debuut op eigen ervaringen en dat zie én voel je.

Winkelwagen