De drukbezochte openluchtbioscoop op het Pieterskerkplein tijdens LIFF Summer Special

Summer Special

Drie avonden gratis naar de film op een sfeervol historisch plein. Zie jij jezelf al zitten? Zet dan 20, 21 en 22 juni in je agenda voor de LIFF Summer Special op het Pieterskerkplein in Leiden! Of je nu met vrienden, familie of alleen komt: goede films, een unieke locatie en een fijne sfeer zijn gegarandeerd.

Praktische Informatie

Toegang: Gratis entree
Starttijd: 22.30 uur, als de zon onder is
Locatie: Pieterskerkplein Leiden
Data: Donderdag 20, vrijdag 21, en zaterdag 22 juni 2024

Programma

In the Mood for Love

Donderdag 20 juni

In the Mood for Love
(1999, reg. Wong Kar-wai)

Topacteurs Tony Leung en Maggie Cheung schitteren als twee buren die elkaar vinden in hun gedeelde eenzaamheid in Hong Kong in de jaren ‘60 van de vorige eeuw in deze adembenemende film, die vaak genoemd wordt als één van de beste films aller tijden: meer hoeven we niet te zeggen, toch?

Ondertiteling: Engels

American Fiction

Vrijdag 21 juni 

American Fiction
(2023, reg. Cord Jefferson)

Uit frustratie dat zijn werk niet wordt gepubliceerd omdat het “niet zwart genoeg” is, schrijft een gedistingeerde schrijver (gespeeld door Jeffrey Wright) onder een pseudoniem een satire van het boek waar uitgeverijen wél naar op zoek zijn. Dit werkt averechts, wanneer het boek compleet serieus wordt genomen en uitgroeit tot besteller. Oscar-winnend, actueel en ook nog eens erg komisch.

Ondertiteling: Nederlands

Bottoms

Zaterdag 22 juni

Bottoms
(2023, reg. Emma Seligman)

Het leven van een lesbische loser gaat niet over rozen. Dit ervaren middelbare scholieren PJ en Josie, die moeite hebben om de aandacht te krijgen van de leukste meiden van de school. En wat doe je dan? Een ‘fight club’ oprichten, natuurlijk! Rijzende sterren Ayo Edebiri (The Bear) en Rachel Sennott (Shiva Baby) blinken uit in deze absurde, hilarische komedie, die je eigenlijk met een publiek gezien móet hebben (en waar beter dan op de Nederlandse première op het Pieterskerkplein!).

Ondertiteling: Geen

Winkelwagen