De drukbezochte openluchtbioscoop op het Pieterskerkplein tijdens LIFF Summer Special

Summer special

Drie avonden gratis naar de film op een sfeervol historisch plein. Zie jij jezelf al zitten? Zet dan 8, 9 en 10 juni in je agenda voor de LIFF Summer Special op het Pieterskerkplein in Leiden! Of je nu met vrienden, familie of alleen komt: goede films, een unieke locatie en een fijne sfeer zijn gegarandeerd.

Praktische informatie

Toegang: Gratis entree
Starttijd: 22.30 uur, als de zon onder is.
Locatie: Pieterskerkplein Leiden
Data: Donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 juni 2023

Programma

Sunset Boulevard

Donderdag 8 juni
Engels gesproken met Nederlandse ondertiteling.

Een failliete scenarioschrijver, wanhopig op zoek naar zijn grote doorbraak, en een vergeten filmster, die nog één comeback hoopt te maken: het ideale duo, toch? Niet in deze film noir klassieker van topregisseur Billy Wilder! Een hoogtepunt uit de Amerikaanse filmcanon dat nou juist alle dieptepunten van de Amerikaanse filmindustrie blootlegt.

Mes frères et moi

Vrijdag 9 juni
Frans gesproken met Engelse ondertiteling.

Nour heeft het thuis knap lastig met een ernstig zieke moeder en drie oudere broers die hem behoorlijk achterna zitten, zeker wanneer Nour aangeeft dat hij liever operazanglessen neemt dan een bijbaantje. Een verfrissend portret van familie, tragedie en ambitie in Franse buitenwijken met een fantastische jonge hoofdrolspeler.

Promising Young Woman

Zaterdag 10 juni
Engels gesproken met Nederlandse ondertiteling.

De getraumatiseerde Cassie vindt een eigenzinnige manier om te dealen met de pijn uit haar verleden en neemt wraak op zogenaamde nice guys. Dit Oscar winnende debuut van Emerald Fennel (Killing Eve) verdient, na eerdere vertoning op 1,5 meter afstand tijdens de 14 ½ e editie van het LIFF, nu een herkansing met volledig publiek!