2 - 11 nov 2018

Summer Special

Rokjesdag gehad, eerste terrasje gepakt, Moederdag achter de rug. Tijd voor het leukste filmevenement van de zomer: de LIFF Summer Special.

Onze sfeervolle openluchtbioscoop op het Pieterskerkplein is dit jaar van 7-9 juni. En met existentiële vragen in misdaaddrama Rashomon (1950), zinderende NASCAR-auto’s en een al even hete Channing Tatum in Logan Lucky (2017) en de zonnige, bizarre en ontroerende korte verhalen van het Argentijnse Wild Tales (2014) hebben we ook dit jaar werkelijk weer aan ie-de-reen gedacht. Hoe krijgen we het voor elkaar? Wij weten het ook niet.

Films starten als het donker wordt, rond 22:30. Toegang is gratis.

Actuele info en voorpret is HIER te vinden.

Donderdag 7 juni - Rashomon

Na de overval en verkrachting van een vrouw en de dood van haar man, moet aan de hand van verschillende getuigenverklaringen de waarheid achterhaald worden. De klassieker van regisseur Akira Kurosawa was een van de eerste Japanse films ooit die in het westen succes had.

Vrijdag 8 juni - Logan Lucky

Zinderende actiekomedie van Steven Soderbergh waarin twee broers een overval willen plegen tijdens een NASCAR-race. Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig en snelle auto's, wat wil een mens nog meer?

Zaterdag 9 juni - Wild Tales

Argentijnse festivalhit met zes korte, komische verhalen, vol verrassende plotwendingen. Steeds weer gaat het over wraak en mensen die de controle verliezen als ze worden gedwarsboomd in hun leven. Elke keer loopt het volledig uit de hand, met desastreuze gevolgen voor iedereen behalve de filmkijkers, want die hebben een prachtige avond.

Partners

Onder andere deze fantastische partners maken de Summer Special van dit jaar mogelijk: Leiden, Stad van Ontdekkingen, Pieterskerk Leiden, Filmtechniek, Victor Russo’s Osteria & Old School.