2 - 11 nov 2018

LIFF Drive-in

Van 13 tot 15 september waan je je bij het Valkenburgse Meer weer heel even in een Amerikaans dorpje in de jaren 50. Samen met Brasserie Buitenhuis bouwen wij dan voor de tweede maal een heuse Drive-in bioscoop. 

Programma

Films starten om 21:00 uur.
Locatie: Valkenburgse Meer.

Donderdag 13 september - Thelma & Louise 
Een beetje drive-in kan natuurlijk niet zonder deze OG road movie. Het verhaal is bekend: Thelma en Louise zijn allebei om hun eigen redenen klaar met mannen en besluiten er een paar dagen op uit te gaan. Maar de trip raakt in een stroomversnelling als Louise in een bar een man doodschiet. Susan Sarandon en Geena Davis die compleet met zonnebril en sjaal in hun de oude Ford Thunderbird 1966 cabriolet door de zinderende hitte van de woestijn van Arkansas rijden en een lesje feminisme geven zoals alleen Ridley Scott dat kan. Daar heb je die hele Brad Pitt in zijn spijkerbroek eigenlijk niet meer bij nodig.

Vrijdag 14 september - Moonlight 
Er waren vorig jaar waar weinig films die zo de hemel in werden geprezen als Moonlight. De tweede speelfilm van Barry Jenkins ontving maar liefst drie Oscars, waaronder die voor Beste Film en Beste Mannelijke Bijrol (Mahershala Ali). In Moonlight volgen we Chiron, tijdens drie fases van zijn jonge leven als zwarte homoseksuele jongen in Miami. Het is een film over de liefde en over houden van, tot de maan en terug, en over volwassen worden in een complexe, harde wereld.  Een film die, ondanks de moeilijke materie, zo mooi geschoten en geacteerd is dat hij tot het einde aanvoelt als een warme nazomeravond.

Zaterdag 15 september - Hereditary 
Het jaar 2018 is het jaar van de indiehorrorfilm, en van dat soort combi’s worden we bij het LIFF wel warm. We volgen Annie, de moeder van het gezin Graham, die net haar moeder verloren is. Als een verschrikking haar huis overneemt, wordt ze gedwongen om duistere paden te betreden zodat ze kan ontsnappen aan het ongelukkige lot dat het gezin te wachten staat. Regisseur Ari Aster levert met zijn eerste speelfilm shots af waar je je vingers bij aflikt, en waar steeds de angst vanaf druipt. Gegarandeerd gillen, maar dan verantwoord (en neem vooral iemand mee waar je achter kan kruipen). Met de altijd briljante Toni Collette in de hoofdrol.

Tickets

De kaartverkoop is van start! Per auto betaal je €25 euro.

Partners

De Drive-in wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: Gemeente Katwijk, Brasserie Buitenhuis, Leiden, Stad van Ontdekkingen & Outdoor Cinema.

Thelma & Louise

Donderdag 13 september

Tickets

______________________

Moonlight

Vrijdag 14 september 

Tickets

______________________

Hereditary

Zaterdag 15 september 

Tickets