2 - 11 nov 2018

Frankenstein at the movies

Wat betekent het om mens te zijn? Het Leiden International Film Festival gaat in samenwerking met Rijksmuseum Boerhaave en Brave New World op zoek naar het antwoord op deze vraag met drie spraakmakende films. Conservator en filmliefhebber Bart Grob van Rijksmuseum Boerhaave vertelt voor elke film een opmerkelijk wetenschappelijk verhaal dat gerelateerd is aan de film van de avond.

Het programma:

  • 15:30 - Inloop, met gratis drankje en hapje, en een vrij bezoek aan het onlangs vernieuwde museum en de tijdelijke tentoonstelling Frankenstein, op weg naar een nieuwe mens.
  • 16:30 - Inleiding van conservator Bart Grob.
  • 17:00 - Start film. De eindtijd is afhankelijk van de lengte van de film. De museumdeuren sluiten een half uur na het einde van de film.

De tickets van €12,50 zijn inclusief toegang tot het museum en een eerste gratis drankje en hapje. 

District 9

za 16 juni 2018, 16:30

Mockumentary waarin aliens op aarde zijn aangekomen en door de mensheid als tweederangsburgers in getto's in Zuid-Afrika zijn gestopt. Hebben aliens dezelfde rechten als mensen, en wat zijn die rechten dan?

Koop tickets

More Human Than Human

za 23 juni 2018, 16:30

Een filmmaker gaat op zoek naar een robot die hem kan vervangen als regisseur. Is dit mogelijk, en hoe belangrijk is de creativiteit van de mens nu echt?

Koop tickets

Marjorie Prime

za 30 juni 2018, 16:30

In de nabije toekomst kunnen er holografische projecties van overleden familieleden gemaakt worden. De 86-jarige Marjorie maakt gebruik van de dienst en krijgt een nieuwe, knappe compagnon die eruitziet als haar overleden echtgenoot. Deze is geprogrammeerd om zijn leven opnieuw aan haar te geven.

Koop tickets