Vrijwilligersfuncties

Vrijwilligersfuncties

Bij het aanmelden als vrijwilliger vragen we je aan te geven welke 3 functies je voorkeur genieten.
Goed om te weten is dat het festival deels online en deels fysiek plaats zal vinden, zodat we de coronamaatregelen goed kunnen naleven. Zo zullen er een stuk minder bezoekers naar de film komen, zodat we kunnen garanderen dat iedereen voldoende afstand van elkaar kan houden. Ook zullen locaties goed schoon worden gehouden en worden er andere maatregelen getroffen om besmetting tegen te gaan. 

Op deze pagina vind je de omschrijving van iedere vrijwilligersfunctie, zodat je kan kijken wat je het meest aanspreekt. De functie gevonden die perfect bij jou past? Meld je dan hier aan!

Kassamedewerker

Als kassamedewerker informeer je het publiek over het programma en verkoop je tickets voor de voorstellingen. Kassamedewerkers zijn daarnaast vaak het eerste aanspreekpunt voor het publiek. Voorafgaand aan het festival krijg je een kassatraining met het kassateam. Je bent geschikt voor deze functie als je een vriendelijke houding en een redelijke beheersing van de Nederlandse taal hebt.

Flyeraars

De flyeraars zorgen voor de verspreiding van festivalposters, flyers en programmaboekjes op verschillende locaties in Leiden. Deze werkzaamheden vinden met name voor het festival plaats, waardoor je veel tijd hebt om tijdens het festival een film te kijken! Het is een pré als je een voorliefde voor plakband hebt en niet schroomt om overal naar binnen te stappen. Deze functie wordt vaak gecombineerd met een andere vrijwilligersfunctie tijdens het festival. 

Zaalwacht

De zaalwachten controleren de filmtickets bij de ingang van de zaal en begeleiden bezoekers naar zitplaatsen in de bioscoopzaal, hierbij voldoende rekening houdend met het houden van voldoende afstand tussen stoelen. Tevens zijn zaalwachten verantwoordelijk voor een goede in- en uitstroom van het publiek en voor het netjes houden van de zaal. Je verwelkomt de bezoekers, scant hun tickets en helpt ze met eventuele vragen over het festival. Verder is het aan jou om de zalen achteraf goed schoon te maken en te desinfecteren in lijn met onze coronamaatregelen.

Locatiemanager

Bij deze functie ben je verantwoordelijk voor de tijdige inloop van het publiek, het aansturen van de vrijwilligers op de locatie, het ontvangen van bezoekers en het opgeruimd houden van de locatie. Je bent het aanspreekpunt voor de teamleiders van Bioscopen Leiden op locatie en je coördineert samen met hen de werkzaamheden. Je bent geschikt voor deze functie als je ervaring hebt met het aansturen van mensen, stressbestendig bent, goed overzicht kan houden en minimaal 30 uur beschikbaar bent tijdens de festivalperiode. Ook is het aan jou als locatiemanager om in de gaten te houden of de coronamaatregelen goed worden nageleefd, of bezoekers voldoende afstand houden en of locaties goed schoon worden gehouden.

Runner

Als runner sta je 'stand by' en val je in op plekken waar handen te kort komen. Je zult gevraagd worden zeer verschillende werkzaamheden uit te voeren, variërend van het rondbrengen van flyers tot het opbouwen van statafels; deze functie is dan ook het meest afwisselend en vraagt om een flexibele houding. Het is een pré als je het festival al kent, over een fiets beschikt en de weg weet in Leiden.