Vrijwilligersfuncties
Vrijwilligersfuncties

Vrijwilligersfuncties

Bij het aanmelden als vrijwilliger vragen we je aan te geven welke 3 functies je voorkeur genieten. Op deze pagina vind je de omschrijving van iedere vrijwilligersfunctie, zodat je kan kijken wat je het meest aanspreekt. 

Kassamedewerker

Als kassamedewerker informeer je het publiek over het programma en verkoop je tickets voor de voorstellingen. Kassamedewerkers zijn daarnaast vaak het eerste aanspreekpunt voor het publiek. Voorafgaand aan het festival krijg je een kassatraining met het kassateam. Je bent geschikt voor deze functie als je een vriendelijke houding en een redelijke beheersing van de Nederlandse taal hebt.

Horecamedewerker

Bij deze functie werk je tijdens het festival achter de bar van Trianon waar zowel overdag als 's avonds films gedraaid worden. Daarnaast hebben we enkele evenementen waarbij we wijn uitschenken en hapjes uitserveren. Je bent geschikt voor deze functie als je al enige barervaring hebt of van aanpakken houdt. 

Chauffeur

Als chaffeur zorg je voor het vervoer per auto van de gasten, bijvoorbeeld voor internationale regisseurs of schrijvers. Pendelen tussen festivallocaties, hotels en het vliegveld behoren tot deze functie. Je bent geschikt voor deze functie als je minimaal drie jaar in het bezit bent van rijbewijs B, flexibel inzetbaar bent en een goede beheersing van de Engelse taal hebt. 

Klantenservice medewerker

De klantenservice medewerkers helpen bezoekers van het LIFF online met al hun problemen, klachten en vragen. Het doel van deze functie is een zo hoog mogelijke bezoekerstevredenheid te krijgen. Als klantenservice medewerker werk je nauw samen met de kassacoördinator om de beste oplossing voor bezoekers te vinden. Je bent klantgericht, vriendelijk en je kunt precies werken met computerprogramma's. 

Flyeraars

De flyeraars zorgen voor de verspreiding van festivalposters, flyers en programmaboekjes op verschillende locaties in Leiden. Deze werkzaamheden vinden met name voor het festival plaats, waardoor je veel tijd hebt om tijdens het festival een film te kijken! Het is een pré als je een voorliefde voor plakband hebt en niet schroomt om overal naar binnen te stappen. Deze functie wordt vaak gecombineerd met een andere vrijwilligersfunctie tijdens het festival. 

Zaalwacht

De zaalwachten controleren de filmtickets bij de ingang van de zaal en zorgen ervoor dat bezoekers bij uitloop van de film hun stem kunnen uitbrengen voor de publieksprijs. Tevens zijn zaalwachten verantwoordelijk voor een goede in- en uitstroom van het publiek en voor het netjes houden van de zaal. Je verwelkomt de bezoekers, scant hun tickets, en helpt ze met eventuele vragen over het festival. 

Locatiemanager

Bij deze functie ben je verantwoordelijk voor de tijdige inloop van het publiek, het aansturen van de vrijwilligers op de locatie, het ontvangen van bezoekers en het opgeruimd houden van de locatie. Je bent het aanspreekpunt voor de teamleiders van Bioscopen Leiden op locatie en je coördineert samen met hen de werkzaamheden. Je bent geschikt voor deze functie als je ervaring hebt met het aansturen van mensen, stressbestendig bent, goed overzicht kan houden en minimaal 30 uur beschikbaar bent tijdens de festivalperiode.

Bouwploeg medewerker 

Bij deze functie zorg je voor het opbouwen en afbreken van de festivalaankleding op de locaties. De bouwploeg werkt met name 's ochtends vroeg of 's avonds na 12 uur. Als bouwploeg medewerker heb je daardoor veel tijd om tijdens het festival films te kijken. Het is een pré als je geen bezwaren hebt om te tillen en van hard werken houdt. Daarbij is het handig als je over een rijbewijs beschikt, maar dat is geen vereiste.

Runner

Als runner sta je 'stand by' en val je in op plekken waar handen te kort komen. Je zult gevraagd worden zeer verschillende werkzaamheden uit te voeren, van bijspringen achter de bar tot het rondbrengen van flyers of het opbouwen van statafels; deze functie is dan ook het meest afwisselend en vraagt om een flexibele houding. Het is een pré als je het festival al kent, over een fiets beschikt en de weg weet in Leiden.