Vacature PR Coördinator

PR-Coördinator gezocht! (X/V/M)

Leiden International Film Festival (LIFF) is op zoek naar een PR-Coördinator. Houd je graag overzicht  en heb je affiniteit met het aansturen en begeleiden van een PR-team? Lees dan snel verder! 

Stuur je motivatiebrief en CV naar vacatures@liff.nl vòòr woensdag 10 januari 2024. Op donderdag 25 januari 2024 vinden de gesprekken plaats met Hoofd Persrelaties Cedric Muyres en oudPR-Coördinator Annika Provily 

 class=

PR-team

Het PR-team van LIFF bestaat uit zo’n zes tot acht personen, waaronder het Hoofd Persrelaties, teamleden en stagiairs. De teamleden hebben elk hun eigen taken, van het creëren van content tot het verspreiden van drukwerk en versturen van nieuwsbrieven. Daarnaast bedenkt en voert het team gezamenlijk promotieacties uit, waarbij de coördinator en het Hoofd Persrelaties eindverantwoordelijk zijn. Als PR-Coördinator check je regelmatig in bij de teamleden, stuur je aan en begeleid je waar nodig. Ook ben je het eerste aanspreekpunt voor het team.  

35 crewleden van LIFF poseren samen voor de sponsorwand van LIFF. class=

LIFF-team

Als PR-coördinator werk je nauw samen met de coördinatoren van de andere teams binnen LIFF. Via regelmatige bijeenkomsten houden de coördinatoren elkaar op de hoogte. Jullie houden de grote lijnen van het festival in de gaten, maar denken ook de kleinste details voor LIFF tot in de puntjes uit. Korte lijnen met LIFF-teamleden en een redelijk horizontale organisatiestructuur zijn kenmerkend voor werken bij het festival.   

 class=

PR-campagnes

De PR-campagnes van LIFF zijn vaak visueel opvallend en bestaan naast de reguliere uitingen ook uit promotionele acties. Denk aan flyeren, een marktkraam in de stad of het benaderen van specifieke organisaties en pers om bepaalde doelgroepen te bereiken. We heten ludieke acties en nieuwe ideeën warm welkom bij LIFF

Jouw rol

Waar bestaan jouw werkzaamheden als PR-coördinator dan precies uit? In deze functie ben je onder andere bezig met:

 • Een briefing voor het ontwerpbureau opstellen, samen met Hoofd Persrelaties. 
 • Een planning maken en zorgen dat de campagne op schema loopt. 
 • Het aanscherpen en bijstellen van campagnes om de bekendheid van het festival en de kaartverkoop te vergroten. 
 • Contact onderhouden met promotiepartners, waaronder Leiden & Partners en Flyerman. 
 • Websiteoptimalisatie door contact met de webdevelopers. 
 • Het coördineren van het PR-team, waaronder het aansturen van het team, input verzamelen, evalueren met de teamleden. Ook ben je naast het begeleiden van de huidige teamleden verantwoordelijk voor het inwerken van nieuwe teamleden. 
 • Regelmatig overleggen met het kernteam over de grote lijnen van het festival en met de andere coördinatoren over het uitzetten van praktische details om het soepel te laten verlopen.

Wat bieden wij?

LIFF heeft de ontwikkeling van haar teamleden hoog in het vaandel staan. We vinden het belangrijk dat je ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen door ervaring op te doen met je werk bij het filmfestival. Concreet bieden wij: 

 • Werkervaring opdoen bij een groot filmfestival met een informele werksfeer. 
 • Jezelf kunnen ontplooien in een gezellig en enthousiast team. 
 • Flat fee (nader overeen te komen).
 • Mogelijkheid om gratis films te kijken tijdens het festival. 
 • Festivalshirt en -badge. 
 • Lunch en avondeten gedurende het festival. 
 • Gezellige borrels. 

Wat zoeken wij?

De ideale kandidaat bevat de volgende eigenschappen:

 • Sterke communicatieve vaardigheden
 • Gestructureerde werkhouding
 • Hoofd koel in stressvolle situaties
 • Verantwoordelijkheidsgevoel

Tijdsinvestering

Vanaf februari tot en met de zomervakantie ga je gemiddeld 8 uur per week aan de slag voor het filmfestival, met een focus op de Summer Special en het uitzetten van campagnebeelden. Halverwege de zomer tot en met oktober lopen de uren geleidelijk op tot 12 uur per week in voorbereiding op het filmfestival. Tijdens het festival ben je volledig aanwezig, inclusief de op- en afbouw.  

Over de LIFF-organisatie

LIFF is een breed georiënteerd, 11-daags filmfestival dat een podium biedt aan onafhankelijke film, nieuwe makers en gedurfde specials. Deze drie elementen passen ook goed bij de organisatie van het festival: we bieden een platform aan opkomend talent en zetten graag iets unieks neer. Denk bijvoorbeeld aan een filmvertoning in een zwembad of een gigantische LIFF-ruit op het stationsplein in Leiden.   

Bij de organisatie van LIFF werken we met een groep van 34 teamleden en 170 enthousiaste vrijwilligers. Als PR-coördinator maak je deel uit van deze groep en zet je je in om het filmfestival tot een groot succes te maken. Onze crew en vrijwilligers zijn onmisbaar tijdens het festival en we vinden het belangrijk dat ze zich welkom en gewaardeerd voelen. Om dit sterker in de organisatie te verankeren zijn we begonnen met initiatieven op het gebied van Diversiteit & Inclusie binnen de hele organisatie. We vinden het dan ook belangrijk om een diverse crew te hebben.  

Winkelwagen