LIFF Online

Films kijken van het LIFF zonder je huis te verlaten? Dat is LIFF Online! Waar en met wie je ook bent, met een goede internetverbinding heb je het filmprogramma binnen handbereik.  


Hoe werkt dat? 

Bestel een film uit het Online filmprogramma van het LIFF. In je bevestigingsmail ontvang je een webpagina en een voucher code. Voer de code in op de webpagina en zet binnen een half uur van de starttijd de film aan. Wanneer je op play drukt in de online omgeving verzilver je jouw kaartje. Als je daarna de film verlaat heb je geen toegang meer tot de film. Je kunt de film wel pauzeren nadat je op play hebt gedrukt. 

Hapert de film? Zet je film op pauze en probeer de volgende handelingen:

  • Zet de WiFi op al je andere apparaten uit. 
  • Sluit alle andere apps of tabbladen van je internetbrowser af. 
  • Ga dichterbij je internet router zitten voor betere verbinding. 

Let op: De voucher code kun je één keer gebruiken per IP-adres. Krijg je een zwart beeld in plaats van de film? Probeer de film dan eens op een ander apparaat, bijvoorbeeld een computer. 

Helaas is het niet mogelijk om de online films vanuit het buitenland te bekijken.

Cineville
Na het kijken van een online film met Cineville ontvang je een bericht dat je niet bent ingecheckt. Geen zorgen: bij 'Mijn Reserveringen' op cineville.nl kun je kiezen voor de reden 'Ik heb een online film gekeken bij LIFF'.

Hoe werkt het beter? 

Films kijken op de computer
Het online platform werkt het best via Google Chrome, Firefox en Safari.
Ook wordt Windows 7 - 8.1 - 10 of MAC 10.12 en later aangeraden om de films te kijken.

Films kijken op je televisie
Sluit je laptop aan op je televisie via een HDMI kabel. 
Heb je Chromecast of AppleTV? Ga naar je internetbrowser en klik op het Chromecast of AppleTV icoontje rechtsonder in beeld. 

Films kijken op je telefoon
Voor Apple telefoons heb je Safari iOS 11.2 or hoger nodig. Hiervoor moet je 'Screen Mirroring' uitzetten om de film af te spelen. Heb je een Android telefoon van 6.0 of hoger? Start dan de film op Chrome.

Let op: Vanaf een Ipad of Tablet films kijken werkt niet altijd. Zorg dat je in dit geval een plan B hebt om de film op een ander apparaat te kijken. 

Er is nog meer?! 

Een film festival is meer dan films kijken alleen. Benieuwd wat we dit jaar nog meer in petto hebben om je online filmervaring nóg beter te maken? Stay tuned via Instagram en Facebook


Belangrijk

  • Start de film binnen 30 minuten van de starttijd.
  • Klik niet  op 'back' of 'return' als de film gestart is. Pauzeren kan wel. 
  • Zorg voor een stabiele internetconnectie.
  • Haal voldoende snacks en drinks in huis voor de volledige filmervaring.