31 okt - 10 nov 2019

FAQ

Soms kom je er niet uit en heb je een vraag. Gelukkig ben je niet alleen! Kijk hier of je vraag al beantwoord is, en stuur ons anders een mailtje!  

Algemene informatie

Het LIFF is begonnen in 2006. Toen duurde het festival nog maar twee dagen en kwamen er 6000 bezoekers. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandse filmfestivals, en staat het LIFF elk jaar garant voor grote internationale premières, interessante vertellers uit de hele filmwereld en de beste feestjes.

LIFF vindt plaats in het midden van Leiden. De meeste vertoningen zijn in Trianon en Kijkhuis, en voor een kopje koffie of een lekker specialbiertje ben je welkom in het LIFF festival café in de Stadsgehoorzaal (Breestraat 60). Een lijst met alle festivallocaties vind je hier

Op 1 november is de officiële opening van het festival, en vanaf zaterdag 2 november kun je elke dag de hele dag films kijken. Op zondag 10 november spelen we de slotfilm, en daarna is het tijd om weer terug te keren naar de echte wereld!

Het complete programma staat al online en vind je hier, maar in de drukke filmwereld kan er zo maar bijzondere onverwachte première bijkomen. Zorg dus dat je op de hoogte blijft door je te abonneren op onze nieuwsbrief of ons te volgen op Facebook

Om altijd op de hoogte te blijven van het laatste nieuws kun je je het beste abonneren op onze nieuwsbrief. Ook kun je ons volgen op Facebook en Instagram zodat je zeker weet dat je niets mist!

Dat is geen vraag, maar voor meer informatie kun je altijd naar ons programma kijken. Daar vind je een korte beschrijving van alle films. 

Tickets

Ja! Je kunt terecht bij onze kassa's in het festivalcafé in de Stadsgehoorzaal. Kijk hier voor meer informatie over de openingstijden en tickets.

Als je nog niet direct een e-mail met je ticket ontvangt, maar wel hebt betaald, kun je eerst je inbox verversen. Ook kan het gebeuren dat onze kaartjes in je spambox terechtkomen. Mocht je overal goed gekeken hebben, dan kun je altijd een mailtje sturen naar tickets@leidenfilmfestival.nl. We kijken dan of de bestelling in het ticketsysteem staat en kunnen nogmaals de tickets sturen. Sommige e-mailadressen kunnen een vertraging hebben van een dag.

Los kaartje  

€ 9,-

Los kaartje met CJP korting

€ 7,50

Los kaartje met Cinevillepas  

Gratis tot en met 15 films

5-strippenkaart  

€ 40,-

10-strippenkaart  

€ 75,-

----  


Speciale voorstellingen

Varieert van €12,50 tot €25,00

Publieksopening

€ 12,50

-----


LUX Prize

Gratis

FeestjesVarieert van €12,50 tot €15,00


Kijk voor meer informatie op onze
 ticketpagina.

Als je een e-ticket koopt, ontvang je een e-mail met daarin je ticket. Je kunt dit mailtje direct vanaf je smartphone laten zien aan de zaal, maar je kunt je digitale kaartje natuurlijk ook printen en meenemen naar de deur. 

Jazeker! Zo kun je gratis naar de films uit het LUX-programma. Hiervoor moet je echter wel een kaartje reserveren! 

Retourneren van gekochte kaarten is niet mogelijk. Deze zijn definitief zodra de betaalopdracht is verstrekt. Mocht er iets zijn misgegaan bij je bestelling, stuur dan een mailtje met een korte toelichting naar tickets@leidenfilmfestival.nl.

Bereikbaarheid

Met de trein ben je zo in Leiden. Vanaf het centrale station is het ongeveer tien minuten lopen naar de verschillende festivallocaties, of een paar minuutjes met de bus. Kom je liever met de auto? Dan kun je parkeren in een van de  gemeentelijke parkeerlocaties en ben je ook binnen een mum van tijd op de juiste plek.

Zalen Trianon 1 en Kijkhuis 1 zijn rolstoeltoegankelijk, de andere bioscoopzalen helaas niet. De rest van de festivallocaties is wel toegankelijk per rolstoel.

Vragen

Heb je een vraag? Laat het ons weten!