Prijzen / Info

De vijftiende editie van het Leiden International Film Festival vindt plaats van donderdag 29 oktober tot en met zondag 8 november 2020.

Toegangskaarten voor alle films, feestjes en andere activiteiten van het LIFF zijn online te koop op www.liff.nl. Naast online verkoop zijn tijdens het festival ook kaarten te koop bij Trianon en Kijkhuis vanaf 1 uur voor de start van de eerste film. Alle kassa's, met uitzondering van één kassa in Trianon en één kassa in Kijkhuis, zijn Pin Only.

Soms kom je er niet uit en heb je een vraag. Gelukkig ben je niet alleen! Kijk hier of je vraag al beantwoord is, en stuur anders een mailtje naar info@liff.nl!  

Algemene informatie

Via Mijn LIFF kun je een overzicht bekijken van je gekochte films. Hier kun je ook tickets downloaden en Cineville reserveringen annuleren. 

Het LIFF is begonnen in 2006. Toen duurde het festival nog maar twee dagen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandse filmfestivals, en staat het LIFF elk jaar garant voor grote internationale premières, interessante vertellers uit de hele filmwereld en de beste feestjes.

LIFF vindt plaats in het midden van Leiden. De meeste vertoningen zijn in Trianon en Kijkhuis, maar enkele specials worden vertoond in onder andere het Rijksmuseum van Oudheden of aan het Valkenburgse meer. Op de website en het filmticket staat de locatie altijd vermeld. Let op: alle kassa's, met uitzondering van één kassa in Trianon en één kassa in Kijkhuis, zijn Pin Only. 

Voor de film uit eten of na de film iets drinken? Neem dan een kijkje bij de horecapartners van LIFF. 

Bioscopen  

Trianon 
Breestraat 31 
2311 CH Leiden 

Kijkhuis   
Vrouwenkerksteeg 10 
2312 WS Leiden

Speciale locaties

Stadsgehoorzaal
Breestraat 60
2311 CS Leiden

Scheltema 
Marktsteeg 1 
2312 CS Leiden 

Rijksmuseum van Oudheden 
Rapenburg 28 
2311 EW Leiden 

Volkenkunde 
Steenstraat 1 
2312 BS Leiden

Naturalis
Darwinweg 2
2333 CR Leiden

Old School
Pieterskerkhof 4-A
2311 SR Leiden

Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 SL Leiden

De Oude Sterrewacht
Sterrewachtlaan 11
2311 GP Leiden

Wijnhaven in Den Haag
Wijnhaven
2511 GA Den Haag

De Paradijsvogel
Stationsplein 11 
2312 AJ Leiden

Wibar
Willem Barentszstraat 39
2315 TZ Leiden

Op donderdag 29 oktober is de officiële opening van het festival, en vanaf vrijdag 30 oktober kun je elke dag de hele dag films kijken. Op zondag 8 november spelen we de slotfilm, en daarna is het tijd om weer terug te keren naar de echte wereld!

Het complete programma staat vanaf 10 oktober online, maar in de drukke filmwereld kan er zo maar bijzondere onverwachte première bijkomen. Zorg dus dat je op de hoogte blijft door je te abonneren op onze  nieuwsbrief of ons te volgen op Facebook

Om altijd op de hoogte te blijven  van het laatste nieuws kun je je het beste abonneren op onze nieuwsbrief. Ook kun je ons volgen op Facebook en Instagram zodat je zeker weet dat je niets mist!

Dat is geen vraag, maar voor meer informatie kun je altijd naar ons programma kijken dat vanaf 10 oktober online staat. Daar vind je een korte beschrijving van alle films. 

Tickets

Ja! Je kunt tijdens het festival terecht bij onze kassa's in Trianon en Kijkhuis. De festivalkassa in Trianon is iedere dag vanaf 10.00 uur geopend. De kassa in Kijkhuis opent 1 uur voor de start van de eerste film. De festivalkassa in Trianon is voorafgaand aan het festival, op 28 oktober van 14.00 tot 19.30 uur geopend. Op beide hoofdlocaties is één kassa geopend voor contant geld en pinnen. De andere kassa's zijn Pin Only.

De kassa's van de andere festivallocaties (Scheltema, Rijksmuseum van Oudheden, Naturalis, Volkenkunde, Het Academiegebouw, De Oude Sterrewacht, Wijnhaven in Den Haag, De Paradijsvogel en de Wibar) gaan 30 minuten voor aanvang van de voorstelling open. Let op: deze kassa's zijn Pin Only.

Los kaartje  

€ 10,50

Los kaartje met CJP korting / &Cultuurkaart / Leidsepas

€ 9,00

Los kaartje met Cinevillepas  

Gratis tot en met 15 films

5-strippenkaart  

€ 47,50

10-strippenkaart  

€ 90,-

----  


Speciale voorstellingen

Varieert van €10,50 tot €25,00

Publieksopening

€ 10,50

-----


LUX Prize

Gratis

FeestjesVarieert van €10,50 tot €15,00

Voor online aankopen ontvang je een e-mail met daarin je ticket en een barcode. Je hoeft dit e-ticket niet uit te printen, toon het e-ticket op een smartphone of tablet bij de ingang van de zaal. Online ticketverkoop sluit een half uur voor elke voorstelling. Indien de voorstelling nog niet uitverkocht is, worden er nog wel tickets aan de kassa's op locatie verkocht. 

Indien je een Cineville bestelling hebt gedaan staat er nog niet direct een barcode op het e-ticket. Zodra je Cineville e-ticket geactiveerd is aan de kassa verschijnt er een barcode op het e-ticket waarmee je de filmvoorstelling kunt bezoeken. Het activeren van de Cineville e-tickets kan 4 uur tot 30 minuten voor de desbetreffende film. Via 'Mijn LIFF' vind je een overzicht van je gekochte tickets. 

Als je nog niet direct een e-mail met je ticket ontvangt, maar wel hebt betaald, kun je eerst je inbox verversen. Ook kan het gebeuren dat onze kaartjes in je spambox terechtkomen. Op Mijn LIFF  staat een overzicht van je gekochte filmtickets die je opnieuw kunt downloaden. Mijn LIFF vind je rechtsboven op de website.

Mocht je overal goed gekeken hebben, dan kun je altijd een mailtje sturen naar tickets@liff.nl. We kijken dan of de bestelling in het ticketsysteem staat en kunnen nogmaals de tickets sturen. Sommige e-mailadressen kunnen een vertraging hebben van een dag.

Door het vervallen van niet opgehaalde Cineville reserveringen 30 minuten voor aanvang van elke film, komen er soms nog filmtickets vrij. Deze last minute kaartjes kunnen 15 minuten voor aanvang van de film gekocht worden aan de snelkassa op de vertoningslocatie. Zo kun je op het laatste moment misschien toch nog die uitverkochte film zien!

Bij Trianon is er een aparte rij met deze last minute snelkassa. In het Kijkhuis is hier echter geen plek voor. Let dus goed op instructies van onze vrijwilligers als je graag nog een kaartje voor een uitverkochte vertoning wilt zien.
Let op: We kunnen geen garantie geven dat er tickets vrijkomen.

Retourneren van gekochte kaarten is niet mogelijk. Deze zijn definitief zodra de betaalopdracht is verstrekt. Mocht er iets zijn misgegaan bij je bestelling, stuur dan een mailtje met een korte toelichting naar tickets@liff.nl.

Cinevilletickets kunnen wel tot 30 minuten voor aanvang van de voorstelling geannuleerd worden. Dit kan via Cineville en via Mijn LIFF. 

Jazeker! Zo kun je gratis naar de films uit het LUX-programma en de korte films. Hiervoor moet je echter wel een kaartje reserveren! 

Bereikbaarheid

Met de trein ben je zo in Leiden. Vanaf het centrale station is het ongeveer tien minuten lopen naar de verschillende festivallocaties, of een paar minuutjes met de bus. Kom je liever met de auto? Dan kun je parkeren in een van de gemeentelijke parkeerlocaties en ben je ook binnen een mum van tijd op de juiste plek.

Zalen Trianon 1 en Kijkhuis 1 zijn rolstoeltoegankelijk, de andere bioscoopzalen helaas niet. De rest van de festivallocaties is wel toegankelijk per rolstoel.

Strippenkaart

Met een grote groep naar LIFF? Dat kan met een mooie korting. Zo maak je een groepsuitje nog leuker. Maar de strippenkaarten zijn natuurlijk ook te gebruiken voor mensen die zelf veel naar LIFF willen komen. Of je nu met tien personen naar dezelfde film wilt, of in je eentje naar tien films: de strippenkaart is er voor jou.

De tarieven en het moment van verkoop worden later bekend gemaakt. 

Strippenkaarten zijn online en bij de festivalkassa's in Trianon en Kijkhuis te koop. De strippenkaart kan vanaf de reguliere kaartverkoop gebruikt worden. 

Tarieven

De tarieven en het moment van verkoop worden later bekend gemaakt.  

Cineville

De Cinevillepas is een maandelijks abonnement waarmee je voor €17,50 (t/m 29 jaar) of €21,- per maand onbeperkt toegang krijgt tot alle reguliere en vele bijzondere filmvoorstellingen van filmtheaters in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht, Haarlem, Leiden, Zwolle, Alkmaar, Schiedam, Dordrecht, Diemen, Delft en Castricum.

Daarnaast geeft de pas dit jaar ook toegang tot de reguliere voorstellingen van LIFF (exclusief specials, feestjes en de publieksopening). Je bestelt de pas altijd voor minimaal vier maanden, daarna kun je de pas per maand opzeggen.

Na het online kopen van de pas ontvang je direct een tijdelijke pas in je e-mail. Deze kun je printen en gebruiken om voorstellingen te bezoeken totdat je de echte pas thuis ontvangt. Let op: de tijdelijke pas kan niet vanaf een smartphone worden gescand. Indien je een online reservering hebt gemaakt met een tijdelijke cinevillepas, neem dan tijdens het festival de oude en de nieuwe pas mee, om jezelf ervan te verzekeren dat we de juiste pascode kunnen scannen.

Als eigenaar van de Cinevillepas kun je op de website van LIFF voor alle reguliere films in Trianon en Kijkhuis tot 15 gratis kaartjes bestellen. De pas kost €17,50 (t/m 29 jaar) of €21,-  per maand en is ook na het festival geldig in Trianon, Kijkhuis en in filmhuizen in vele andere steden. Een Cinevillepas is te koop op www.cineville.nl. De pas is persoonsgebonden en geeft alleen recht op entree met bijbehorend filmkaartje. De Cinevillepas is niet geldig voor de openingsavond, de speciale voorstellingen en feestjes.

Cineville tickets zijn online en aan de kassa te bestellen. U ontvangt een e-ticket dat u vanaf 4 uur tot 30 minuten voor aanvang van de betreffende voorstelling kunt activeren bij de kassa op de festivallocatie op vertoon van uw Cinevillepas. Zodra uw Cineville e-ticket geactiveerd is aan de kassa, verschijnt er een barcode op het e-ticket waarmee je de filmvoorstelling kunt bezoeken. Via 'Mijn LIFF' vind je een overzicht van je gereserveerde filmtickets. 

Als je een reservering niet kunt of wilt gebruiken dan willen we je graag vragen je reservering tijdig te annuleren via je Cineville account, via de link in de e-mail bevestiging of via 'Mijn LIFF'. Annuleren kan tot 30 minuten voor aanvang van de voorstelling. Zo maak je een plekje vrij voor een andere filmliefhebber. Kom je de reservering niet ophalen en heb je deze ook niet geannuleerd, dan worden je mogelijkheden om te reserveren in de toekomst mogelijk beperkt door Cineville. Cineville zal je hiervoor waarschuwen per e-mail.

De Cinevillepas is eenvoudig online te bestellen. Na het betalen van de eerste termijn ontvang je per mail van Cineville een tijdelijke Cinevillepas, die je direct kunt gebruiken om voorstellingen te bezoeken.

Geef bij het bestellen van de pas aan dat het om een cadeau gaat. Hier vul je de gegevens in van degene aan wie je de pas cadeau geeft, maar vul je jouw eigen rekeningnummer in. Na betaling van de eerste termijn zal er aan het eind van elke maand vervolgens €17,50 (t/m 29 jaar) of €21,- worden geïncasseerd voor de daarop volgende maand. Let op: de Cinevillepas heeft een minimale abonnementsperiode van 4 maanden en is geldig tot wederopzegging.

Voor meer vragen verwijzen wij je graag door de de FAQ van Cineville zelf.

Mijn LIFF

Mijn LIFF vind je rechtsbovenaan de website. Door hier in te loggen vind je een overzicht van al je bestellingen.

Heb je online tickets gekocht? Dan kun je de e-tickets via Mijn LIFF downloaden op je computer of telefoon. Het is niet nodig om de e-tickets te printen, de QR-code kan ook via de mobiele telefoon gescand worden. 

Heb je met je Cineville-pas tickets besteld? Dan staat er nog geen barcode op de e-tickets die in Mijn LIFF staan. 4 uur tot 30 minuten voor aanvang van de filmvoorstelling kun je door het scannen van je Cineville-pas op de LIFF-locaties de kaarten activeren. Nadat de pas gescand is, verschijnt er een barcode op het e-ticket. Deze kan vervolgens gedownload worden op je telefoon of computer. Het is niet nodig deze e-tickets te printen, de QR-code op het ticket kan via de mobiele telefoon gescand worden bij de ingang van de zaal.

Kaarten die besteld zijn met Cineville kunnen via Mijn LIFF ook worden geannuleerd. Doe dit wel tijdig, zodat andere bezoekers gebruik kunnen maken van je plek als je de voorstelling niet kunt of wilt bezoeken.

Horecapartners

Al jaren helpen ze mee om het filmfestival tot een succes te maken. En nu is het onze beurt! De gevolgen van het coronavirus raken ons allemaal, en ook de Leidse horeca krijgt harde klappen te verduren. Gelukkig ontstaan in dit soort tijden ook altijd verschillende initiatieven zodat wij met elkaar kunnen zorgen dat we door deze periode heenkomen. Verschillende van onze horecapartners zijn ook zulke initiatieven gestart. Daar zijn wij blij mee.

Wil jij ook de horecapartners van LIFF steunen? Op deze pagina staan alle acties waarmee je onze partners de komende tijd kunt ondersteunen.

Voor de film uit eten of na de film iets drinken, dat kan bij de horecapartners van LIFF. Kijk hier voor een selectie van de beste restaurants en cafés van Leiden.

Vragen

Heb je een vraag? Laat het ons weten!