31 okt - 10 nov 2019

Prijzen / Info

De veertiende editie van het Leiden International Film Festival vindt plaats van donderdag 31 oktober tot en met zondag 10 november 2019.

Toegangskaarten voor alle films, feestjes en andere activiteiten van het LIFF zijn online te koop op www.liff.nl. Naast online verkoop zijn tijdens het festival ook kaarten te koop bij Trianon en Kijkhuis vanaf 1 uur voor de start van de eerste film.

Soms kom je er niet uit en heb je een vraag. Gelukkig ben je niet alleen! Kijk hier of je vraag al beantwoord is, en stuur anders een mailtje naar info@liff.nl!  

Algemene informatie

Het LIFF is begonnen in 2006. Toen duurde het festival nog maar twee dagen en kwamen er 6000 bezoekers. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandse filmfestivals, en staat het LIFF elk jaar garant voor grote internationale premières, interessante vertellers uit de hele filmwereld en de beste feestjes.

LIFF vindt plaats in het midden van Leiden. De meeste vertoningen zijn in Trianon en Kijkhuis, maar enkele specials worden vertoond in onder andere het Rijksmuseum van Oudheden of aan het Valkenburgse meer. Op de website en het filmticket staat de locatie altijd vermeld. 

Voor de film uit eten of na de film iets drinken? Neem dan een kijkje bij de horecapartners van LIFF. 

Bioscopen  

Trianon 
Breestraat 31 
2311 CH Leiden 

Kijkhuis   
Vrouwenkerksteeg 10 
2312 WS Leiden

Speciale locaties

Rijksmuseum van Oudheden 
Rapenburg 28 
2311 EW Leiden 

Volkenkunde 
Steenstraat 1 
2312 BS Leiden

Scheltema 
Marktsteeg 1 
2312 CS Leiden 

Gebroeders de Nobel 
Marktsteeg 4-8 
2312 CS Leiden

Henri Bloem 
Levendaal 96-98 
2311 JN Leiden 

Verteltheater 
Rapenburg 17  
2311 GE Leiden

Op donderdag 31 oktober is de officiële opening van het festival, en vanaf vrijdag 1 november kun je elke dag de hele dag films kijken. Op zondag 10 november spelen we de slotfilm, en daarna is het tijd om weer terug te keren naar de echte wereld!

Het complete programma staat vanaf oktober online en vind je hier, maar in de drukke filmwereld kan er zo maar bijzondere onverwachte première bijkomen. Zorg dus dat je op de hoogte blijft door je te abonneren op onze  nieuwsbrief of ons te volgen op Facebook

Om altijd op de hoogte te blijven van het laatste nieuws kun je je het beste abonneren op onze nieuwsbrief. Ook kun je ons volgen op Facebook en Instagram zodat je zeker weet dat je niets mist!

Dat is geen vraag, maar voor meer informatie kun je altijd naar ons programma kijken. Daar vind je een korte beschrijving van alle films. 

Tickets

Ja! Je kunt terecht bij onze kassa's in Trianon en Kijkhuis. De festivalkassa's zijn open vanaf 1 uur voor de start van de eerste film. 

Los kaartje  

€ 10,50

Los kaartje met CJP korting

€ 9,00

Los kaartje met Cinevillepas  

Gratis tot en met 10 films*

5-strippenkaart  

€ 47,50

10-strippenkaart  

€ 90,-

----  


Speciale voorstellingen

Varieert van €12,50 tot €25,00

Publieksopening

€ 12,50

-----


LUX Prize

Gratis

FeestjesVarieert van €12,50 tot €15,00


* Voor enkele voorstellingen hanteren we een korting voor Cineville pashouders.

Voor online aankopen ontvang je een e-mail met daarin je ticket en een barcode. Je hoeft dit e-ticket niet uit te printen, toon het e-ticket op een smartphone of tablet bij de ingang van de zaal. Online ticketverkoop sluit een half uur voor elke voorstelling. Indien de voorstelling nog niet uitverkocht is, worden er nog wel tickets aan de kassa's op locatie verkocht. 

Indien je een Cineville bestelling hebt gedaan staat er nog niet direct een barcode op het e-ticket. Zodra je Cineville e-ticket geactiveerd is aan de kassa verschijnt er een barcode op het e-ticket waarmee je de filmvoorstelling kunt bezoeken. Het activeren van de Cineville e-tickets kan 4 uur tot 30 minuten voor de desbetreffende film. 

Als je nog niet direct een e-mail met je ticket ontvangt, maar wel hebt betaald, kun je eerst je inbox verversen. Ook kan het gebeuren dat onze kaartjes in je spambox terechtkomen. Mocht je overal goed gekeken hebben, dan kun je altijd een mailtje sturen naar tickets@liff.nl. We kijken dan of de bestelling in het ticketsysteem staat en kunnen nogmaals de tickets sturen. Sommige e-mailadressen kunnen een vertraging hebben van een dag.

Door het vervallen van niet opgehaalde Cineville reserveringen 15 minuten voor aanvang van elke film, komen er soms nog filmtickets vrij. Deze last minute kaartjes kunnen gekocht worden aan de snelkassa op de vertoningslocatie. Zo kun je op het laatste moment misschien toch nog die uitverkochte film zien!

Bij Trianon is er een aparte rij met deze last minute snelkassa. In het Kijkhuis is hier echter geen plek voor. Let dus goed op instructies van onze vrijwilligers als je graag nog een kaartje voor een uitverkochte vertoning wilt zien.
Let op: We kunnen geen garantie geven dat er tickets vrijkomen.

Retourneren van gekochte kaarten is niet mogelijk. Deze zijn definitief zodra de betaalopdracht is verstrekt. Mocht er iets zijn misgegaan bij je bestelling, stuur dan een mailtje met een korte toelichting naar tickets@liff.nl.

Jazeker! Zo kun je gratis naar de films uit het LUX-programma. Hiervoor moet je echter wel een kaartje reserveren! 

Bereikbaarheid

Met de trein ben je zo in Leiden. Vanaf het centrale station is het ongeveer tien minuten lopen naar de verschillende festivallocaties, of een paar minuutjes met de bus. Kom je liever met de auto? Dan kun je parkeren in een van de  gemeentelijke parkeerlocaties en ben je ook binnen een mum van tijd op de juiste plek.

Zalen Trianon 1 en Kijkhuis 1 zijn rolstoeltoegankelijk, de andere bioscoopzalen helaas niet. De rest van de festivallocaties is wel toegankelijk per rolstoel.

Vragen

Heb je een vraag? Laat het ons weten!