Prijzen / Info

De 17e editie van het Leiden International Film Festival vindt plaats van donderdag 27 oktober tot en met zondag 6 november 2021.

Toegangskaarten voor alle films, feestjes en andere activiteiten van het LIFF zijn online te koop op www.liff.nl. Naast online verkoop zijn tijdens het festival ook kaarten te koop bij Trianon en Kijkhuis vanaf 30 minuten voor de start van de eerste film. Alle kassa's zijn Pin Only.

Soms kom je er niet uit en heb je een vraag. Gelukkig ben je niet alleen! Kijk hier of je vraag al beantwoord is, en stuur anders een mailtje naar info@liff.nl!   

Algemene informatie

Het LIFF is begonnen in 2006. Toen duurde het festival nog maar twee dagen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandse filmfestivals, en staat het LIFF elk jaar garant voor grote internationale premières, interessante vertellers uit de hele filmwereld en de beste feestjes.

LIFF vindt plaats in het midden van Leiden. De meeste vertoningen zijn in Trianon, Kijkhuis en LIDO, maar enkele specials worden vertoond in onder andere Scheltema. Op de website en het filmticket staat de locatie altijd vermeld. Let op: alle kassa's zijn Pin Only. 

Voor de film uit eten of na de film iets drinken? Neem dan een kijkje bij de horecapartners van LIFF. 

Bioscopen  

Trianon
Breestraat 31
2311 CH Leiden

Kijkhuis 
Vrouwenkerksteeg 10
2312 WS Leiden

Lido
Steenstraat 39
2312 BV Leiden

Speciale locaties

Scheltema
Marktsteeg 1
2312 CS Leiden

Op donderdag 27 oktober is de officiële opening van het festival, en vanaf vrijdag 28 oktober kun je elke dag de hele dag films kijken. Op zondag 6 november spelen we de slotfilm, en daarna is het tijd om weer terug te keren naar de echte wereld!

Het programma van 2021 staat online. Het programma van de 17e editie wordt in oktober 2022 bekend gemaakt. Zorg dat je op de hoogte blijft door je te abonneren op onze  nieuwsbrief of ons te volgen op Facebook

Vanaf halverwege oktober start de reguliere online kaartverkoop. Liever kaartjes aan de kassa kopen? Dat kan vanaf 27 oktober. De festivalkassa's zijn 30 minuten voor de start van de eerste film geopend. 

Om altijd op de hoogte te blijvenvan het laatste nieuws kun je je het beste abonneren op onze nieuwsbrief. Ook kun je ons volgen op Facebook en Instagramzodat je zeker weet dat je niets mist!

Dat is geen vraag, maar voor meer informatie kun je altijd naar ons programma kijken dat binnenkort online staat. Daar vind je een korte beschrijving van alle films. 

Tickets

Ja! Je kunt tijdens het festival terecht bij onze kassa's in Trianon, Kijkhuis en LIDO. De kassa's in Trianon, Kijkhuis en LIDO openen 30 minuten voor de start van de eerste film. Alle kassa's tijdens het LIFF zijn Pin Only.

Ook de kassa's van de andere festivallocaties (Scheltema) gaan 30 minuten voor aanvang van de voorstelling open.

Los kaartje  

€ 10,50

Los kaartje met CJP korting / &Cultuurkaart / Leidsepas

€ 9,00

Los kaartje met Cinevillepas  

Gratis tot en met 10 films

5-strippenkaart* 

€ 47,50

10-strippenkaart*

€ 90,-Speciale voorstellingen

Wisselende toegangsprijs

Publieksopening

€ 10,50

* De strippenkaarten zijn niet geldig voor speciale vertoningen, met uitzondering van de publieksopening.

Voor online aankopen ontvang je een e-mail met daarin je ticket en een barcode. Je hoeft dit e-ticket niet uit te printen, toon het e-ticket op een smartphone of tablet bij de ingang van de zaal. Online ticketverkoop sluit een half uur voor elke voorstelling. Indien de voorstelling nog niet uitverkocht is, worden er nog wel tickets aan de kassa's op locatie verkocht. Let op: Pin Only.

Indien je een Cineville bestelling hebt gedaan staat er nog niet direct een barcode op het e-ticket. Zodra je Cineville e-ticket geactiveerd is aan de kassa verschijnt er een barcode op het e-ticket waarmee je de filmvoorstelling kunt bezoeken. Het activeren van de Cineville e-tickets kan 4 uur tot 15 minuten voor de desbetreffende film.

Bij het kopen van tickets is het niet mogelijk zitplaatsen te kiezen, dus je kunt gaan zitten waar je wilt!

Als je nog niet direct een e-mail met je ticket ontvangt, maar wel hebt betaald, kun je eerst je inbox verversen. Ook kan het gebeuren dat onze kaartjes in je spambox terechtkomen.

Heb je overal goed gekeken maar het e-ticket nog steeds niet gevonden? Dan kun je altijd een mailtje sturen naar info@liff.nl met vermelding van de voorstelling, het tijdstip en het e-mailadres waarmee de tickets zijn gekocht. We kijken dan of de bestelling in het ticketsysteem staat en kunnen nogmaals de tickets sturen. Sommige e-mailadressen kunnen een vertraging hebben van één dag.

Door het vervallen van niet opgehaalde Cineville reserveringen 15 minuten voor aanvang van elke film, komen er soms nog filmtickets vrij. Deze last minute kaartjes kunnen 15 minuten voor aanvang van de film gekocht worden aan de snelkassa op de vertoningslocatie. Zo kun je op het laatste moment misschien toch nog die uitverkochte film zien!

Bij Trianon is er een aparte rij met deze last minute snelkassa. In het Kijkhuis en LIDO is hier echter geen aparte plek voor. Let dus goed op instructies van onze vrijwilligers als je graag nog een kaartje voor een uitverkochte vertoning wilt zien.
Let op: We kunnen geen garantie geven dat er tickets vrijkomen.

Retourneren van gekochte kaarten is niet mogelijk. Deze zijn definitief zodra de betaalopdracht is verstrekt. Mocht er iets zijn misgegaan bij je bestelling, stuur dan een mailtje met een korte toelichting naar info@liff.nl.

Als je een Cineville reservering niet kunt of wilt gebruiken dan willen we je graag vragen je reservering tijdig te annuleren. Mail hiervoor je cinevillepasnummer en de desbetreffende filmvertoning naar info@liff.nl. Annuleren kan tot 60 minuten in verband met het handmatig verwerken van de mailtjes voor aanvang van de voorstelling. . 

Bereikbaarheid

Met de trein ben je zo in Leiden. Vanaf het centrale station is het ongeveer tien minuten lopen naar de verschillende festivallocaties, of een paar minuutjes met de bus. Kom je liever met de auto? Dan kun je parkeren in een van de  gemeentelijke parkeerlocaties en ben je ook binnen een mum van tijd op de juiste plek.

De rolstoeltoegankelijkheid verschilt per locatie en per zaal. 

Trianon

In Trianon heeft zaal 1 rolstoelplaatsen. De helling in de zaal loopt wel iets af, dus het wordt aangeraden samen met een begeleider te komen. In het gebouw is een toilet aanwezig voor rolstoelgebruikers. Trianon 2 en 3 zijn mogelijk om toegankelijk te maken voor mensen met een rolstoel. In dit geval staat de rolstoel voor de eerste rij stoelen in de zaal. Grote scootmobielen passen alleen in zaal 1 van Trianon. 

Kijkhuis

In het Kijkhuis is zaal 1 toegankelijk met een rolstoel. Om het gebouw te betreden wordt een helling neergelegd. In het Kijkhuis zijn de toiletten helaas niet geschikt om met een rolstoel te betreden. 

LIDO

Zaal 1 in LIDO is rolstoeltoegankelijk. Ook is er een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. 

Veilig naar de film

Koop je tickets zoveel mogelijk online, betaal alleen met pin en houd je aan de aanwijzingen in de bioscoop. Door het gebruik van de Corona Check-app dient er geen anderhalve meter afstand meer te worden gehouden in de bioscopen. Neem daarom, om de bioscopen te kunnen betreden, altijd een identificatiebewijs mee en de Corona Check-app op je telefoon met een bewijs van vaccinatie, een negatieve PCR-test, een negatieve antigeentest van testenvoortoegang.org of een herstelbewijs. Desinfecteer je handen waar dat mogelijk is en kom niet als je gezondheidsklachten hebt.

Sommige films draaien ook nog na 00:00, maar de bar in alle bioscopen moet dan helaas al sluiten.

een negatieve antigeentest van testenvoortoegang.org ook een geldige QR-code in de Coronacheckapp kan creëren

In alle bioscopen is de bar geopend tot 00:00 en daar hoeft geen anderhalve meter afstand worden gehouden op vertoon van de Corona Check-app. Bovendien kun je napraten onder het genot van een versnapering bij één van onze horecapartners!

Er zijn films die tot na 00:00 draaien, dan kun je na afloop dus helaas geen drankje meer halen.

Strippenkaart

Ben je van plan om naar 5 of meer films te gaan? Dan kun je een mooie korting op het festival krijgen door de LIFF Strippenkaart aan te schaffen. Hiermee kun je naar meerdere films gaan, voor de tarieven die hieronder zijn aangegeven.

Let op: de strippenkaarten zijn niet geldig voor speciale vertoningen, met uitzondering van de publieksopening.

Tarieven

5-strippenkaart 

€ 47,50

10-strippenkaart 

€ 90,-


Strippenkaarten zijn online en bij de festivalkassa's in Trianon en Kijkhuis te koop.

Let op: de strippenkaarten zijn niet geldig voor speciale vertoningen, met uitzondering van de publieksopening.

Tarieven

5-strippenkaart 

€ 47,50

10-strippenkaart 

€ 90,-


Cineville

De Cinevillepas is een maandelijks abonnement waarmee je voor €17,50 (t/m 29 jaar) of €21,- per maand onbeperkt toegang krijgt tot alle reguliere en vele bijzondere filmvoorstellingen van filmtheaters in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht, Haarlem, Leiden, Zwolle, Alkmaar, Schiedam, Dordrecht, Diemen, Delft en Castricum.

Daarnaast geeft de pas dit jaar ook toegang tot de reguliere voorstellingen op het LIFF. Je bestelt de pas altijd voor minimaal vier maanden, daarna kun je de pas per maand opzeggen.

Als eigenaar van de Cinevillepas kun je op de website van LIFF voor alle reguliere films in Trianon, Kijkhuis en LIDO tot 10 gratis kaartjes bestellen. De pas kost €17,50 (t/m 29 jaar) of €21,-  (30 jaar en ouder) per maand en is ook na het festival geldig in Trianon, Kijkhuis, LIDO en in filmhuizen in vele andere steden. Een Cinevillepas is te koop op www.cineville.nl. De pas is persoonsgebonden en geeft alleen recht op entree met bijbehorend filmkaartje. De Cinevillepas kan dit jaar ook worden gebruikt voor Limited Editions, maar is niet geldig voor de openingsavond en feestjes.

Cineville tickets zijn online en aan de kassa te bestellen. Je ontvangt een e-ticket dat je vanaf 4 uur tot 15 minuten voor aanvang van de betreffende voorstelling kunt activeren bij de Cinevillezuil in Trianon of bij de kassa's op de festivallocaties op vertoon van je Cinevillepas. Dit mag eerder dan de 15 minuten aanvang voor het bioscoopbezoek. Zodra je Cineville e-ticket geactiveerd is aan de kassa, verschijnt er een barcode op het e-ticket waarmee je de filmvoorstelling kunt bezoeken. 

Als je een reservering niet kunt of wilt gebruiken dan willen we je graag vragen je reservering tijdig te annuleren. Mail hiervoor je cinevillepasnummer en de desbetreffende filmvertoning naar info@liff.nl. Annuleren kan tot 60 minuten in verband met het handmatig verwerken van de mailtjes voor aanvang van de voorstelling. Kom je de reservering niet ophalen en heb je deze ook niet geannuleerd, dan worden je mogelijkheden om te reserveren in de toekomst mogelijk beperkt door Cineville. Cineville zal je hiervoor waarschuwen per e-mail.

De Cinevillepas is eenvoudig online te bestellen. Na het betalen van de eerste termijn ontvang je per mail van Cineville een tijdelijke Cinevillepas, die je direct kunt gebruiken om voorstellingen te bezoeken.

Geef bij het bestellen van de pas aan dat het om een cadeau gaat. Hier vul je de gegevens in van degene aan wie je de pas cadeau geeft, maar vul je jouw eigen rekeningnummer in. Na betaling van de eerste termijn zal er aan het eind van elke maand vervolgens €17,50 (t/m 29 jaar) of €21,- worden geïncasseerd voor de daarop volgende maand. Let op: de Cinevillepas heeft een minimale abonnementsperiode van 4 maanden en is geldig tot wederopzegging.

Voor meer vragen verwijzen wij je graag door de de FAQ van Cineville zelf.

Horecapartners

Voor de film uit eten of na de film iets drinken, dat kan bij de horecapartners van LIFF. Kijk hier voor een selectie van de beste restaurants en cafés van Leiden.