Veilig naar de film

Het Leiden International Film Festival doet er alles aan om de verspreiding van corona tijdens het festival tegen te gaan. Zo zijn er looprichtingen, is er desinfecterende handgel beschikbaar en zijn er plaatsaanduidingen in de bioscoopzalen. Ook is het mogelijk LIFF films dit jaar online te bekijken! Op die manier kun je toch meegenieten met het LIFF programma zonder je woon- of slaapkamer te verlaten.


Online films vs Bioscoopbezoek

Dit jaar hebben we een online en een fysiek filmprogramma. Op die manier houden we de verspreiding van corona zoveel mogelijk tegen, zonder dat minder mensen van het festival kunnen genieten! 

Kies in het filmoverzicht voor ONLINE  als je thuis online een film wilt kijken en kies voor BIOSCOOP  als je graag de film op groot scherm wilt zien. 

Bioscoopbezoek 

Voorafgaand aan de film 

Bij binnenkomst van de bioscoop desinfecteer je je handen en wordt je ticket gescand. Vervolgens volg je de looprichting naar de juiste zaal. Dit is tevens het moment om van de toiletten gebruik te maken. Betaal alleen met pin en houd je aan de looprichtingen. Draag binnen in de bioscoop een mondkapje tot je in de zaal zit. Kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de film naar de bioscoop, maar wees wel op tijd! Als de film is gestart, kun je de zaal niet meer naar binnen in verband met de plaatsaanduiding in de zaal.

In de bioscoopzaal

Onze vrijwilligers zullen je naar je plek in de zaal begeleiden. Ben je met z'n tweeën in Trianon 1, Kijkhuis 2 of LIDO 1 dan worden jullie automatisch op stoelen naast elkaar gezet. Draait de film in Trianon 2, Trianon 3 of Kijkhuis 1, dan wordt iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar geplaatst. Niet altijd naast elkaar dus, maar wel in de buurt van elkaar. Mocht het gezelschap uit meer dan twee personen bestaan, doen we ons best jullie naast elkaar te plaatsen, maar we kunnen dit niet garanderen. Op het moment dat je in de bioscoop zit, mag je je mondkapje afdoen. 

Na afloop van de film

Als de film is afgelopen in het Kijkhuis gaan de deuren van de nooduitgang open. Zet je mondkapje op als je de zaal weer verlaat. Graag via de aangewezen weg naar buiten gaan, zodat we ruimte hebben in de foyer voor bezoekers van de volgende film. Graag napraten over de film? Bestel dan online bij één van onze horecapartners of via deLIFFeroo.  

Cineville: activeren tickets

Heb je een Cinevillepas en moet je je ticket 15 minuten van tevoren activeren? Maak dan gebruik van de Cineville in-check zuil in het portiek van Trianon. Deze is eerder dan 15 minuten voor aanvang van de film beschikbaar. Ook is het mogelijk om voor het activeren van de Cineville tickets gebruik te maken van de kassa's op de vertoningslocaties. We verzoeken je vervolgens de bioscoop weer te verlaten tot 15 minuten voor aanvang van de film. 

Online films kijken 

Voor het kijken van online films heb je maar twee dingen nodig: een stabiele internetconnectie en een vouchercode.

Op je ticket staat een website en code vermeld. Ga naar de website en vul de code in. Op het moment dat je op 'Play' klikt, verzilver je het ticket. Klik dus niet op het pijltje terug en sluit de webpagina niet af. Kijk voor meer informatie over online films kijken hier.

Let op: ook de online films hebben een starttijd!  Je kunt de film starten binnen 30 minuten van de starttijd. Voorbeeld: Als een film start om 20.00 uur, kun je tot 20.30 uur op de startknop drukken.


Het online platform werkt het best via Google Chrome, Firefox en Safari. Ook wordt Windows 7 - 8.1 - 10 of MAC 10.12 en later aangeraden om de films te kijken. Waar je de film kijkt, kun je vervolgens zelf bepalen. 

Filmervaring

Daarbij kun je het thuis zo leuk maken als je dat zelf wil. Maak bijvoorbeeld gebruik van de deLIFFeroo service, waarbij je eten en drinken besteld bij je favoriete café of restaurant en ontvang daarbij een code om een online film te bestellen. Of maak zelf magnetron popcorn klaar en drink daar een heerlijk LIFF biertje bij. 


De maatregelen in de bioscoop

  • Pin Only
  • Looprichting 
  • Desinfecterende handgel 
  • Plaatsaanduiding in de zaal op 1,5 meter afstand

Wat kan ik zelf doen?

  • Kom alleen als je gezond bent
  • Houd je aan de 1,5 meter afstand, de looprichtingen en aanwijzingen van de vrijwilligers
  • Draag een mondkapje tot je in de zaal zit
  • Kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de film naar de bioscoop
  • Bestel tickets online
  • Betaal met je pinpas