-

Horror op de begraafplaats, een kostuumdrama bij een oud kasteel of liever romantiek in park Cronesteyn? Van 2 juli tot 7 augustus kijk je elke vrijdag en zaterdag toffe films op hele bijzondere buitenlocaties. De zomer is er klaar voor, je vrienden zijn er klaar voor en wij zijn er klaar voor! 

Je beleeft het geluid van de films door een koptelefoon die je van ons krijgt. Het programma van Summer Friends ziet er als volgt uit:

Voetbalclub UVS

Oegstgeesterweg 4B, Leiden

Vrijdag 6 augustus - Diego Maradona

Biografie over één van de grootste voetballers die de wereld ooit gekend heeft, de Argentijn Diego Armando Maradona. Door middel van onder meer 500 uur aan nooit eerder vertoond filmmateriaal krijgt de kijker een beeld van deze topvoetballer en Argentijnse volksheld. Geregisseerd door Asif Kapadia, die eerder furore maakte met de documentaires Amy en Senna. 

Zaterdag 7 augustus - Next Goal Wins

Toen het nationale elftal van Samoa 's werelds ergste nederlaag ooit leed tegen Australië (31-0), belandde de kleine eilanden op de laatste plaats van de FIFA-wereldranglijst en werden ze bekend als 's werelds slechtste team. Ondanks het feit dat ze al meer dan 10 jaar geen officiële wedstrijd hebben gewonnen wordt het team bijeengehouden door hun pure liefde voor voetbal, hun diepe geloof en hun trots. Met de hulp van een excentrieke nieuwe coach, de Nederlander Thomas Rongen, bereiden ze zich voor op het volgende WK.

Kasteel Oud Poelgeest

Poelgeesterweg 1, Oegstgeest

Vrijdag 2 juli - Knives Out (uitverkocht)

Schrijver Harlan Thrombey wordt dood aangetroffen in zijn huis, vlak na zijn 85e verjaardag. Detective Benoit Blanc wordt ingeschakeld om het mysterie op te lossen, wat een behoorlijke opgave blijkt. Harlan heeft namelijk nogal vreemde en achterdochtige familieleden en ook stafleden. Eigenlijk zou iedereen de moord wel gepleegd hebben.... Knives Out is Agatha Christie in de 21e eeuw, een onvervalste whodunnit met een scherp randje en een geniale cast. 

Zaterdag 3 juli -The Favourite (uitverkocht)

Engeland, begin achttiende eeuw. Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge, adviseur en geliefde Sarah Churchill, de hertogin van Marlborough. Hun levens veranderen voorgoed door de aankomst van Sarahs jongere nicht Abigail. Al snel veranderen de dynamieken tussen de vrouwen en pogen ze invloed uit te oefenen op de koningin en op het paleis.


De Buurt

Pesthuislaan 7, Leiden

Vrijdag 9 juli - Dazed and Confused (uitverkocht)
Het is de laatste schooldag in mei 1976 in Austin, Texas. We volgen zonder vast patroon of verhaal hoe enkele scholieren hun laatste schooldag beleven. Er zijn bizarre inwijdingsrituelen, liefdesaffaires die beginnen en eindigen, overvloedig drankgebruik en vooral een grote verveling ondanks het feit dat de scholieren doorlopend op jacht zijn naar tickets voor het Aerosmith-concert in de stad.

Zaterdag 10 juli - Summer 1993 (uitverkocht)

De zesjarige Frida kijkt in stilte toe als de laatste objecten van het appartement van haar overleden moeder worden geplaatst in dozen. Haar vrienden volgen haar auto te voet en wuiven haar vaarwel. Hoewel de familie van haar oom haar met open armen verwelkomt is het slechts zeer langzaam dat Frida begint te wennen aan haar nieuwe huis op het platteland, ver weg van haar geboortestad Barcelona. Momenten van jeugdige uitbundigheid wijken voor peinzende onthechting. 's Nachts bidt Frida voor haar moeder, die ze vreselijk mist, terwijl ze in de loop van de dag pogingen onderneemt om haar plaats in het nieuwe leven te vinden.

Stedelijk Gymnasium Athena

Fruinlaan 15, Leiden

Vrijdag 16 juli - Rushmore (uitverkocht)
Max is een scholier op een privé-school. Hij haalt slechte resultaten maar organiseert van alles en nog wat rond school. Hij raakt bevriend met de rijke en depressieve fabrieksmagnaat Blume en wordt verliefd op zijn lerares, Miss Cross. Hij komt er achter dat Blume ook verliefd is op Cross, en zoekt wraak.

Zaterdag 17 juli - Gladiator (uitverkocht)

De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.

Begraafplaats Groenesteeg

Groenesteeg 126, Leiden

Vrijdag 23 juli - Get Out (uitverkocht)
Chris en Rose hebben het punt in hun relatie bereikt om elkaars familie te ontmoeten. Rose nodigt Chris uit om een weekend door te brengen met haar ouders. In eerste instantie denkt Chris dat het vreemde gedrag van de familie te maken heeft met pogingen hoe om te gaan met hun interraciale relatie, maar gedurende het weekend doet hij enkele verontrustende ontdekkingen die hem naar een andere waarheid leiden.

Zaterdag 24 juli - Night of the Living Dead (uitverkocht)

De wereld wordt plotseling overspoeld door een epidemie van levende doden, die zich voeden met de levenden. Een groepje mensen kan zich verschansen in een afgezonderde hoeve. Ze worden doorlopend aangevallen, maar ook van binnenuit groeien de spanningen...

De Tuin van de Smid

Polderpad 8 in Park Cronesteyn, Leiden

Vrijdag 30 juli - Romeo + Juliet (uitverkocht)
Dit is het klassieke verhaal van Shakespeare, maar nu in een modern jasje gegoten. De Capulet en de Montague families zijn eeuwige rivalen. Romeo Montague en Juliet Capulet worden ondanks deze rivaliteit verliefd op elkaar, maar hun liefde is gedoemd een tragisch einde te hebben. Kom genieten van Leonardo DiCaprio en Claire Danes in een romantisch Shakespeareaans spektakel!

Zaterdag 31 juli - Call Me By Your Name (uitverkocht)

De gevoelige en gecultiveerde Elio is enig kind van de Amerikaanse-Italiaanse-Franse Perlman-familie. Hij kijkt uit naar weer een luie zomer in de villa van zijn ouders op het prachtige en rustige Italiaanse platteland. Dan arriveert Oliver, een academicus die zijn vader komt helpen met een onderzoek. Er ontstaat een plotselinge en heftige romance tussen de adolescente jongen en de zomergast aan de Italiaanse Rivièra.


Starttijd

De films gaan van start als de zon ondergaat, rond 22.30 uur.

Ticketinfo

Regulier ticket €7,50.
Met Cineville €0,-

De ticketverkoop gaat via Bioscopen Leiden.

Organisatie

Summer Friends is een samenwerking tussen Bioscopen Leiden en LIFF. Uiteraard houden wij alle geldende maatregelen op het gebied van veiligheid en gezondheid in acht.