REMY. x The Red Turtle - live


We zijn enorm trots dat we op het LIFF podium mogen zijn voor een prachtige kruisbestuiving tussen één van de beste animatiefilms uit de recente geschiedenis en één van Nederlands tofste artiesten. Harpist en multitalent Remy van Kesteren componeerde een volledige nieuwe score bij The Red Turtle, die Oscarwinnaar Michael Dudok de Wit samen met de grootmeesters van de legendarische Studio Ghibli maakte. Deze gloednieuwe soundtrack zal op 1 november tijdens het LIFF voor het eerst live ten gehore gebracht worden, en wordt op 30 oktober uitgebracht op het Nederlandse indielabel Snowstar Records. Kaarten voor deze unieke voorstellingen zijn online te koop.

“Ik wil met mijn muziek verhalen vertellen, een nieuwe wereld creëren en ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. The Red Turtle is een ongelooflijk mooie film, zo subtiel en zo rijk getekend. De beelden laten veel ruimte voor je eigen gedachtes en indrukken. Én wat mij betreft ook ruimte voor een nieuwe film score. Toen ik de film zag hoorde ik er meteen van alles bij. Hoe je met muziek bestaande beelden opnieuw kan laden en een nieuwe betekenis kan geven vind ik een hele spannende uitdaging. Zeker om dat live te doen, met publiek! Ik heb er ontzettend veel zin in”, aldus Remy.

The Red Turtle (2016)

Een man die schipbreuk heeft geleden probeert wanhopig het onbewoonde eiland waarop hij is aangespoeld te ontsnappen. Tot hij op een dag een mysterieuze schildpad tegenkomt die zijn leven zal veranderen.

De Nederlander Michael Dudok de Wit won in 2001 een Oscar voor Beste Korte Animatiefilm met Father and Daughter. The Red Turtle was zijn langverwachte eerste lange animatiefilm. Het is bovendien de eerste film die de legendarische Japanse Studio Ghibli produceert van een regisseur die niet tot hun eigen stal behoort. De productie van The Red Turtle nam 2,5 jaar in beslag, en werd in goede banen geleid door Oscargenomineerd Ghibli-icoon Isao Takahata (The Grave of the Fireflies, The Tale of the Princess Kaguya).

De originele soundtrack van The Red Turtle is gecomponeerd door Laurent Perez del Mar.

Remy van Kesteren

Van het Conservatorium naar wereldberoemde orkesten naar de club – de reis van harpist Remy van Kesteren is er eentje van mooie muziek en verre uithoeken. Na vele onderscheidingen en awards in de klassieke muziek ging het kriebelen bij de jonge muzikant. Zijn liefde voor het klassieke repertoire is groot en blijft een basis, maar hij brengt zijn vrije tijd door op popfestivals en bij live-concerten in clubs. Het is logisch dat dit zijn spel heeft beïnvloed – Remy is al snel bekend geworden als een instrumentalist die alle uithoeken van zijn instrument en daarbuiten verkent. Daarom besloot de harpist ook popmuziek te gaan maken. Dit bracht hem de eerste optredens met zijn eigen band, een album geproduceerd door Britse producer, songwriter en DJ Fink en een theatertour in 2019 met een robotorkest (Analogue Robot Orchestra). Een half jaar na de release van zijn album ‘Shadows’ brengt de harpist een aantal covers uit van onder andere Radiohead, Bon Iver en Rosalía. De elektronisch geproduceerde tracks worden wereldwijd uitgebracht via zijn eigen label en opgepakt in landen als de VS en China.


Tickets

1 Nov - 14:00
UITVERKOCHT

Bij het kopen van tickets is het niet mogelijk zitplaatsen te kiezen. Onze vrijwilligers wijzen je bij binnenkomst naar geschikte plekken. Hou er rekening mee dat je met maximaal twee personen naast elkaar kunt zitten. Bestaat je gezelschap uit meer dan twee personen? Dan doen we ons best jullie bij elkaar in de buurt te plaatsen. Bekijk hier alle corona maatregelen van het LIFF.