31 okt - 10 nov 2019

Programma 2018

NEED A LIFFT?

Hé, globetrotter! Waar wil je heen? Ben jij meer van de Jeep of de rolkoffer? Op de bonnefooi,  geheel verzorgd, of een combinatie? Ga met ons mee op filmreis en stippel jouw perfecte festivalroute uit!

De All-Inclusive LIFF-cruise

Voor de liefhebber van kwaliteit én comfort. Leg je handdoek vast op een stoel en kom onbezorgd genieten van ons lopend buffet: mooi, overdonderend, typisch LIFF, gegarandeerd niet ‘beklemmend’ en altijd de moeite waard. Cocktail erbij en gaan. Alvast even genieten? De playlist voor deze LIFF-Cruise staat voor je klaar!

De Citytripper

Voor de jetsetter die voorpremières wil shoppen en als eerste de grote winnaars van Cannes, Venetië, Berlijn, Sundance en Toronto wil zien. Spring aan boord van de hop-on-hop-off-bus en ontdek de verborgen goudmijntjes nog voordat ze verpest worden door het massatoerisme! Luister voor vertrek naar deze enige echte LIFF Citytripper afspeellijst.

De Backpacker

Voor de wereldreiziger die verrast wil worden door films die alleen op een filmfestival te zien zijn. Voor iedereen die op zoek is naar een bijzondere ervaring en weet dat je daarvoor van de gebaande paden af moet. Voorbereiden op deze reis gaat het best met onze Backpacker playlist!

De Roadie

Video killed the radiostar? Integendeel. Film en muziek horen bij elkaar, versterken elkaar juist, als biefstuk en rode wijn, haring en wit brood, Elvis en tosti’s. Muziekfilms ontbreken daarom ook dit jaar niet op het LIFF, net zo min als de specials met live-begeleiding die weer een onvergetelijke muzikale filmervaring garanderen. Tour mee en laat je wegblazen!

De Thrill-seeker

Perfect voor iedereen bij wie een vakantie simpelweg niet compleet is als er niet minstens een keer iemand in levensgevaar is geweest. Actie, angstzweet, levensvragen, nagelbijten: het hoeft niet allemaal met snelle achtervolgingen, als het puntje van die stoel maar niet leeg blijft.

De Oscartour

Voor de echte goudzoeker. Leuk, die onafhankelijk films, maar je doet niet voor niets elk jaar mee aan de Oscarquiz. Wat heeft er al gewonnen, wat wordt er ingezonden, en wie gaan er volgend jaar februari gegarandeerd de rode loper op?

Was het boek echt beter?

Oordeel zelf en ga op literaire reis langs de beste boekverfilmingen uit ons programma.

LGBT

Onze selectie uit het aanbod van LGBT-films van dit jaar, van over de hele wereld en ja, de meesten lopen goed af! Kun je niet wachten? Luister naar onze LGBT afspeellijst!