31 oktĀ - 10 nov 2019

Programma 2018

The three best European films of this year are nominated for the European Parliament LUX Prize: Styx, The Other Side of Everthing and Woman at War. All three films are screened at LIFF, free of charge offered by the European parlement!

woensdag 07 november

LUX PRIZE: The Other Side of Everything

Lux Film Prize

16:30 - 18:10 Kijkhuis 1

Een in tweeën gedeeld appartement in Belgrado vertelt het verhaal van een familie en staat symbool voor een land in politieke onrust. In een documentaire die deze ruimte nauwelijks verlaat, schildert dochter en regisseur Mila een intiem portret van haar activistische moeder.

meer info


donderdag 08 november

LUX Prize: Styx

Lux Film Prize, Panorama

16:30 - 18:00 Kijkhuis 1

Succesvolle arts Rike onderneemt een solozeiltocht om even aan haar drukke leven te ontsnappen. Na een hevige storm wordt Rike echter de enige bereikbare hulp voor een zinkende boot vol vluchtelingen. Dan is ze genoodzaakt om een belangrijke beslissing te nemen.

meer info


vrijdag 09 november

LUX Prize: Woman at War

Nordic Watching, Lux Film Prize

16:30 - 18:10 Kijkhuis 1

Halla is een vrouw met een missie: in haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie en is bereid alles te riskeren om haar geliefde IJslandse hooglanden te beschermen, tot een weeskind haar leven op zijn kop zet. Deze slimme feel-good viel in de prijzen in Cannes.

meer info


LUX FILM PRIZE 2017