31 okt - 10 nov 2019

zaterdag 10 november

21:15 - 22:56 Kijkhuis 2

Halla is een vijftigjarige vrouw met een missie. In haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie. Ze is bereid alles te riskeren om de ongerepte IJslandse hooglanden te beschermen die ze liefheeft… tot een weeskind onverwacht haar leven op zijn kop zet. Droogkomisch zoals alleen de Scandinaviërs dat kunnen én milieubewust, deze slimme feel-good is een must-see op het festival en viel onder andere in de prijzen in Cannes.


 


De drie beste films uit Europa dingen mee naar de LUX Prize van het Europees Parlement. De LUX films van dit jaar zijn StyxThe Other Side of Everthing en Woman at War. Op LIFF worden ze alle drie gratis aangeboden door het Europees parlement!

Normaal ticket
€ 9
Cinevilleticket
€ 0

Regisseur
Benedikt ERLINGSSON

Cast
Halldóra GEIRHAROSDÓTTIR

Gesproken taal
IJslands

Ondertiteling
Nederlands

Festivalroute
Citytripper, All-Inclusive LIFF-Cruise, Oscar tour

Programma onderdeel
Nordic Watching

Duur
100 minuten

Deze film draait ook op

 • zondag
  4 november
  21:30
  Kijkhuis 2
  Tickets
 • dinsdag
  6 november
  19:15
  Kijkhuis 2
  Tickets
Andere mensen die naar Woman at War gaan, gaan ook naar:

Halla is een vrouw met een missie: in haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie en is bereid alles te riskeren om haar geliefde IJslandse hooglanden te beschermen, tot een weeskind haar leven op zijn kop zet. Deze slimme feel-good viel in de prijzen in Cannes.

vrijdag 9 november
16:30 - 18:10 Kijkhuis 1
Meer info & tickets

Elk shot is een meesterwerk in dit sfeervolle drama dat zich afspeelt in een verdeeld Europa. Zula en Wiktor beleven een hevige romance maar worden zowel door politieke omstandigheden dwarsgezeten als door zichzelf. Na Ida weer een beeldschone film van Paweł Pawlikowski.

zaterdag 10 november
14:00 - 15:28 Trianon 1
Meer info & tickets

Wie Our Little Sister en Like Father, Like Son op eerdere edities van het LIFF heeft gezien, wil deze film niet missen. Wie weet dat Shoplifters de Gouden Palm in Cannes heeft gewonnen, ook niet. Voor de rest, neem het maar van ons aan: dit prachtige familiedrama is een van de beste films van het jaar.

zaterdag 3 november
18:45 - 20:46 Kijkhuis 1
Meer info & tickets