zaterdag 9 november

15:00 - 16:46 Old School

Deze mozaïekvertelling, gemaakt door 9 vrouwelijke Pacifische filmmakers, gefilmd in 7 verschillende Pacifische landen (Fiji, Tonga, de Salomonseilanden, Kuki Airani (Cookeilanden), Samoa, Niue en Aotearoa (Nieuw Zeeland)), neemt je mee op een reis die draait om het kracht putten uit cultuur, gedurende de levensloop van één vrouw: Vai. 
Vai wordt gespeeld door verschillende inheemse actrices, uit elk van de verschillende landen rond de Stille Oceaan. Een film, dus, met een grote verscheidenheid aan indrukken en verhalen, die desondanks net zo vloeiend en tegelijkertijd krachtig aanvoelt als het water waar de hoofdpersoon naar vernoemd is. 
Normaal ticket
€ 10,5

Regisseur
Ofa-Ki-Levuka GUTTENBEIL-LIKILIKI, Amberley Jo AUMUA, Becs ARAHANGA, Dianna FUEMANA, Marina ALOFAGIA MCCARTNEY, Nicole WHIPPY, Miria GEORGE, Matasila FRESHWATER

Cast
Mereani TUIMATANISIGA, Ar-Ramadi LONGOPOA, Betsy LUITOLO, Agnes PELE, Evotia-Rose ARAITI, Fiona COLLINS, Maliaga ERICK, Hinetu DELL

Gesproken taal
Engels

Programma onderdeel
Specials

Duur
90 minuten

Andere mensen die naar Vai gaan, gaan ook naar:
The Invisible Life of Eurídice Gusmão
The Invisible Life of Eurídice Gusmão

Rio de Janeiro, 1950. Zoals zoveel vrouwen van deze generatie, zijn de zussen Guida en Eurídice Gusmão onzichtbaar in de ogen van de maatschappij. Als ze na een dramatische gebeurtenis gedwongen worden apart te leven, geven ze nooit de hoop op elkaar terug te vinden. 

vrijdag 8 november
16:15 - 18:34 Kijkhuis 2
Meer info & ticketsMeer info & tickets
LUX: Cold Case: Hammarskjöld
LUX: Cold Case: Hammarskjöld

Was het neerstorten van het vliegtuig van VN-baas Dag Hammarskjöld in 1961 wel een ongeluk? In deze spraakmakende documentaire stuit regisseur Mads Brügger in Afrika op een onthutsend internationaal complot. Algauw komt Brügger iets op het spoor dat nog veel groter is dan de moord op een VN-secretaris.

woensdag 6 november
16:00 - 18:23 Kijkhuis 1
Meer info & ticketsMeer info & tickets
Il testimone invisibile
Il testimone invisibile

Een succesvolle zakenman wordt aangetroffen in een hotelkamer met zijn overleden minnares en een hoop geld. Hij schakelt de hulp van een bekende advocate in om zijn onschuld te bewijzen. Een spannende race tegen de klok die je constant op het verkeerde been zet.  

zondag 3 november
19:15 - 20:57 Kijkhuis 2
Meer info & ticketsMeer info & tickets

Blijf op de hoogte


NieuwsNieuws

4 redenen waarom je LIFF niet mag missen


4 redenen4 redenen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven