bioscoop

zaterdag 7 november

21:15 - 23:01 LIDO 1

Etienne (Kad Merad, 'Bienvenue chez les Ch’tis, Les Choristes') is niet altijd erg succesvol geweest in zijn acteercarrière. Nu hij voor de zoveelste keer zonder werk zit, en omdat hij ook niet de jongste meer is, zegt hij ja tegen het geven van een theaterworkshop in de gevangenis. Daar brengt hij een onwaarschijnlijke club gevangenen bij elkaar voor een opvoering van Samuel Becketts beroemde toneelstuk 'Wachten op Godot'. Onder de indruk van de acteerprestaties van de veroordeelden, pleit hij bij het gevangenisbestuur voor een theatertour buiten de gevangenis. Eindelijk voelt Etienne zich gewaardeerd: elke tourdatum is weer een nieuw succes, en er ontstaat een unieke relatie tussen de groep nieuwbakken acteurs en hun regisseur. Maar dan nadert het laatste optreden in Parijs. Zal hun laatste avond samen de grote overwinning zijn waar ze op hopen? Het is moeilijk om niet geraakt te worden door deze innemende geschiedenis, die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. De film was publieksfavoriet op het Angoulême Film Festival eerder dit jaar.
Bioscoop ticket
10,5
Cinevilleticket
€ 0

Regisseur
Emmanuel COURCOL

Cast
Kad MERAD, Marina HANDS

Gesproken taal
Frans

Ondertiteling
Engels

Programma onderdeel
Panorama

Duur
106 minuten

Deze film draait ook op

 • zaterdag
  31 oktober
  19:00
  LIDO 1
 • maandag
  2 november
  13:30
  LIDO 1
  Bioscoop TicketsBioscoop Tickets
 • vrijdag
  6 november
  11:00
  LIDO 1
 • zondag
  8 november
  17:45
  Kijkhuis 2
Andere mensen die naar Un Triomphe gaan, gaan ook naar:
Blackbird
Blackbird

Een terminaal zieke moeder (een geweldige Susan Sarandon) nodigt haar familie uit om nog één laatste keer samen te komen. Al gauw lopen de spanningen tussen haar twee dochters (Kate Winslet, Mia Wasikowska) hoog op. Roger Michell ('Notting Hill') behandelt in 'Blackbird' zware onderwerpen met een enorme dosis humor, lichtheid en menselijkheid.

zaterdag 7 november
18:45 - 20:23 LIDO 1
Meer info Meer info
The Macaluso Sisters
The Macaluso Sisters

The Macaluso Sisters volgt vijf Italiaanse zussen in drie verschillende fases van hun leven. Hun fijne jeugd wordt verstoord als één van hen plotseling overlijdt. De relatie tussen de zussen bouwt voort op dit voorval terwijl ze proberen te leven met dit trauma.

zondag 1 november
21:15 - 22:49 Kijkhuis 2
Meer info Meer info
Kuessipan
Kuessipan

'Kuessipan', naar de roman van Naomi Fontaine, vertelt het verhaal van twee hartsvriendinnen die opgroeien in een Inuitgemeenschap in Québec. Als kinderen beloofden ze altijd samen te blijven, maar naarmate ze ouder worden, komen de verschillen steeds meer boven drijven.

zaterdag 7 november
10:30 - 12:27 Kijkhuis 1
Meer info Meer info

LIFF MERCHANDISE!


Bestel hierBestel hier

Film nabespreken doe je in:


De DIGITALE LOBBY!De DIGITALE LOBBY!

Bekijk de winnaar!


PublieksprijsPublieksprijs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven