2 - 11 nov 2018

LUX PRIZE: The Other Side of Everything

woensdag 7 november

16:30 - 18:10 Kijkhuis 1

Een in tweeën gedeeld appartement in Belgrado vertelt het verhaal van een familie en staat symbool voor een land in politieke onrust. Moeder Srbijanka, een prominent politiek activist die een grote rol speelde in de revolutie, bewoont nog steeds de helft van het oorspronkelijke appartement. In een documentaire die deze ruimte nauwelijks verlaat, schildert dochter en regisseur Mila een ontroerend portret van haar moeder – een krachtige, indrukwekkende vrouw voor wie haar acties vanzelfsprekend zijn, zelfs al brengt ze daarmee haar leven in gevaar.


De drie beste films uit Europa dingen mee naar de LUX Prize van het Europees Parlement. De LUX films van dit jaar zijn StyxThe Other Side of Everthing en Woman at War. Op LIFF worden ze alle drie gratis aangeboden door het Europees parlement!

Regisseur
Mila TURAJLIC

Gesproken taal
Servisch

Ondertiteling
Engels

Programma onderdeel
Lux Film Prize

Duur
104 minuten

LUX FILM PRIZE 2017
Andere mensen die naar LUX PRIZE: The Other Side of Everything gaan, gaan ook naar:

Wanneer een chemicus een middel uitvindt om makkelijk goud te vinden, is Jake Gyllenhaal de enige die hem kan beschermen tegen de moordneigingen van de ‘Sisters-brothers’, gespeeld door Joaquin Phoenix en John C. Reilly. Een duister komisch schouwspel is het gevolg.

zaterdag 10 november
11:30 - 13:31 Trianon 1
Meer info & tickets

Met zijn beste vrienden deelt outsider Turo één grote passie: zijn heavy metal band ‘Impaled Rektum’. Volg de Finse band op hun bizarre reis met een gestolen busje, een lijkkist, schreeuwende metal en heel veel rendieren.

zondag 4 november
14:45 - 16:17 Trianon 3
Meer info & tickets

Film kijken en wijn drinken, wie wil dat nou niet?! In samenwerking met wijnkoperij Henri Bloem organiseren we naast de speciale filmische wijnproeverij Veni Vidi Vino (zondag 4 november) ook nog twee filmvertoningen in de winkel! Ook bij deze vertoningen zullen uiteraard bijpassende wijnen geschonken worden, dus geniet van Sofia Coppola’s moderne klassieker Lost in Translation zoals je de film nog ooit hebt ervaren.

donderdag 8 november
20:00 - 22:00 Henri Bloem
Meer info & tickets