2 - 11 nov 2018

LUX PRIZE: The Other Side of Everything

woensdag 7 november

16:30 - 18:10 Kijkhuis 1

Een in tweeën gedeeld appartement in Belgrado vertelt het verhaal van een familie en staat symbool voor een land in politieke onrust. Moeder Srbijanka, een prominent politiek activist die een grote rol speelde in de revolutie, bewoont nog steeds de helft van het oorspronkelijke appartement. In een documentaire die deze ruimte nauwelijks verlaat, schildert dochter en regisseur Mila een ontroerend portret van haar moeder – een krachtige, indrukwekkende vrouw voor wie haar acties vanzelfsprekend zijn, zelfs al brengt ze daarmee haar leven in gevaar.


De drie beste films uit Europa dingen mee naar de LUX Prize van het Europees Parlement. De LUX films van dit jaar zijn StyxThe Other Side of Everthing en Woman at War. Op LIFF worden ze alle drie gratis aangeboden door het Europees parlement!

Regisseur
Mila TURAJLIC

Gesproken taal
Servisch

Ondertiteling
Engels

Programma onderdeel
Lux Film Prize

Duur
104 minuten

LUX FILM PRIZE 2017
Andere mensen die naar LUX PRIZE: The Other Side of Everything gaan, gaan ook naar:

Deze caleidoscopische collage is een ode aan San Francisco en een van de beste films aller tijden. De filmmakers verzamelden fragmenten uit meer dan honderd films en televisieseries, die samen een speelse, alternatieve versie van Alfred Hitchcocks Vertigo vormen.

zondag 4 november
16:15 - 17:18 Trianon 2
Meer info & tickets

Alles staat op zijn kop in de wereld van deze boerderijdieren: kippen jagen op vossen, een vos bemoedert de kuikentjes en een eend verkleedt zich als de Kerstman. Hartverwarmend en doldwaas, deze vrolijke nieuwe animatiefilm van de makers van Ernest & Celestine.

zondag 11 november
12:00 - 13:20 Trianon 2
Meer info & tickets

Een jonge balletdanseres ontdekt dat er iets aan de hand is op haar dansschool wat het daglicht niet kan verdragen, in deze hommage aan Dario Argento’s horrorklassieker uit 1977. Geregisseerd door Luca Guadagnino (Call Me By Your Name), met de allereerste soundtrack van Radiohead-frontman Thom Yorke.

zaterdag 3 november
21:15 - 23:47 Kijkhuis 1
Meer info & tickets