31 oktĀ - 10 nov 2019

LUX PRIZE: The Other Side of Everything

woensdag 7 november

16:30 - 18:10 Kijkhuis 1

Een in tweeën gedeeld appartement in Belgrado vertelt het verhaal van een familie en staat symbool voor een land in politieke onrust. Moeder Srbijanka, een prominent politiek activist die een grote rol speelde in de revolutie, bewoont nog steeds de helft van het oorspronkelijke appartement. In een documentaire die deze ruimte nauwelijks verlaat, schildert dochter en regisseur Mila een ontroerend portret van haar moeder – een krachtige, indrukwekkende vrouw voor wie haar acties vanzelfsprekend zijn, zelfs al brengt ze daarmee haar leven in gevaar.


De drie beste films uit Europa dingen mee naar de LUX Prize van het Europees Parlement. De LUX films van dit jaar zijn StyxThe Other Side of Everthing en Woman at War. Op LIFF worden ze alle drie gratis aangeboden door het Europees parlement!

Regisseur
Mila TURAJLIC

Gesproken taal
Servisch

Ondertiteling
Engels

Programma onderdeel
Lux Film Prize

Duur
104 minuten

LUX FILM PRIZE 2017
Andere mensen die naar LUX PRIZE: The Other Side of Everything gaan, gaan ook naar:

Als haar streng conservatieve tante erachter komt dat Cameron (Chloë Grace Moretz) met een meisje heeft gezoend, stuurt ze haar naar een LHBT-bekeringskamp. Deze coming(-out)-of-age film won het prestigieuze Sundance filmfestival.

dinsdag 6 november
19:00 - 20:31 Kijkhuis 1
Meer info & tickets

Wanneer een chemicus een middel uitvindt om makkelijk goud te vinden, is Jake Gyllenhaal de enige die hem kan beschermen tegen de moordneigingen van de ‘Sisters-brothers’, gespeeld door Joaquin Phoenix en John C. Reilly. Een duister komisch schouwspel is het gevolg.

vrijdag 9 november
19:00 - 21:01 Trianon 1
Meer info & tickets

Een tienermeisje genaamd Juno raakt zwanger en probeert daar op haar eigen nonchalante manier mee om te gaan, maar onderweg leert ze het een en ander over ouder worden. De indieklassieker van regisseur Jason Reitman (ook verantwoordelijk voor The Front Runner, die dit jaar op het LIFF draait), met Ellen Page en Michael Cera.

dinsdag 6 november
20:30 - 22:06 Red Carpet Lounge
Meer info & tickets