2 - 11 nov 2018

LUX PRIZE: The Other Side of Everything

woensdag 7 november

16:30 - 18:10 Kijkhuis 1

Een in tweeën gedeeld appartement in Belgrado vertelt het verhaal van een familie en staat symbool voor een land in politieke onrust. Moeder Srbijanka, een prominent politiek activist die een grote rol speelde in de revolutie, bewoont nog steeds de helft van het oorspronkelijke appartement. In een documentaire die deze ruimte nauwelijks verlaat, schildert dochter en regisseur Mila een ontroerend portret van haar moeder – een krachtige, indrukwekkende vrouw voor wie haar acties vanzelfsprekend zijn, zelfs al brengt ze daarmee haar leven in gevaar.


De drie beste films uit Europa dingen mee naar de LUX Prize van het Europees Parlement. De LUX films van dit jaar zijn StyxThe Other Side of Everthing en Woman at War. Op LIFF worden ze alle drie gratis aangeboden door het Europees parlement!

Regisseur
Mila TURAJLIC

Gesproken taal
Servisch

Ondertiteling
Engels

Programma onderdeel
Lux Film Prize

Duur
104 minuten

LUX FILM PRIZE 2017
Andere mensen die naar LUX PRIZE: The Other Side of Everything gaan, gaan ook naar:

Alles staat op zijn kop in de wereld van deze boerderijdieren: kippen jagen op vossen, een vos bemoedert de kuikentjes en een eend verkleedt zich als de Kerstman. Hartverwarmend en doldwaas, deze vrolijke nieuwe animatiefilm van de makers van Ernest & Celestine.

zondag 11 november
12:00 - 13:20 Trianon 2
Meer info & tickets

Een dodelijke aanval tijdens het verjaardagsfeest van een vechtkunstmeester verandert de feestvreugde direct. Alleen het jongetje Li Tianran ontsnapt. Jaren later wordt Li gedreven door zijn eigen drang om wraak te nemen op Zhu en Nemoto, de mannen die zijn meester hebben vermoord.

vrijdag 9 november
11:15 - 13:32 Kijkhuis 2
Meer info & tickets

Gevierd atleet Thierry ontmoet op vakantie sekswerker Fae. Hun intieme relatie biedt de basis voor een film over connectie en acceptatie. Een artistiek drama, gebaseerd op het boek Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten van de Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst.

maandag 5 november
14:00 - 15:45 Kijkhuis 1
Meer info & tickets