bioscoop

zaterdag 7 november

12:00 - 13:40 Volkenkunde

Prachtig gefilmd Shakespeariaans drama, gebaseerd op ware gebeurtenissen en uitgevoerd door één van de laatste traditionele stammen op het eiland Tanna, Vanuatu. De mooie, trotse Wawa en Dain, zoon van het stamhoofd, zijn verliefd. Ze besluiten te vluchten wanneer het stamhoofd Wawa wil uithuwelijken aan een rivaliserende stam, als bestendiging van de recente vrede tussen de stammen. Op zoek naar vrijheid trekken Wawa en Dain over het eiland, in een adembenemend mooie ontdekkingstocht. Tanna is niet alleen een prachtig liefdesverhaal, maar ook een visueel overrompelende liefdesbrief aan de ongerepte natuur van Vanuatu. Geselecteerd in samenwerking met het Volkenkunde-museum in het kader van hun tentoonstelling Een Zee van Eilanden.
Bioscoop ticket
14

Regisseur
Bentley DEAN, Martin BUTLER

Cast
Mungau DAIN, Marie WAWA, Marceline ROFIT, Charlie KAHLA

Gesproken taal
Nauvhal

Ondertiteling
Nederlands

Programma onderdeel
Specials

Duur
105 minuten

Andere mensen die naar Tanna gaan, gaan ook naar:
Idiot Prayer - Nick Cave Alone at Alexandra
Idiot Prayer - Nick Cave Alone at Alexandra

Nick Cave alleen op een podium: daar kun je in principe 48 uur mee vullen. Helaas zijn het er maar twee. Geweldig geluid, geweldige visuals, geweldige muziek, en met cinematograaf Robbie Ryan ('American Honey', 'The Favourite') op weg naar zijn volgende Oscarnominatie.

zondag 8 november
12:30 - 14:28 Trianon 1
Meer info Meer info
Jochem Myjer - Nog Eentje Dan
Jochem Myjer - Nog Eentje Dan

Na elf dagen festival met films vanuit heel de wereld voelt het in dit gekke jaar meer dan gepast om het festival dit jaar ‘lokaal’ af te sluiten met deze indringende documentaire over Leidse trots Jochem Myjer.   

zondag 8 november
21:30 - 22:25 Trianon 2
Meer info Meer info
Spider-Man: Into The Spider-Verse
Spider-Man: Into The Spider-Verse

Weergaloze animatie, een verrassend origineel verhaal en een zeldzaam authentieke stripboekensfeer: Spider-Man: Into the Spider-Verse is genieten van begin tot eind en won terecht de Oscar voor beste animatiefilm.

maandag 2 november
16:00 - 17:57 LIDO 1
Meer info Meer info

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven