31 okt - 10 nov 2019

zaterdag 10 november

18:45 - 20:46 Kijkhuis 2

Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verdwaald meisje tegen. Als blijkt dat ze is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en maar net genoeg verdient door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld. Na Like Father, Like Son en Our Little Sister levert Hirokazu Kore-eda weer een meesterwerk af, dat in Cannes terecht de Gouden Palm won.

Normaal ticket
€ 9
Cinevilleticket
€ 0

Regisseur
Hirokazu KORE-EDA

Cast
Franky LILY, Sakura ANDO, Mayu MATSUOKA, Kilin KIKI, Kairi JYO, Miyu SASAKI

Gesproken taal
Japans

Ondertiteling
Nederlands

Festivalroute
Citytripper, All-Inclusive LIFF-Cruise, Oscar tour

Programma onderdeel
Panorama

Duur
121 minuten

Deze film draait ook op

 • zaterdag
  3 november
  18:45
  Kijkhuis 1
  Tickets
 • dinsdag
  6 november
  13:45
  Trianon 1
  Tickets
Andere mensen die naar Shoplifters gaan, gaan ook naar:

Elk shot is een meesterwerk in dit sfeervolle drama dat zich afspeelt in een verdeeld Europa. Zula en Wiktor beleven een hevige romance maar worden zowel door politieke omstandigheden dwarsgezeten als door zichzelf. Na Ida weer een beeldschone film van Paweł Pawlikowski.

zaterdag 10 november
14:00 - 15:28 Trianon 1
Meer info & tickets

Wie Our Little Sister en Like Father, Like Son op eerdere edities van het LIFF heeft gezien, wil deze film niet missen. Wie weet dat Shoplifters de Gouden Palm in Cannes heeft gewonnen, ook niet. Voor de rest, neem het maar van ons aan: dit prachtige familiedrama is een van de beste films van het jaar.

zaterdag 3 november
14:15 - 16:16 Trianon 3
Meer info & tickets

Halla is een vrouw met een missie: in haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie en is bereid alles te riskeren om haar geliefde IJslandse hooglanden te beschermen, tot een weeskind haar leven op zijn kop zet. Deze slimme feel-good viel in de prijzen in Cannes.

zondag 4 november
21:30 - 23:11 Kijkhuis 2
Meer info & tickets