bioscoop

zondag 8 november

11:15 - 13:02 Kijkhuis 1

Als Tokara wil trouwen met de mooie Nafi, zijn nichtje, komen hun vaders met elkaar in conflict. Aanvankelijk lijkt hun broederstrijd te draaien om het geluk van hun kroost, maar langzamerhand blijken de kinderen slechts een speelbal te zijn in hun bittere twist over tradities, vooruitgang en de ware islam. Kan hun familieband hen helpen hun ideologische verschillen te overstijgen? Regisseur Mamadou Dia nam zijn sfeerrijke speelfilmdebuut Nafi's Father op in zijn thuisstad Matam. De film werd in Locarno onderscheiden met het Gouden Luipaard voor het beste debuut en de Gouden Luipaard in de Filmmakers of the Present-competitie.
Deze film is onderdeel van een bijzonder Afrika-programma dat gepresenteerd wordt in samenwerking met het African Studies Centre (Universiteit Leiden) in het kader van Africa 2020, een jaar vol activiteiten om de 60ste verjaardag van de onafhankelijkheid van 17 Afrikaanse landen te vieren. Er worden 4 recente speelfilms van Afrikaanse filmmakers vertoond, afkomstig uit een van de landen die in 1960 onafhankelijk werden. Na afloop van de film zal er een Q & A sessie zijn in het bijzijn van een deskundige gelieerd aan het African Studies Centre.Tijdens de inloop van de film speelt de bekende Layba Diawara de kora.
Bioscoop ticket
10,5
Cinevilleticket
€ 0

Regisseur
Mamadou DIA

Cast
Saikou LO, Alassane SY, Penda DALY SY

Gesproken taal
Pulaar

Ondertiteling
Engels

Programma onderdeel
Africa 2020

Duur
107 minuten

Andere mensen die naar Nafi's Father gaan, gaan ook naar:
Maki'la
Maki'la

Maki doet haar best om te overleven in de harde straatcultuur van Kinshasa. Ze is ‘getrouwd’ met Mbingazor, de leider van een groep jonge sapeurs: een bekende, extravagante subcultuur in Congo. Maar wanneer de jonge Acha Maki’s pad kruist, ontfermt ze zich over het wanhopige meisje en besluit samen met haar verder te gaan.

zondag 8 november
10:30 - 11:48 Kijkhuis 2
Meer info Meer info
Frontières
Frontières

Adjara, een Senegalese zakenvrouw, raakt tijdens een busreis bevriend met drie andere vrouwen uit verschillende landen. Hun reis voert hen van Dakar, via Mali, Burkina Faso en Benin naar Lagos (Nigeria). Op papier een alledaagse busroute, maar onderweg moeten de vrouwen het hoofd bieden aan allerlei gevaren.

zondag 8 november
12:30 - 14:00 Kijkhuis 2
Meer info Meer info
Eyimofe - ONLINE
Eyimofe - ONLINE

Eyimofe (This is My Desire) speelt in Lagos, Nigeria en volgt de verhalen van Mofe, werkzaam als technicus in een fabriek en kapster Rosa, die beiden op zoek zijn naar een beter leven in het buitenland. Tegenslag en het lot komen tussenbeide terwijl twee mensen een beter leven voor hun familie proberen te vinden.

zondag 8 november
21:15 - 23:11 CAMERA ONLINE
Meer info Meer info

LIFF MERCHANDISE!


Bestel hierBestel hier

Film nabespreken doe je in:


De DIGITALE LOBBY!De DIGITALE LOBBY!

Bekijk de winnaar!


PublieksprijsPublieksprijs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven