2 - 11 nov 2018

Letters From Baghdad

woensdag 1 november

19:30 - 21:35 RMO

De Britse Gertrude Bell (1868-1926) reisde aan het einde van de negentiende eeuw naar Irak en speelde er politiek en cultureel gezien een grote rol. Haar correspondentie geeft een bijzondere inkijk in haar ervaringen in het Midden-Oosten. Filmmakers Zeva Oelbaum en Sabine Krayenbühl maakten een portret van Bell aan de hand van filmmateriaal en haar brieven, ingesproken door Oscarwinnares Tilda Swinton. 

In haar inleidende lezing laat Nicky van de Beek zien hoe enkele vrouwen erin slaagden om naar het Midden-Oosten te reizen en daar belangrijk werk te doen.
Normaal ticket
€ 9
Cinevilleticket
€ 0

Regisseur
Sabine KRAYENBÜHL, Zeva OELBAUM

Cast
Tilda SWINTON

Gesproken taal
Engels, Arabisch

Ondertiteling
Engels

Genre
Documentary

Programma onderdeel
RMO

Duur
95 minuten

Wait!
we got more
Andere mensen die naar Letters From Baghdad gaan, gaan ook naar:

In deze documentaire gaat lerarenopleider en oud-basisschoolleraar Maarten Stuifbergen op zoek naar de kracht van de leraar. Wat is dat en hoe kan die het beste worden ingezet ten behoeve van de kansen van kinderen? Welke impact heb je als leraar?

zaterdag 4 november
11:45 - 12:45 Trianon 3
Meer info & tickets

De Sub071 moest in 2015, na zeven jaar en honderden shows, haar deuren sluiten. De mensen in de organisatie, hun passie en openheid voor nieuwe muziek, inspireerden documentairemaakster Minja Sarovic tot het maken van een DIY-film over deze DIY-venue.

zaterdag 4 november
13:15 - 14:15 Trianon 3
Meer info & tickets

Documentaire van filmmaker Tim Slade over de vernietiging van cultureel erfgoed en de gevolgen daarvan voor de mensheid. De film focust niet alleen op de recente vernietigingen in Syrië en Irak door IS, maar geeft ook andere hedendaagse voorbeelden.

dinsdag 31 oktober
19:30 - 21:21 RMO
Meer info & tickets