31 okt - 10 nov 2019

zondag 4 november

11:30 - 13:27 Kijkhuis 1

De regisseur van Jagten en Festen duikt met zijn nieuwste film in de wereld van de rampenfilms. Raar, voor iemand die ooit hielp Dogma 95 op te zetten? Nee, want als iemand het woord ‘beklemmend’ eer aan doet dan is het Vinterberg, en dan doet hij het dit keer ook nog eens in een onderzeeër. De Koersk was een Russische kernonderzeeër die in 2000 naar de bodem van de Barentszee zonk, inclusief 118 bemanningsleden. Dankzij Vinterbergs intieme, opmerkzame, maar ook woeste en – ja – beklemmende stijl  staat het water de kijker gedurende de hele film aan de lippen, zowel aan boord als aan land. Met Matthias Schoenaerts, Colin Firth en Léa Seydoux.

Normaal ticket
€ 9
Cinevilleticket
€ 0

Regisseur
Thomas VINTERBERG

Cast
Matthias SCHOENAERTS, Firth COLIN, Léa SEYDOUX

Gesproken taal
Engels

Ondertiteling
Nederlands

Festivalroute
Citytripper, Thrill-seeker

Programma onderdeel
Panorama

Duur
117 minuten

Deze film draait ook op

 • maandag
  5 november
  21:15
  Kijkhuis 2
  Tickets
 • vrijdag
  9 november
  13:45
  Trianon 1
  Tickets
Andere mensen die naar Kursk gaan, gaan ook naar:

Superdure boeken in een superslecht beveiligde bibliotheek, een krakkemikkige vluchtauto en verveelde (jonge)mannen in waardeloze vermommingen: American Animals heeft alle ingrediënten voor een klassieke kraakfilm. Maar wat is ‘verzonnen’ en wat is ‘waargebeurd’ als iedereen ineens zijn eigen versie van de gebeurtenissen vertelt?

dinsdag 6 november
12:00 - 13:56 Trianon 3
Meer info & tickets

Ryan Gosling in de ruimte? Wonderkind Damien Chazelle (bekend van LIFF-winnaar Whiplash en La La Land) achter de camera? Need we say more? Nou vooruit, First Man vertelt op indrukwekkende wijze het meeslepende verhaal achter de eerste maanmissie.

donderdag 8 november
12:30 - 14:43 Trianon 1
Meer info & tickets

Een zwarte telemarketeer ontdekt een magische sleutel tot zakelijk succes. Maar aangekomen in de bovenste regionen van de bedrijfshiërarchie ontdekt hij bizarre dingen. Een politieke komedie met een hoog WTF gehalte. Michel Gondry met een overdosis zou nog iets minder geks maken. Gelukkig.

vrijdag 9 november
19:15 - 21:00 Trianon 3
Meer info & tickets