dinsdag 5 november

19:00 - 21:01 Wijnhaven DH

In 2009 leek In the Loop nog pure satire, maar gezien de huidige politieke situatie lijkt het bijna een documentaire. In de tijd van schandalen en Fake News vertelt Alexander Pleijter, expert in online journalistiek en factchecking, over deze zwarte komedie, waarin een Britse minister in een bizarre storm van spin-doctors, anarchisme en intriges in Washington terecht komt nadat hij per ongeluk een mogelijke aanval op het Midden-Oosten heeft onthuld. 
 
Alexander Pleijter doet onderzoek naar de impact die nieuwe media hebben op de manier waarop journalisten werken en hoe nieuwe technologie de journalistiek beter kan maken. Ook is hij coördinator van Nieuwscheckers, het factcheckproject van de Universiteit Leiden.
 
Normaal ticket
€ 4,44

Regisseur
Armando IANNUCCI

Gesproken taal
Engels

Ondertiteling
Geen Ondertiteling

Programma onderdeel
Science & Cinema: 444 edition

Duur
106 minuten

Andere mensen die naar In the Loop gaan, gaan ook naar:
Three Summers
Three Summers

De vrolijke en energieke Madá past al jaren op het vakantiehuis van een schatrijke familie uit Rio de Janeiro. Wanneer haar werkgever verstrikt raakt in een fraudezaak probeert Madá het huis en haar leven op de rails te houden in dit fijne komische drama. Regisseur Sandra Kogut zal op het festival aanwezig zijn om de film te presenteren.

zondag 3 november
16:45 - 18:19 Kijkhuis 1
Meer info & ticketsMeer info & tickets
Fahim
Fahim

De achtjarige Fahim en zijn vader moeten hun geboorteland Bangladesh ontvluchten. Aangekomen in Frankrijk lijkt de situatie hopeloos, totdat Fahims talenten als schaker worden ontdekt door de Franse schaakmeester Sylvain. Inspirerende en aangrijpende film, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Fahim Mohammad.

vrijdag 8 november
14:00 - 15:50 Kijkhuis 2
Meer info & ticketsMeer info & tickets
Judy
Judy

Het meeslepende verhaal van Judy Garland, die veel meer was dan alleen dat meisje uit The Wizard of Oz, vertolkt door Renée Zellweger, die op haar beurt andermaal laat zien dat ze veel meer is dan alleen Bridget Jones.  

maandag 4 november
14:15 - 16:13 Kijkhuis 1
Meer info & ticketsMeer info & tickets

Blijf op de hoogte


NieuwsNieuws

4 redenen waarom je LIFF niet mag missen


4 redenen4 redenen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven