dinsdag 5 november

19:00 - 21:01 Wijnhaven DH

In 2009 leek In the Loop nog pure satire, maar gezien de huidige politieke situatie lijkt het bijna een documentaire. In de tijd van schandalen en Fake News vertelt Alexander Pleijter, expert in online journalistiek en factchecking, over deze zwarte komedie, waarin een Britse minister in een bizarre storm van spin-doctors, anarchisme en intriges in Washington terecht komt nadat hij per ongeluk een mogelijke aanval op het Midden-Oosten heeft onthuld. 
 
Alexander Pleijter doet onderzoek naar de impact die nieuwe media hebben op de manier waarop journalisten werken en hoe nieuwe technologie de journalistiek beter kan maken. Ook is hij coördinator van Nieuwscheckers, het factcheckproject van de Universiteit Leiden.
 
Normaal ticket
€ 4,44

Regisseur
Armando IANNUCCI

Gesproken taal
Engels

Ondertiteling
Geen Ondertiteling

Programma onderdeel
Science & Cinema: 444 edition

Duur
106 minuten

Andere mensen die naar In the Loop gaan, gaan ook naar:
The Peanut Butter Falcon
The Peanut Butter Falcon

Een jonge man met het syndroom van Down loopt weg uit het tehuis om professioneel worstelaar te worden. Onderweg ontmoet hij de voortvluchtige Tyler (Shia LaBeouf), die hem helpt zijn droom na te jagen. Deze heerlijke feel-good zal ongetwijfeld een van de hits van het festival worden.

vrijdag 8 november
19:00 - 20:37 Kijkhuis 2
Meer info & ticketsMeer info & tickets
On the Roof
On the Roof

Prof. Rypar is een conservatieve gepensioneerde man die maar moeilijk met zijn tijd mee gaat. Wanneer hij een Vietnamese jongen vindt op de rand van het dak van zijn appartement, besluit hij hem in huis te nemen. De twee nogal verschillende individuen vinden het moeilijk met elkaar om te gaan, maar merken dat ze elkaar ook nodig hebben.   

maandag 4 november
18:45 - 20:25 Trianon 2
Meer info & ticketsMeer info & tickets
I Am Rembrandt
I Am Rembrandt

De documentaire I Am Rembrandt schetst een informatief, kritisch en hilarisch beeld van het Rembrandtjaar in Leiden en onderzoekt zo de gevolgen van de vercommercialisering van cultureel erfgoed.   

zondag 3 november
12:15 - 13:00 Trianon 1
Meer info & ticketsMeer info & tickets

Blijf op de hoogte


NieuwsNieuws

4 redenen waarom je LIFF niet mag missen


4 redenen4 redenen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven