dinsdag 5 november

19:00 - 21:01 Wijnhaven DH

In 2009 leek In the Loop nog pure satire, maar gezien de huidige politieke situatie lijkt het bijna een documentaire. In de tijd van schandalen en Fake News vertelt Alexander Pleijter, expert in online journalistiek en factchecking, over deze zwarte komedie, waarin een Britse minister in een bizarre storm van spin-doctors, anarchisme en intriges in Washington terecht komt nadat hij per ongeluk een mogelijke aanval op het Midden-Oosten heeft onthuld. 
 
Alexander Pleijter doet onderzoek naar de impact die nieuwe media hebben op de manier waarop journalisten werken en hoe nieuwe technologie de journalistiek beter kan maken. Ook is hij coördinator van Nieuwscheckers, het factcheckproject van de Universiteit Leiden.
 
Normaal ticket
€ 4,44

Regisseur
Armando IANNUCCI

Gesproken taal
Engels

Ondertiteling
Geen Ondertiteling

Programma onderdeel
Science & Cinema: 444 edition

Duur
106 minuten

Andere mensen die naar In the Loop gaan, gaan ook naar:
Harajuku
Harajuku

Vilde is gefascineerd door Harajuku, de beroemde bruisende wijk in Tokyo, en wanneer haar wereld onverwachts compleet op zijn kop komt te staan, wil ze maar één ding: daarheen vluchten. Een Noorse film zoals je nog niet eerder hebt gezien, donker maar met een kleurrijk randje.

vrijdag 8 november
21:45 - 23:07 Trianon 2
Meer info & ticketsMeer info & tickets
J'ai Perdu Mon Corps
J'ai Perdu Mon Corps

In deze prachtige en inventieve animatiefilm ontsnapt een afgehakte hand uit een laboratorium met maar één missie: terugkeren naar zijn lichaam. Terwijl de hand zich een weg door Parijs baant, haalt hij herinneringen op aan zijn vroegere leven.  

dinsdag 5 november
14:30 - 15:51 Kijkhuis 2
Meer info & ticketsMeer info & tickets
The Report
The Report

Senaatslid Daniel Jones (Adam Driver) krijgt de taak om het onderzoek te leiden naar de extreme verhoortechnieken die de CIA toepaste op terreurverdachten na 9/11. Maar de publicatie van zijn ‘Torture Report’ stuit op steeds meer politieke tegenwerking in deze spannende dossierthriller.   

maandag 4 november
16:30 - 18:28 Trianon 1
Meer info & ticketsMeer info & tickets

Blijf op de hoogte


NieuwsNieuws

4 redenen waarom je LIFF niet mag missen


4 redenen4 redenen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven