Het Collectief Looks Beyond

zaterdag 9 november

20:00 - 21:30 Old School

Film kan een kijker kennis laten maken met een onbekende wereld. Het witte doek kan ons plekken laten zien waar we nooit zijn geweest, culturen die we nooit van dichtbij hebben gezien en gebruiken die ons onbekend zijn. Maar hoe kan deze introductie aan een passieve kijker leiden tot echt begrip? LIFF: Look Beyond kijkt naar manieren waarop film dat begrip bewerkstelligt. Van virtual reality tot filmtechnieken, van verhalenvertellers tot lezingen. Doe mee op zaterdag 9 november!Bij Het Collectief Looks Beyond kijken we naar de interactie met anderen, de stad en onze omgeving. Een manier om dit te doen is social media. Hoe representeren mensen hun stad op social media? Samen met John D. Boy, assistent professor sociologie aan de Universiteit Leiden, kijken we naar de manier waarop social media onze interactie met de stad verandert.

Programma onderdeel
Specials

Duur
90 minuten

Andere mensen die naar Het Collectief Looks Beyond gaan, gaan ook naar:
Harajuku
Harajuku

Vilde is gefascineerd door Harajuku, de beroemde bruisende wijk in Tokyo, en wanneer haar wereld onverwachts compleet op zijn kop komt te staan, wil ze maar één ding: daarheen vluchten. Een Noorse film zoals je nog niet eerder hebt gezien, donker maar met een kleurrijk randje.

donderdag 7 november
17:00 - 18:22 Trianon 3
Meer info & ticketsMeer info & tickets
Portrait de la Jeune Fille en Feu
Portrait de la Jeune Fille en Feu

Jonge kunstenares Marianne krijgt de opdracht het huwelijksportret te schilderen van Héloïse, maar komt er al snel achter dat dit geen gemakkelijke opgave zal worden. Dit prachtige kostuumdrama viel volledig terecht in de prijzen in Cannes.  

zaterdag 2 november
13:45 - 15:45 Trianon 1
Meer info & ticketsMeer info & tickets
The Art of Self-Defense
The Art of Self-Defense

Casey (Jesse Eisenberg) neemt karatelessen om beter voor zichzelf op te komen, maar leert naast karate nog veel meer van zijn sensei. Misschien wel meer dan goed voor hem is… Deze duistere komedie is zeer geschikt voor liefhebbers van ‘LIFF Favourite’ Yorgos Lanthimos.

donderdag 7 november
19:00 - 20:44 Trianon 3
Meer info & ticketsMeer info & tickets

Blijf op de hoogte


NieuwsNieuws

4 redenen waarom je LIFF niet mag missen


4 redenen4 redenen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven