Het Collectief Looks Beyond

zaterdag 9 november

20:00 - 21:30 Old School

Film kan een kijker kennis laten maken met een onbekende wereld. Het witte doek kan ons plekken laten zien waar we nooit zijn geweest, culturen die we nooit van dichtbij hebben gezien en gebruiken die ons onbekend zijn. Maar hoe kan deze introductie aan een passieve kijker leiden tot echt begrip? LIFF: Look Beyond kijkt naar manieren waarop film dat begrip bewerkstelligt. Van virtual reality tot filmtechnieken, van verhalenvertellers tot lezingen. Doe mee op zaterdag 9 november!Bij Het Collectief Looks Beyond kijken we naar de interactie met anderen, de stad en onze omgeving. Een manier om dit te doen is social media. Hoe representeren mensen hun stad op social media? Samen met John D. Boy, assistent professor sociologie aan de Universiteit Leiden, kijken we naar de manier waarop social media onze interactie met de stad verandert.

Programma onderdeel
Specials

Duur
90 minuten

Andere mensen die naar Het Collectief Looks Beyond gaan, gaan ook naar:
Late Night
Late Night

Emma Thompson’s carrière als talkshowhost wordt gered door frisse wervelwind Mindy Kahling, die haar leert dat millennials helemaal niet zo eng zijn. Een vrolijke komedie over vriendschap, cultuurverschillen en overleven in een wereld die (gelukkig) snel verandert.  

zaterdag 2 november
16:30 - 18:12 Trianon 1
Meer info & ticketsMeer info & tickets
The Report
The Report

Senaatslid Daniel Jones (Adam Driver) krijgt de taak om het onderzoek te leiden naar de extreme verhoortechnieken die de CIA toepaste op terreurverdachten na 9/11. Maar de publicatie van zijn ‘Torture Report’ stuit op steeds meer politieke tegenwerking in deze spannende dossierthriller.   

woensdag 6 november
11:30 - 13:28 Trianon 1
Meer info & ticketsMeer info & tickets
Monstri
Monstri

In drie hoofdstukken vertelt Monstri het verhaal van een getrouwd stel door hen 24 uur lang te volgen. Dit gelaagde drama is zowel een persoonlijk verhaal over een gecompliceerde relatie, als een kritische blik op de maatschappelijke verwachtingen in de hedendaagse Roemeense samenleving.  

maandag 4 november
11:30 - 13:26 Trianon 2
Meer info & ticketsMeer info & tickets

Blijf op de hoogte


NieuwsNieuws

4 redenen waarom je LIFF niet mag missen


4 redenen4 redenen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven