Het Collectief Looks Beyond

zaterdag 9 november

20:00 - 21:30 Old School

Film kan een kijker kennis laten maken met een onbekende wereld. Het witte doek kan ons plekken laten zien waar we nooit zijn geweest, culturen die we nooit van dichtbij hebben gezien en gebruiken die ons onbekend zijn. Maar hoe kan deze introductie aan een passieve kijker leiden tot echt begrip? LIFF: Look Beyond kijkt naar manieren waarop film dat begrip bewerkstelligt. Van virtual reality tot filmtechnieken, van verhalenvertellers tot lezingen. Doe mee op zaterdag 9 november!Bij Het Collectief Looks Beyond kijken we naar de interactie met anderen, de stad en onze omgeving. Een manier om dit te doen is social media. Hoe representeren mensen hun stad op social media? Samen met John D. Boy, assistent professor sociologie aan de Universiteit Leiden, kijken we naar de manier waarop social media onze interactie met de stad verandert.

Programma onderdeel
Specials

Duur
90 minuten

Andere mensen die naar Het Collectief Looks Beyond gaan, gaan ook naar:
The Mustang
The Mustang

Een veroordeelde man met een gewelddadig verleden krijgt de kans om deel te nemen aan een nieuw rehabilitatieprogramma, waarin gevangenen helpen om wilde paarden te temmen. Matthias Schoenaerts is ijzersterk in dit indrukwekkende debuut.  

zondag 3 november
21:30 - 23:06 Kijkhuis 2
Meer info & ticketsMeer info & tickets
Deerskin
Deerskin

George (Jean Dujardin) raakt zo geobsedeerd door zijn hertenleren designerjas dat hij al zijn spaargeld verbrast en steeds gewelddadiger wordt. Quentin Dupieux is terug met weer een absurdistische komedie in geheel eigen stijl.

zondag 3 november
17:15 - 18:32 Trianon 3
Meer info & ticketsMeer info & tickets
System Crasher
System Crasher

In dit intense maar indrukwekkende drama volgen we de 9-jarige Benni, die door haar plotselinge maar zeer heftige woede-uitbarstingen maar geen thuis kan vinden. We zien zowel de lieve als onhandelbare kanten van Benni en leven daarom extra mee met deze ‘system crasher’.

zaterdag 9 november
11:45 - 13:43 Kijkhuis 1
Meer info & ticketsMeer info & tickets

Blijf op de hoogte


NieuwsNieuws

4 redenen waarom je LIFF niet mag missen


4 redenen4 redenen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven