Funked Up @ LIFF 2019

vrijdag 8 november

20:30 - 02:00 Scheltema

Vanaf 20.30 sluit de online kaartverkoop op liff.nl, maar start de verkoop aan de deur. Ook zijn er online tickets te koop via: https://bit.ly/2M9kV2M
Tijdens en samen met het Leiden International Film Festival is er weer een Funked Up @ Scheltema Leiden. Is het een clubavond? Een minifestival? We weten het zelf ook niet. Hoe dan ook: veel funk, soul, afro, jazz, hiphop, rock, reggae en ska en veel gezelligheid. Het is weer gelukt om een aantal te gekke acts vast te leggen:

BROKEN BRASS ENSEMBLE
NEWÄRK
STRIK & STRAK’S SILENT DISCO
KILOKNALLERS
MUNGO BUNGO
DE NACHTELIJKE ESCAPADES

BROKEN BRASS ENSEMBLE 
Het 8 koppige Broken Brass injecteert de brass sound met een mix van hiphop, funk, soul, dance, jazz (en nog veel meer) en verandert het in een opzwepend mengsel van energie. Zo creëren ze een 2.0-versie van Brass. Met ruim 500 shows in NL, UK en de rest van de wereld is een ding gegarandeerd: Deze guys weten de zaal vakkundig plat te spelen.NEWÄRK AKA FUNKANIZERS
Alles begint bij passie en liefde voor Muziek. Maar dat is niet genoeg. Talent is ook handig. Muzikanten met wie de chemie zondanig is dat het tot ontploffen komt. Dat is Newärk! (Voorheen Funkanizers). Zes jonge muzikanten die het bovenstaande delen. Die elkaar verbazen, optillen en op een niveau zetten waarvan ze zelf niet wisten dat ze daar al zijn. Newärk tilt elke show tot aan het kookpunt. Een smeltkroes van groovende funk, moderne oldschool en verbindende positieve vibes. Op veler verzoek weer terug in Scheltema!
STRIK & STRAK’S SILENT DISCO
We weten het niet helemaal zeker, maar dit zou wel eens de meestgeboekte act op Funked Up kunnen zijn en met recht! Begonnen achter de bar en nu vrij in het wild draaien ze de lekkerste platen! Plaatjes die gewoon AL-TIJD lekker klinken. Van JB funk funk t/m smerige dikke grooves en van old skool Hip-Hop t/m oude (funky) classics. Op Funked Up draaien Strik & Strak tegelijkertijd in dezelfde ruimte. Hoe? Koptelefoon op je hoofd > Silent Disco time! >  lekker switchen tussen 2 kanalen.
KILOKNALLERS
November is misschien een beetje te koud voor de Straat-ska-formaltie De KiloKnallers, dus we halen ze naar binnen! Achtkoppig sterk, muzikaal testosteron neemt jong en oud mee op een muzikale trip door de wereld van de Ska uit de jaren 50,60. Een feestje maken samen met je publiek, is hun devies. Dat dit geheel wederzijds is bleek uit de vele (publieks)prijzen die ze wonnen in hun nog korte bestaan.
MUNGO BUNGO
Het gloednieuwe Mungo Bungo is een 5 koppige groove machine gaat volledig voor een live optreden. Hun muziek is gebaseerd op grooves & improvisatie, gekleurd door invloeden van de Balkan, West en Zuid Afrika en hedendaagse muziek. Met bandleden vanuit de hele wereld kan dit ook nauwelijks anders en brengt ieder bandlid z’n unieke smaak aan het groepsgeluid.Wat je mood ook is, zodra ze spelen you’ll be moving, swaying, spinning, shaking, jiggling, wiggling, bouncing & grooving.
DE NACHTELIJKE ESCAPADES
Vijf jonge muzikanten uit Leiden met een onuitputtelijke liefde voor muziek en een onmiskenbaar eigen geluid. Ze spelen naadloos hiphop, reggae, jazz en funk aan elkaar, resulterend in een vernieuwende en originele sound. Dit in combinatie met hun Nederlandstalige, poëtisch rijke teksten – die geen tekort kennen aan humor – en een flinke dosis energie maakt hun muziek tot een vrolijke, verrassende en unieke ervaring. Hun live optredens zijn een viering van de vrijheid van muziek – simpeler gezegd, EEN FEESTJE!
Normaal ticket
€ 12,5

Programma onderdeel
Specials

Duur
240 minuten

Andere mensen die naar Funked Up @ LIFF 2019 gaan, gaan ook naar:
Jojo Rabbit
Jojo Rabbit

Tja, een satirische Tweede Wereldoorlog-komedie over een Duits jongetje dat in zijn worsteling om zijn eigen nationalisme te confronteren wordt bijgestaan door zijn compleet gestoorde denkbeeldige vriend, Adolf Hitler, is nou eenmaal heel erg Taika’s ding. En wij kunnen niet wachten!

zaterdag 2 november
19:00 - 20:48 Trianon 1
Meer info & ticketsMeer info & tickets
A White, White Day
A White, White Day

Deze sterke nieuwe film van Hlynur Pálmason (Winter Brothers) draait om een rouwende politieagent op het IJslandse platteland. Nadat zijn vrouw overlijdt begint hij zich obsessief bezig te houden met de buurman van wie hij vermoedt dat hij een affaire heeft gehad met zijn vrouw.

zaterdag 9 november
19:00 - 20:49 Kijkhuis 2
Meer info & ticketsMeer info & tickets
It Must Be Heaven
It Must Be Heaven

Een kerkdeur in Nazareth die maar niet open wil. Een verlaten Parijs. Een New Yorkse supermarkt met net zoveel wapens als groente. Palestijnse regisseur Elia Suleiman creëert scènes vol donkere humor, die de absurditeit van onze huidige maatschappij laten zien.  

zaterdag 2 november
16:30 - 18:07 Kijkhuis 1
Meer info & ticketsMeer info & tickets

Blijf op de hoogte


NieuwsNieuws

4 redenen waarom je LIFF niet mag missen


4 redenen4 redenen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven