Funked Up @ LIFF 2019

vrijdag 8 november

20:30 - 02:00 Scheltema

Vanaf 20.30 sluit de online kaartverkoop op liff.nl, maar start de verkoop aan de deur. Ook zijn er online tickets te koop via: https://bit.ly/2M9kV2M
Tijdens en samen met het Leiden International Film Festival is er weer een Funked Up @ Scheltema Leiden. Is het een clubavond? Een minifestival? We weten het zelf ook niet. Hoe dan ook: veel funk, soul, afro, jazz, hiphop, rock, reggae en ska en veel gezelligheid. Het is weer gelukt om een aantal te gekke acts vast te leggen:

BROKEN BRASS ENSEMBLE
NEWÄRK
STRIK & STRAK’S SILENT DISCO
KILOKNALLERS
MUNGO BUNGO
DE NACHTELIJKE ESCAPADES

BROKEN BRASS ENSEMBLE 
Het 8 koppige Broken Brass injecteert de brass sound met een mix van hiphop, funk, soul, dance, jazz (en nog veel meer) en verandert het in een opzwepend mengsel van energie. Zo creëren ze een 2.0-versie van Brass. Met ruim 500 shows in NL, UK en de rest van de wereld is een ding gegarandeerd: Deze guys weten de zaal vakkundig plat te spelen.NEWÄRK AKA FUNKANIZERS
Alles begint bij passie en liefde voor Muziek. Maar dat is niet genoeg. Talent is ook handig. Muzikanten met wie de chemie zondanig is dat het tot ontploffen komt. Dat is Newärk! (Voorheen Funkanizers). Zes jonge muzikanten die het bovenstaande delen. Die elkaar verbazen, optillen en op een niveau zetten waarvan ze zelf niet wisten dat ze daar al zijn. Newärk tilt elke show tot aan het kookpunt. Een smeltkroes van groovende funk, moderne oldschool en verbindende positieve vibes. Op veler verzoek weer terug in Scheltema!
STRIK & STRAK’S SILENT DISCO
We weten het niet helemaal zeker, maar dit zou wel eens de meestgeboekte act op Funked Up kunnen zijn en met recht! Begonnen achter de bar en nu vrij in het wild draaien ze de lekkerste platen! Plaatjes die gewoon AL-TIJD lekker klinken. Van JB funk funk t/m smerige dikke grooves en van old skool Hip-Hop t/m oude (funky) classics. Op Funked Up draaien Strik & Strak tegelijkertijd in dezelfde ruimte. Hoe? Koptelefoon op je hoofd > Silent Disco time! >  lekker switchen tussen 2 kanalen.
KILOKNALLERS
November is misschien een beetje te koud voor de Straat-ska-formaltie De KiloKnallers, dus we halen ze naar binnen! Achtkoppig sterk, muzikaal testosteron neemt jong en oud mee op een muzikale trip door de wereld van de Ska uit de jaren 50,60. Een feestje maken samen met je publiek, is hun devies. Dat dit geheel wederzijds is bleek uit de vele (publieks)prijzen die ze wonnen in hun nog korte bestaan.
MUNGO BUNGO
Het gloednieuwe Mungo Bungo is een 5 koppige groove machine gaat volledig voor een live optreden. Hun muziek is gebaseerd op grooves & improvisatie, gekleurd door invloeden van de Balkan, West en Zuid Afrika en hedendaagse muziek. Met bandleden vanuit de hele wereld kan dit ook nauwelijks anders en brengt ieder bandlid z’n unieke smaak aan het groepsgeluid.Wat je mood ook is, zodra ze spelen you’ll be moving, swaying, spinning, shaking, jiggling, wiggling, bouncing & grooving.
DE NACHTELIJKE ESCAPADES
Vijf jonge muzikanten uit Leiden met een onuitputtelijke liefde voor muziek en een onmiskenbaar eigen geluid. Ze spelen naadloos hiphop, reggae, jazz en funk aan elkaar, resulterend in een vernieuwende en originele sound. Dit in combinatie met hun Nederlandstalige, poëtisch rijke teksten – die geen tekort kennen aan humor – en een flinke dosis energie maakt hun muziek tot een vrolijke, verrassende en unieke ervaring. Hun live optredens zijn een viering van de vrijheid van muziek – simpeler gezegd, EEN FEESTJE!
Normaal ticket
€ 12,5

Programma onderdeel
Specials

Duur
240 minuten

Andere mensen die naar Funked Up @ LIFF 2019 gaan, gaan ook naar:
Il testimone invisibile
Il testimone invisibile

Een succesvolle zakenman wordt aangetroffen in een hotelkamer met zijn overleden minnares en een hoop geld. Hij schakelt de hulp van een bekende advocate in om zijn onschuld te bewijzen. Een spannende race tegen de klok die je constant op het verkeerde been zet.  

zondag 3 november
19:15 - 20:57 Kijkhuis 2
Meer info & ticketsMeer info & tickets
Hors normes
Hors normes

Na Intouchables en C’est la vie! zijn Eric Toledano en Olivier Nakache weer terug op het LIFF! Dit keer vertellen ze het waargebeurde verhaal van Bruno en Malik (Vincent Cassel en Reda Kateb), wiens leven al meer dan 20 jaar draait om hun twee non-profit organisaties voor autistische kinderen en tieners waar professionele instanties geen raad mee weten. Deze prachtige film laat goed zien wat voor moois er kan ontstaan als mensen elkaar helpen en vertrouwen.

woensdag 6 november
16:30 - 18:24 Trianon 1
Meer info & ticketsMeer info & tickets
25 jaar Leids Koraal
25 jaar Leids Koraal

Het resultaat van 25 jaar lang filmen: Leids Koraal is de ultieme documentaire over het Leidse 3 oktoberfeest. Ga met LIFF eenmalig aan de lal in de grootste zaal van het festival. Een must voor de echte Leienaar.  

zondag 3 november
11:00 - 11:25 Trianon 1
Meer info & ticketsMeer info & tickets

Blijf op de hoogte


NieuwsNieuws

4 redenen waarom je LIFF niet mag missen


4 redenen4 redenen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven