Funked Up @ LIFF 2019

vrijdag 8 november

20:30 - 02:00 Scheltema

Vanaf 20.30 sluit de online kaartverkoop op liff.nl, maar start de verkoop aan de deur. Ook zijn er online tickets te koop via: https://bit.ly/2M9kV2M
Tijdens en samen met het Leiden International Film Festival is er weer een Funked Up @ Scheltema Leiden. Is het een clubavond? Een minifestival? We weten het zelf ook niet. Hoe dan ook: veel funk, soul, afro, jazz, hiphop, rock, reggae en ska en veel gezelligheid. Het is weer gelukt om een aantal te gekke acts vast te leggen:

BROKEN BRASS ENSEMBLE
NEWÄRK
STRIK & STRAK’S SILENT DISCO
KILOKNALLERS
MUNGO BUNGO
DE NACHTELIJKE ESCAPADES

BROKEN BRASS ENSEMBLE 
Het 8 koppige Broken Brass injecteert de brass sound met een mix van hiphop, funk, soul, dance, jazz (en nog veel meer) en verandert het in een opzwepend mengsel van energie. Zo creëren ze een 2.0-versie van Brass. Met ruim 500 shows in NL, UK en de rest van de wereld is een ding gegarandeerd: Deze guys weten de zaal vakkundig plat te spelen.NEWÄRK AKA FUNKANIZERS
Alles begint bij passie en liefde voor Muziek. Maar dat is niet genoeg. Talent is ook handig. Muzikanten met wie de chemie zondanig is dat het tot ontploffen komt. Dat is Newärk! (Voorheen Funkanizers). Zes jonge muzikanten die het bovenstaande delen. Die elkaar verbazen, optillen en op een niveau zetten waarvan ze zelf niet wisten dat ze daar al zijn. Newärk tilt elke show tot aan het kookpunt. Een smeltkroes van groovende funk, moderne oldschool en verbindende positieve vibes. Op veler verzoek weer terug in Scheltema!
STRIK & STRAK’S SILENT DISCO
We weten het niet helemaal zeker, maar dit zou wel eens de meestgeboekte act op Funked Up kunnen zijn en met recht! Begonnen achter de bar en nu vrij in het wild draaien ze de lekkerste platen! Plaatjes die gewoon AL-TIJD lekker klinken. Van JB funk funk t/m smerige dikke grooves en van old skool Hip-Hop t/m oude (funky) classics. Op Funked Up draaien Strik & Strak tegelijkertijd in dezelfde ruimte. Hoe? Koptelefoon op je hoofd > Silent Disco time! >  lekker switchen tussen 2 kanalen.
KILOKNALLERS
November is misschien een beetje te koud voor de Straat-ska-formaltie De KiloKnallers, dus we halen ze naar binnen! Achtkoppig sterk, muzikaal testosteron neemt jong en oud mee op een muzikale trip door de wereld van de Ska uit de jaren 50,60. Een feestje maken samen met je publiek, is hun devies. Dat dit geheel wederzijds is bleek uit de vele (publieks)prijzen die ze wonnen in hun nog korte bestaan.
MUNGO BUNGO
Het gloednieuwe Mungo Bungo is een 5 koppige groove machine gaat volledig voor een live optreden. Hun muziek is gebaseerd op grooves & improvisatie, gekleurd door invloeden van de Balkan, West en Zuid Afrika en hedendaagse muziek. Met bandleden vanuit de hele wereld kan dit ook nauwelijks anders en brengt ieder bandlid z’n unieke smaak aan het groepsgeluid.Wat je mood ook is, zodra ze spelen you’ll be moving, swaying, spinning, shaking, jiggling, wiggling, bouncing & grooving.
DE NACHTELIJKE ESCAPADES
Vijf jonge muzikanten uit Leiden met een onuitputtelijke liefde voor muziek en een onmiskenbaar eigen geluid. Ze spelen naadloos hiphop, reggae, jazz en funk aan elkaar, resulterend in een vernieuwende en originele sound. Dit in combinatie met hun Nederlandstalige, poëtisch rijke teksten – die geen tekort kennen aan humor – en een flinke dosis energie maakt hun muziek tot een vrolijke, verrassende en unieke ervaring. Hun live optredens zijn een viering van de vrijheid van muziek – simpeler gezegd, EEN FEESTJE!
Normaal ticket
€ 12,5

Programma onderdeel
Specials

Duur
240 minuten

Andere mensen die naar Funked Up @ LIFF 2019 gaan, gaan ook naar:
Down to Earth
Down to Earth

Reis de wereld rond met een Nederlands gezin dat op mooie wijze vastlegt hoe ze op zes verschillende continenten kennismaken met inheemse stammen. Down to Earth is een wake-up call en een baken van hoop voor de wereld van morgen.   

zondag 10 november
14:00 - 15:30 Volkenkunde
Meer info & ticketsMeer info & tickets
Martin Eden
Martin Eden

Een zeeman wil zichzelf heruitvinden als schrijver en zo een plaats veroveren onder de literaire elite. Pietro Marcello's meest recente film is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Jack London. Een gepassioneerd en tijdloos verhaal over klasse, romantiek en verloren idealen.  

vrijdag 1 november
11:45 - 13:54 Kijkhuis 1
Meer info & ticketsMeer info & tickets
Greener Grass
Greener Grass

Bij Greener Grass moet je niet gek opkijken als een kind in een hond verandert of iemand zwanger is van een voetbal. Deze unieke, absurde comedy is wat er zou gebeuren als David Lynch en Wes Anderson een aflevering van Desperate Housewives zouden maken.

zondag 10 november
17:15 - 18:56 Trianon 2
Meer info & ticketsMeer info & tickets

Blijf op de hoogte


NieuwsNieuws

4 redenen waarom je LIFF niet mag missen


4 redenen4 redenen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven