31 okt - 10 nov 2019

Funked Up at LIFF

zaterdag 10 november

20:15 - 02:15 Scheltema

Tijdens en i.s.m. het Leiden International Film Festival is er weer een Funked Up @ Scheltema Leiden. Is het een clubavond? Een minifestival? We weten het zelf ook niet. Hoe dan ook: veel funk, soul, afro, jazz, hiphop, rock, reggae en ska en veel gezelligheid.


Last-minute tickets zijn te koop via https://www.scheltemaleiden.nl/cultuuragenda/.


 


Het is weer gelukt om een aantal te gekke acts vast te leggen:


 


TenTemPiés


Het is tijd om je dansschoenen uit het vet te halen, want TenTemPiés gaan weer op tour! In maart 2018 vierde de Amsterdamse band met Chileens bloed hun tienjarig jubileum met hun grootste headline show ooit, een zinderende avond in de grote zaal van Paradiso. Het zomerse zestal is nog lang niet uitgefeest en zet hun jubileumjaar door en slaat hierbij Leiden gelukkig niet over! TenTemPiés zat de afgelopen jaren niet stil. Dat is ook wel lastig met hun aanstekelijke mix van rock, reggae, ska en rumba. Shows & festivals in zowel binnen- als buitenland werden omgetoverd in een waar volksfeest.


http://bit.ly/2MUiBtD


 


Destructive Penguins


4 jaar geleden stond deze band voor het eerst op Funked Up, inmiddels zijn de Destructive Penguins letter en figuurlijk volwassen geworden. Iedere keer dat we de groep tussentijds zagen werden we aangenaam verrast door de verdere groei in muzikaliteit en show. De muren tussen hiphop, jazz, funk, rock en reggae zijn inmiddels vakkundig gesloopt en zodoende een ijzersterke eigen sound gecreëerd. Met het credo “It’s all about the energy and positive vibes” belooft het een wervelende show te worden.


http://bit.ly/2O0zyaB


 


Animals of the Forest


The Animals of the forest came to dance! Dit nieuwe Leidse concept probeert het innerlijke beest in je naar boven te krijgen met afrobeat, space disco, italo en tribal house.


Waan je in een Afrikaans bos door het enthousiasme, de muziek, de live drumshow en de visuals.


African disco together with good vibes!


http://bit.ly/2OGmdkY


 


Strik & Strak’s Silent Disco


Strik & Strak draaien al meer dan 10 jaar samen. Begonnen achter de bar en nu vrij in het wild draaien ze de lekkerste platen! Plaatjes die gewoon AL-TIJD lekker klinken. Van JB funk funk t/m smerige dikke grooves en van old skool Hip-Hop t/m oude (funky) classics. Op Funked Up draaien Strik & Strak tegelijkertijd in dezelfde ruimte. Hoe? Koptelefoon op je hoofd > Silent Disco time! >  lekker switchen tussen 2 kanalen.


http://bit.ly/2l1RSRc


 


Muji Roux


Het kersverse Muji Roux speelt hip hop met een dansbaar randje. ‘Muji’ is een zelf verzonnen woord dat de band gebruikt als bijvoegelijk naamwoord: ‘Muji lekkere mosterd’, ‘Muji koude zee’, ‘Muji lekkere haring’, of: ‘Muji lekkere koude haring met mosterd’. ‘Roux’ komt van het Franse dorpje Le Roux waar de mannen na een jam weekend besloten om hun leven op drastische wijze te veranderen door als band verder te gaan. Muji Roux combineert diepe oldschool baslijnen met catchy melodieën dat in combinatie met meestal Amerikaanse rap en zang (dus niet Engels) voor een energieke show zorgen. Ze hebben deze zomer op grote festivals gestaan en zijn klaar om Funked up op zijn kop te zetten!  


http://bit.ly/2znYwbE


 


Get The Funk Outta My Kitchen


Healthy Funk. Zo beschrijft de spiksplinternieuwe Haagse groep Get The Funk Outta My Kitchen de muziek die ze maken. De artiesten die de band het meeste inspiratie gaven zijn The Meters, The Red Hot Chili Pepers, Marcus Miller en The Average White Band. Nieuwsgierig geworden? Kom snel je keuken uit en ga vroeg naar Scheltema want zij mogen het spits afbijten!


http://bit.ly/2znpWhV

Normaal ticket
€ 15

Festivalroute
Roadie

Programma onderdeel
Specials

Duur
0 minuten

Andere mensen die naar Funked Up at LIFF gaan, gaan ook naar:

Hearts Beat Loud is dé film voor hopeloze romantici met een passie voor muziek. Alleenstaande vader (Nick Offerman) begint een band met zijn dochter in de zomer voordat ze naar de universiteit gaat. Onverwacht wordt hun eerste nummer een kleine Spotify-hit.

vrijdag 9 november
11:30 - 13:07 Trianon 1
Meer info & tickets

De jonge journalist Gauthier komt erachter dat hij de buitenechtelijke zoon is van de beroemde Franse chansonnier Guy Jamet. Guy heeft tussen de jaren 60 en 90 met wisselend succes de podia en hitlijsten bestormd en maakt zich nu op voor een tour rondom een ‘best of’-album. Gauthier besluit een documentaire over Guy te maken en met behulp van anekdotes, vintage videoclips en de interacties met fans en collega’s krijgen we een inkijkje in de wondere wereld van Guy Jamet. Regisseur Alex Lutz speelt met verve zelf de rol van de veel oudere Guy in deze mockumentary extraordinaire.

woensdag 7 november
16:45 - 18:26 Kijkhuis 2
Meer info & tickets

Het is alweer 30(!) jaar geleden dat de inmiddels legendarische anime Akira in de bioscopen verscheen en een generatie sciencefiction-liefhebbers beïnvloedde, onder wie de Londense producer en rapper GAIKA. Hij bracht een hommage aan Akira door een complete remix van geluid én beeld te maken. Een volledig nieuwe en once in a lifetime ervaring!

dinsdag 6 november
20:00 - 22:00 Gebr. De Nobel
Meer info & tickets