bioscoop

zondag 8 november

12:30 - 14:00 Kijkhuis 2

Adjara, een Senegalese zakenvrouw, raakt tijdens een busreis door West Afrika bevriend met drie andere vrouwen uit verschillende landen. Hun reis voert de vrouwen van Dakar, via Mali, Burkina Faso en Benin naar Lagos (Nigeria). Ondanks het feit dat de reis op papier een alledaagse busroute is, met weinig obstakels, moeten de vrouwen onderweg het hoofd bieden aan allerlei gevaren.
Deze film is onderdeel van een bijzonder Afrika-programma dat gepresenteerd wordt in samenwerking met het African Studies Centre (Universiteit Leiden) in het kader van Africa 2020, een jaar vol activiteiten om de 60ste verjaardag van de onafhankelijkheid van 17 Afrikaanse landen te vieren. Er worden 4 recente speelfilms van Afrikaanse filmmakers vertoond, afkomstig uit een van de landen die in 1960 onafhankelijk werden. Na afloop van de film zal er een Q&A-sessie zijn in het bijzijn van een deskundige gelieerd aan het African Studies Centre.Tijdens de inloop van de film speelt de bekende Layba Diawara de kora.
Bioscoop ticket
10,5
Cinevilleticket
€ 0

Regisseur
Apolline Traoré

Gesproken taal
Frans

Ondertiteling
Engels

Programma onderdeel
Africa 2020

Duur
90 minuten

Andere mensen die naar Frontières gaan, gaan ook naar:
Eyimofe
Eyimofe

Eyimofe (This is My Desire) speelt in Lagos, Nigeria en volgt de verhalen van Mofe, werkzaam als technicus in een fabriek en kapster Rosa, die beiden op zoek zijn naar een beter leven in het buitenland. Tegenslag en het lot komen tussenbeide terwijl twee mensen een beter leven voor hun familie proberen te vinden.

zondag 8 november
13:45 - 15:41 Kijkhuis 1
Meer info Meer info
Nafi's Father
Nafi's Father

Tierno, de imam van een klein stadje in Noord-Senegal, wil voorkomen dat zijn dochter Nafi met haar neef Tokara trouwt. Hierdoor ontstaat er een conflict tussen Tierno en zijn oudere broer, die hoopt tot burgemeester gekozen te worden. Er ontspint zich een bittere strijd over traditie, vooruitgang en de ware aard van de islam.     

zondag 8 november
11:15 - 13:02 Kijkhuis 1
Meer info Meer info
Maki'la
Maki'la

Maki doet haar best om te overleven in de harde straatcultuur van Kinshasa. Ze is ‘getrouwd’ met Mbingazor, de leider van een groep jonge sapeurs: een bekende, extravagante subcultuur in Congo. Maar wanneer de jonge Acha Maki’s pad kruist, ontfermt ze zich over het wanhopige meisje en besluit samen met haar verder te gaan.

zondag 8 november
10:30 - 11:48 Kijkhuis 2
Meer info Meer info

LIFF MERCHANDISE!


Bestel hierBestel hier

Film nabespreken doe je in:


De DIGITALE LOBBY!De DIGITALE LOBBY!

Bekijk de winnaar!


PublieksprijsPublieksprijs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven